Iris heeft het helemaal gehad met mannen. Telkens wordt er tegen haar gelogen of wordt ze bedrogen. Van nu af aan gaat ze het anders doen! Ze gaat orde op zaken stellen. Haar kinderwens is echter groot. Nu het met een partner niet gaat lukken, gaat ze voor het alleenstaand moederschap en staat ze op het punt om zich in te schrijven bij de spermabank. Dan krijgt Iris een nieuwe buurman, hij is haar absolute tegenpool. Thomas is accountant, loopt strak in het pak en Iris heeft haar eigen klusbedrijf, zij draagt werkkleding en schoenen met stalen neuzen. Door een personeelsprobleem bij het aannemingsbedrijf, krijgt Iris de leiding over de renovatie van Thomas’ huis. Daardoor komen hun verschillen pas echt naar voren. Thomas past echter iedere week een dag op zijn neefjes. Is hij de perfecte vader voor haar kindje? Of kan ze beter haar relatie met Maarten weer nieuw leven inblazen?

Aantal pagina's:

258

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

06-08-2021

ISBN:

978-94-643-1665-0 / 9789464316650

Vaste prijs:

€ 21,99 en € 6,99 voor het e-book

LEESFRAGMENT

‘Hoeveel denk jij dat het dan kost?’ Ja, Thomas vraagt het en krijgt dus een eerlijk antwoord. Rob heeft zijn ogen tot spleetjes geknepen en zijn mond vormt een smalle streep. Jammer dan. ‘Eerder twaalf- tot dertienduizend euro extra.’

Thomas knikt. ‘Bedankt voor je eerlijke antwoord.’

Rob knikt bevestigend. ‘Wil je de kantelramen ook in dezelfde kleur groen als beneden?’ In de gang hapt Iris naar adem. Als Thomas zich naar haar omdraait ziet hij de afschuw in haar ogen, haar mond houdt ze echter stijf dicht.

‘Wat is er, Oosse? O sorry, ik bedoelde Iris.’ Haar vader kijkt Thomas lachend aan en maakt een gebaar van: geeft niks.

‘Nou, krijg ik nog antwoord?’

‘Groen,’ is het enige wat zij zegt.

‘Wat is er mis met groen?’ Hij loopt nu op haar af.

‘Niets als je op de Veluwe woont.’

‘Iris!’ Haar vader kijkt haar waarschuwend aan. ‘Thomas, mijn dochter heeft nogal een uitgesproken mening, dat heeft ze van haar moeder.’ Hij lacht zijn tanden bloot.

‘Ja ja, geef ma maar de schuld, heel toevallig weet ik dat ik qua karakter erg op jou lijk. Jij zou ook niet voor groen gekozen hebben, pa.’ Harry zwijgt maar kan zijn lachen nauwelijks inhouden.

‘Welke kleur zouden de kantelramen dan moeten krijgen volgens jou?’ Thomas staat nu maar op een halve meter afstand en hij kijkt indringend in de bruine Bambi ogen. Zij heeft echt alleen maar een beetje mascara en oogpotlood op, meer niet, ziet hij.

‘Aangezien de Zeeuwse vlag voor het grootste deel bestaat uit blauw met wit zou ik voor donkerblauw gekozen hebben.’

‘Wat is dat nu voor redenatie?’ Thomas kijkt haar spottend aan.

‘Giroblauw past bij jou.’ Iris refereert aan een reclame van lang geleden van de toenmalige Postbank en Harry en Vic barsten in lachen uit. Vic geeft Iris een high five. Ook Thomas kan er wel om lachen. Rob kijkt nog steeds kwaad, ziet Iris.

‘Met groen zul je het moeten doen.’ Thomas blijft onafgebroken in haar bruine ogen staren tot ze ook in de lach schiet.

‘Oké baas, maar wel onder protest.’

Heerlijk verhaal, prettige feelgood

Het verhaal is een heerlijke feelgood dat prettig wegleest en smaakt naar meer. Het leest lekker soepel. Ik heb hier en daar een uurtje slaap gemist omdat ik wilde blijven lezen.

Bellebooksnl op Kobo *****