Op één!

Herkennen jullie de scène uit Sprookje of luchtkasteel? in deze schitterende tekening? Illustrator, en een van mijn Disney maatjes, Rudi Bagusat verraste mij gigantisch met deze tekening van Robin in haar nachtblauwe avondjurk. Als dank voor de tekening van het kasteel die hij gemaakt heeft, die bovenaan ieder hoofdstuk prijkt, heb ik Rudi een exemplaar van Sprookje of luchtkasteel? gestuurd. Hij stuurde mij afgelopen week een berichtje: Zalig boek maatje! Het is de eerste keer dat ik zo een roman lees. (ik ben niet zo'n snelle lezer). Maar vond het heel filmisch en onderhoudend. Ook spannend en mooi. Niet té klef. En die Disney verwijzingen, heerlijk. En daarbij stuurde hij deze fantastische tekening. Zo ziet hij Robin op het feest. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het helemaal met hem eens ben. Zo ziet Robin er in mijn optiek ook uit, mijn Disney hart gaat er sneller van kloppen. Als je heel goed kijkt zie je het zelfportret van Peter Paul Rubens op de achtergrond. Het is magisch mooi! Wat een talent moet je hebben om zoiets moois te kunnen maken. Duizendmaal dank, Rudi!!!

De woorden van Rudi waren niet de enige complimenten die ik afgelopen week kreeg. Mijn telefoon bleef maar meldingen geven, echt ongelooflijk! Op vrijdag, zaterdag én zondag stond Sprookje of luchtkasteel? zelfs op nummer één in de Hebban Feelgood rank. Met Twee zielen, één gedachte ben ik op plek vier beland in de Feelgood rank, dat was al een enorme eer en nu... Ook op de Hebban rank (de algemene rank) stond ik drie dagen in de top tien. Dit alles dankzij jullie, lieve lezers en dankzij de lieverds die toen al een recensie voor mij hadden geschreven namelijk: Moniek, Yvonne, Stefanie, Marleen, Monique, Carolien, Marian, Amarins en Kimberly, ik kan jullie niet genoeg bedanken. Inmiddels zijn mijn five minutes of fame weer voorbij en keldert het boek in de beide lijsten. Maakt niet uit, dit pakt niemand mij meer af! Wat ik mij dan wel afvraag, zouden er in die drie dagen mensen naar de rank hebben gekeken met de gedachte "wie is in hemelsnaam Esther Stui?" Hahaha, dat is Zeeuwse nuchterheid, lieve lezers.

Het feest was nog niet voorbij want toen kwamen de recensies van Karin en Melanie binnen, die beide weer uitnodigden om in te lijsten. Nou hangt het hier in huize Stui best wel vol aan de muren dus ik heb ze aan mijn website toegevoegd. Wat mij allemaal overkomt is een beetje onwerkelijk, soms heb ik het gevoel dat ik droom en dat ik zo wakker schrik...

Vorige week had ik al zoveel getypt in mijn blog dat ik niet ben toegekomen om te vragen of jullie op óf Vlinders óf Twee zielen, één gedachte willen stemmen voor The Indie Awards. Deze awards zijn er speciaal voor selfpubbers, auteurs die hun boeken in eigen beheer uitgeven. De link werkt waarschijnlijk niet vanuit mijn blog. Maar je kunt deze kopiëren en plakken in je menubalk. De link is: www.theindieawards.nl/stem/ Mijn boeken vallen onder fictie en je vindt ze onder mijn voornaam. Er kan ook gestemd worden op mooiste cover.

Liefs, Esther