De eenentwintigjarige Rebecca gaat na een verbroken relatie doen waar zij altijd al van gedroomd heeft, een boek schrijven. Zij vertrekt daarvoor naar het Engelse Cornwall. Rebecca komt tijdens een rondleiding in het landhuis Pencarrow op een idee en stuurt dit in briefvorm naar de eigenaresse. Hierdoor krijgt zij een baan aangeboden als gids in het landhuis. Zo ontmoet zij de kleindochter van de eigenaresse, de vijfjarige Sarah en op bijzondere wijze ook haar vader, James en wordt uiteindelijk de nanny van Sarah. Rebecca heeft sterke gevoelens voor James maar hij is verloofd met de beeldschone Lady Jemima. Door Rebecca’s zorg bloeit Sarah op en dat blijft ook niet onopgemerkt door de vader van Sarah.

Aantal pagina's:

210

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

03-04-2020

ISBN:

978-94-640-3139-3 / 9789464031393

Vaste prijs:

€ 20,99 en € 6,99 voor het e-book

Leesfragment

‘Betekent het dat je Sarah’s nanny wilt worden?’

‘Momentje, wij hebben het nog niet over mijn salaris gehad.’ Rebecca probeert heel serieus te kijken. Nu laat James zijn masker even zakken en lacht uitbundig.

Hij doet haar een voorstel wat zo hoog is dat Rebecca’s ogen zo groot als schoteltjes worden. ‘Voor dat salaris kunt u wel vierentwintig uur per dag oppas regelen,’ flapt Rebecca eruit.

‘Nee, je verdient het, ik wil heel graag dat je Sarah’s nanny wordt. Betekent dit dat je akkoord gaat met mijn aanbod?’ Drammer, denkt Rebecca.

‘U heeft een nanny gescoord, Sir.’ Ooo waarom zegt ze dat nu weer?

‘Fantastisch, kom dan laat ik je kamer zien.’

‘Mijn kamer? Ik kan toch iedere morgen om zeven uur hier zijn en ’s avonds weer naar Dunmere gaan?’

‘Nee, dat lijkt mij niet erg praktisch’ James loopt de bibliotheek uit. Rebecca blijft verbaasd achter. ‘Kom je nog?’ James is al halverwege de trap en Rebecca is eigenlijk wel benieuwd welke kamer hij voor haar in gedachte heeft.

Het is een prachtige kamer met een echt donker houten hemelbed, een kaptafel met grote spiegel, een reusachtige kledingkast en een vitrinekast weer van hetzelfde zacht glanzende hout. De kamer is zo groot als haar complete woonkamer met keuken in de cottage. Er is zelfs een schouw aanwezig en heeft ramen met uitzicht op de tuin.

‘Wij kunnen er ook nog een bureau in zetten waaraan je zou kunnen schrijven, alleen is het internet niet echt geweldig boven. Je kunt altijd gebruik maken van de bibliotheek daar staat een bureau voor je klaar omdat daar de beste internet ontvangst van het hele huis is.’

‘De kamer is echt prachtig, dank u wel.’

‘Je deelt de badkamer met Sarah, is dat goed?’ Rebecca knikt bevestigend. James opent een tussendeur waar achter de badkamer zich bevindt.

‘Sarah’s kamer heeft precies zo’n tussendeur.’

De badkamer heeft een heel groot bad, aparte inloopdouche en een dubbele wastafel, alles is weer duidelijk antiek.

‘Heeft de vorige nanny ook gebruik mogen maken van deze kamer?’

‘Nee, zij sliep een verdieping hoger.’ Rebecca voelt zich gevleid maar er is iets wat zij niet uit haar gedachte krijgt en daarom stelt zij toch de vraag: ‘Mag ik u een persoonlijke vraag stellen?’

‘Zeker, ga je gang.’

‘Waar is Sarah’s moeder?’ 

Sprankelend geschreven

Van de eerste tot de laatste bladzijde heb ik genoten van dit boek. Het is op zo'n levendige en sprankelende wijze geschreven, waarin zowel romantiek en humor volop aan bod komen, zodat je alleen maar verder wilt lezen. Het is beslist geen geijkte roman! Complimenten en ik kijk nu al uit naar het volgende boek!

Kathinka op Bol *****