Robin is best trots dat ze op haar zesentwintigste hoofd beveiliging is van Kasteel Ter Hooge in Middelburg. Samen met haar collega’s beschermt ze het kasteel, zijn kunstschatten en zijn bewoners. Het oudere echtpaar dat in het kasteel woont, waardeert haar werk en vertrouwt haar volkomen. Wanneer het indringersalarm afgaat juist in de nacht dat het echtpaar niet thuis is, komt ze direct in actie. Een man die zeker een kop groter is dan zij en die de brede schouders heeft van iemand die regelmatig de sportschool bezoekt, probeert het kasteel binnen te dringen. Robin bedenkt zich geen moment, ze rent op de man af, tackelt hem en belandt bovenop hem. Met een tiewrap bindt ze zijn handen, onder luid protest, samen. Robin hijst de man overeind, duwt hem niet bepaald zachtzinnig tegen de kasteelmuur en fouilleert hem. Het blijkt Constantijn Schimmelpenninck te zijn, de zoon van haar werkgever. Wat gaat dat voor consequenties hebben…

Aantal pagina's: 252

Uitvoering/Formaat: Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum: 27-01-2023

ISBN: 9789464508369

Vaste prijs: € 20,99 en € 8,99 voor het e-book

Echte feelgood

Esther heeft de gave je mee te nemen in de persoon.
Je wordt deelgenoot van ( in dit geval) haar familie en vriendenkring.
Ze schrijft heel levendig en neemt je mee naar andere landen/bestemmingen en zonder dat je er geweest bent kan je je er een voorstelling van maken hoe het land of de plek eruit moet zien.
Zoals een echte feelgood heeft het verhaal een mooi einde maar in het verhaal is het niet allemaal rozengeur en maneschijn net zoals in het echte leven.
Dat maakt het boek niet al ‘te zoet’.
Ik geef het ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Marian op Hebban

LEESFRAGMENT

In de nacht van vrijdag op zaterdag schrikt Robin wakker van het indringersalarm. Verdorie, precies als meneer en mevrouw Schimmelpenninck niet thuis zijn. Binnen twee seconden staat ze naast haar bed, een halve minuut later holt ze naar buiten. De adrenaline giert door haar lijf. Vlak bij het landhuis gaat ze rustiger lopen en zoekt ze dekking achter de ligusterhaag. Zo’n dertig meter voor haar loopt een man. Hij morrelt aan het slot van de donkergroene dubbele voordeur, laat iets vallen, raapt het weer op en probeert het opnieuw. De man is zeker een kop groter dan zij en heeft de brede schouders van iemand die regelmatig de sportschool bezoekt. Met haar tengere postuur is ze duidelijk in het nadeel. Omdat beveiligingsmedewerkers in Nederland geen echte wapens mogen dragen, is het verrassingseffect nu haar best mogelijke wapen. Robin zuigt haar longen vol zuurstof en ziet dat de man zijn poging om de voordeuren open te krijgen opgeeft. Hij loopt om het huis heen. Robin bedenkt zich geen moment, ze drukt op de alarmknop op haar telefoon, rent op de man af, grijpt zijn schouders beet, tackelt hem in het witte grind en belandt bovenop hem. Samen schuiven ze een halve meter door.

‘What the fuck?’

‘Stil blijven liggen, je bent aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. De politie is onderweg.’ Er komt een enorme alcoholdamp van de man af. Robin wringt zijn armen op zijn rug, pakt een tiewrap uit haar broekzak en bindt zijn polsen aan elkaar.

‘Sjezus, doe normaal! Ik woon hier!’

‘Ik ken alle personen die hier wonen, daar hoor jij niet bij.’ Robin hijst de man overeind en duwt hem niet bepaald zachtzinnig tegen de kasteelmuur.