Pencarrow

Net een boek gelezen dat is geschreven door een leuke klant. Het is een roman waarin het verhaal zich afspeelt in en rond het landhuis Pencarrow. Niet voor niets draagt het daarom ook de naam “Pencarrow”. Aansprekend, omdat ik ons familiehuis, ook een landhuis, geërfd heb en nu aan het opknappen ben samen met een goede vriend. Wat heeft dit met animatie, of Disney te maken? Alles! De hoofdpersoon in het boek is een gigantische Disneyfan. Zelfs een prachtig beeld uit de Walt Disney Classics Collection wordt in het boek besproken en veel in het verhaal is doorspekt met Disney. Een feest der herkenning dus! Vooral de vrouwelijke Disneyfan zal dit een leuk boek vinden, maar natuurlijk ook een ieder die romantisch van hart is. Daarnaast zit het verhaal vol met grapjes van de hoofdpersoon, loopt het verhaal in sneltreinvaart, maar is desondanks zeer goed leesbaar. Knap! Ik ben benieuwd naar je volgende boek Esther!

Govert, eigenaar van Fi Donc Animatiekunst

HET RUBENS MEISJE

Eva, studente kunstgeschiedenis in Amsterdam, ontmoet tijdens een rockconcert de zanger en gitarist Dan Davidson, Hij valt op haar door haar mooie blonde krullen en natuurlijke uitstraling. In de paar weken erna beleven zij een stormachtige romance die eindigt in een breuk. Zij wil haar baan bij het Van Berghe Henegouwen museum niet opgeven en is niet overtuigd van zijn gevoelens voor haar. Verslagen blijft ze alleen achter en probeert emotioneel te herstellen van de breuk. Onverwachts krijgt ze de mogelijkheid om in Wenen drie maanden mee te werken aan een tentoonstelling over Rubens, haar lievelingsschilder. In Wenen volgen in rap tempo allerlei nieuw gebeurtenissen waarbij zowel Eva als Dan, die beiden uit een heel andere wereld komen, realiseren dat de liefde toch het belangrijkste is in hun leven. Een vlot te lezen liefdesverhaal met veel actie, weinig seks, interessante informatie over Wenen, Rubens en rockmuziek.

Recensent J.E. Meindertsma van NBD Biblion


HET RUBENS MEISJE

Het Rubens meisje is het derde boek van Esther Stui en het eerste boek dat ik van haar lees. Ik ben aangenaam verrast door de vlotte schrijfstijl en het leuke verhaal dat daaruit is gevolgd.

Eva is een jonge vrouw die goed weet wat ze wil. Ze is bijna afgestudeerd in kunstgeschiedenis en staat op het punt om aan een baan te beginnen als assistent-conservator in een museum. Tijdens haar studie heeft ze drie avonden per week gewerkt in een Italiaans restaurant om in haar levensonderhoud te voorzien. Op een avond gaat ze met een aantal vrienden naar een concert van Davidson, een bekende rockster. Bij toeval ziet Davidson haar dansen achter in de zaal van het optreden. Voorin staan talloze jonge vrouwen die meedingen naar een rolletje in zijn nieuwste clip. Maar Davidson ziet alleen Eva, hij wil haar en niet alleen in de clip. De aantrekkingskracht is wederzijds, Eva gaat na het optreden met hem mee naar zijn hotel. Ze beleven een stormachtige romance maar Eva houdt er voordurend rekening mee dat het maar tijdelijk is, een man als Davidson is niet geschikt voor een langdurige relatie!

Toch lijkt het in eerste instantie goed te gaan. Dan Davidson overlaadt zijn Eva met aandacht, het liefst hij de hele wereld voor haar kopen. Maar daar zit Eva niet op te wachten, ze is een moderne jonge vrouw die prima de kost voor zichzelf kan verdienen. Ze heeft haar droombaan gevonden, het museum waar ze werkt krijgt bovendien van een Japanse multimiljonair een Rubens in bruikleen. En omdat Eva over ruime kennis beschikt voor Peter Paul Rubens, mag zij de onderhandelingen hierover meevoeren. Dan heeft echter hele andere plannen, hij verwacht dat Eva met hem mee op tournee gaat, ze kan haar baan best opgeven. Uiteraard doet Eva dat niet en dat is het begin van vele misverstanden waardoor de relatie van Eva en Dan uiteindelijk strandt.

Eva heeft hier veel verdriet van en grijpt met beide handen de kans aan om voor drie maanden uitgeleend te worden aan een museum in Wenen, daar vindt een grote Rubenstentoonstelling plaat die zij mee mag gaan begeleiden. Ook Dan heeft veel verdriet over de verbroken relatie, het zet hem aan het denken. Wat heeft hij verkeerd gedaan?

Esther Stui heeft een mooi verhaal geschreven over de ontluikende liefde tussen twee personen uit heel verschillende werelden. Eva die leeft voor cultuur en helemaal idolaat is van Peter Paul Rubens, de grote schilder uit de zeventiende eeuw. En Dan, de uiterst succesvolle zanger die miljoenen verdient met zijn concerten over de hele wereld en die dat ook heel normaal vindt. Dat kan toch niet goed gaan, of wel?

Een mooi en vlot geschreven boek, Esther Stui houdt de vaart er flink in, de verwikkelingen volgen elkaar snel op. De hoofdpersonen worden neergezet als mensen van vlees en boed, vooral Eva komt goed uit de verf. Leuk hoe de auteur de tegenstellingen tussen Eva en Dan uitwerkt. Daarbij gebruikmakend van de kracht van de media die in staat zijn om een relatie te verzieken. Al met al een prima boek, hier en daar een beetje ongeloofwaardig maar dat mag de pret niet drukken, drieënhalve ster.

Jeannie van Perfecte Buren


GEWOON PUUR EMMA

Vanmorgen begon ik in dit boek! Het greep me meteen, zat er helemaal in en nu is het boek uit !

Maar waaaauw wat een boek! Het grijpt je letterlijk bij je strot! Wat begint als heerlijke feelgood verandert in een levensecht verhaal waar je het niet meer droog bij houdt!

⭐️Prachtige warme personages!
⭐️Fantastische hoofdpersonen
⭐️Een geweldige verhaallijn
⭐️vol van emoties, liefde, romantiek maar ook van verdriet
⭐️ Dit grijpt je bij je strot,dat kan niet anders!

Echt een prachtig verhaal wat je gelezen moet hebben!

Amarins, frisian_booklover op Instagram


GEWOON PUUR EMMA

Dit is mijn 2e boek van Esther Stui wat ik heb gelezen en het is fantastisch. Waarom hoor ik jullie denken. Het is een liefdesverhaal met een lach en een traan, wat de invloed van ouders op het zelfvertrouwen van hun kinderen kan doen, Esther verwoord dat gevoel net alsof je het zelf meemaakt. Zeer boeiend en prachtig over Zweden met de mooie natuur en rust, de stuga 's en enorme afstanden in dit land. Emma heeft ondanks alles enorm veel liefde in zich en boft daarom met zo'n lieve oma!

EEN AANRADER vandaar *****

Annemiek, moderator van Feelgood Books


Recensie van Amarins op Hebban voor De onbeschoft aantrekkelijke man

Geweldige feelgood!

Charlotte woont met haar zeventienjarige zoon, twee katten en een konijn in een Zeeuw dorpje. Heeft het leven weer aardig op de rit na een scheiding. Op de laatste werkdag in haar baan voor de Gemeente Goes doet ze, met haar collega,s, in een café mee aan een pubquiz. Een heerlijke avond waar ze een onbeschoft aantrekkelijke man ontmoet. Vervolgens heeft ze een one night stand met hem. De onbeschoft aantrekkelijke man is een echte jager denkt ze en hij zal haar wel snel vergeten na die ene nacht. En dat is precies wat ze wil. Maar het loopt net even anders!

De eerste bladzijden was het even wennen aan de vele namen die voorbij kwamen. Maar al gauw weet je wie wie is en vlieg je door het verhaal. Vanaf het moment dat de onbeschoft aantrekkelijke man opdook is het alleen maar genieten. Het verhaal heeft weer vele wendingen en gebeurtenissen. Zoals we dat ook kennen uit eerdere verhalen van Esther. Het verhaal heeft vaart en je blijft steeds maar genieten en doorlezen.

De schrijfstijl is weer zo fijn. Makkelijk taalgebruik, korte hoofdstukken en het verhaal blijft boeien tot het eind. Toen ik even contact had met Esther, zei ze: ‘dit is weer een heel ander boek dan de vorigen die je las’. Maar dat heb ik niet zo ervaren. Het verhaal is net zo vlot en fijn als bv Pencarrow en Gewoon puur Emma.

Personages zijn weer prachtig uitgewerkt. Zo warm en zo gezellig. Je krijgt in het verhaal vooral een band met Charlotte en Lucas. Allebei twee familiemensen. Fijne mensen die om anderen geven en ook aandacht
voor de ander hebben. Roos, de dochter van Lucas, daar word je echt verliefd op! Maar ook de zoon van Charlotte sluit je heel gauw in je hart. Wat een fijne personages allemaal.

Thema’s zitten er ook weer genoeg in dit verhaal. Thema’s van alledag en ook thema’s die er toe doen. Maar voorop staan weer de liefde en de warme familiebanden, echte Stui thema’s. Onderwerpen waar ik ontzettend van geniet! Ook de humor ontbreekt in dit verhaal niet. Heel mooi om te lezen hoe sommige situaties die best pittig zijn door een stukje humor toch luchtig worden gehouden!

Al met al weer een echte Stui! Wat heb ik genoten! Het boek heb ik afgesloten met een hele grote grijns op mijn gezicht. Wat een prachtig eind!

Gewoon Puur Emma

De lieve, intelligente Emma Vreugdenhil is sinds de kindertijd bevriend met collega Sam de Winter. Ze werken beide in Vlissingen-Oost als medewerker autoterminal. Emma's vader is expat en woont samen met haar moeder in Singapore. Daarom woont de enigzins eigenwijze Emma bij haar oma.

Wanneer ze wordt gevraagd om en auto van Rotterdam naar Smaland te rijden, ontmoet ze Marcus, de eigenaar van de luxe Audi SQ&. Hij is bescheiden, attent en succesvol. Marcus is de vriend van Emma's baas en eigenaar van verschillende vakantiehuizen in Zweden. Dat komt goed uit, want Emma heeft voor een nacht een slaapplaats nodig. Eén nachtje maar.

Gewoon puur Emma straat, net als de kaft, een enorme rust uit. De stilte van de omgeving en het vakantiegevoel vormen, vooral in het begin, de kern van het verhaal. De belevenissen om de hoofdpersonen heen zijn vermakelijk en blijven nog lang hangen. Het is geen doorsnee roman over een man die een vrouw ontmoet en op het laatst samenkomen, maar het is juist opgebouwd vanuit een andere context.

Er zijn weinig hoofdpersonen aanwezig waardoor je de personages goed leert kennen en je snel verbonden voelt met hen. Het beschrijven van de personages in de proloog van het boek helpt daar zeker aan mee. Als lezer zit je snel in het verhaal en is het vermakelijk om de gedachtegang van Emma te kunnen volgen. De humor, die voorkomt in heel het boek, is zeker van toegevoegde waard.

De auteur weet de aandacht goed vast te houden doordat het geen ingewikkeld verhaal is. Ze gebruikt korte zinnen en een fijn lettertype en zorg voor rustmomenten tijdens het lezen van de tekst door regelmatig alinea's toe te voegen. Een kleine kanttekening is wel dat de plaat van deze alinea's in mijn ogen niet altijd logisch is, maar gezien het grotere formaat is hier misschien bewust voor gekozen.

Een erg origineel idee is het 'spelen' met woorden. De auteur maakt grappige woordspelingen, zoals Biggekerke dat Schweinkirche wordt genoemd. Ook de Zweedse zinnen die regelmatig voorkomen maken het vermakelijk. Net als de appjes naar elkaar die zichtbaar zijn gemaakt voor de lezer. De onderlinge toespelingen bij intieme momenten zijn subtiel bedacht. Deze intieme momenten worden overigens niet gedetailleerd besproken, maar zodanig omschreven dat je als lezer wel weet dat er iets gebeurd is. Het wordt zeer net omschreven. De romanties is al in het begin van het boek aanwezig. Hierin is geen spannende opbouw te vinden, maar dat doet niks af aan het verhaal. Op sommige momenten zijn situaties enigzins voorspelbaar, maar dat neemt niet weg dat het prettig is om te lezen.

De omgeving van zowel Zweden als de provincie Zeeland worden zeer gedetailleerd verteld waardoor je je in die regio waant. Deze uitgebreide omschrijvingen zijn zeker een meerwaarde voor het verhaal. De beschrijvingen van de inrichting van de stuga's (Zweedse houten woning) zorg voor een knusse sfeer waardoor je duidelijk de Zweedse ambiance proeft.

Het verhaal beval veel elementen uit een echt leven. De innige relaties die mensen kunnen hebben, zowel in vriendschap, familie, als in de liefde zullen bij velen herkenbaarheid oproepen. Verdriet en blijdschap lopen door elkaar heen gedurende het verhaal. Halverwege het boek komt er een grote ommekeer waarbij de auteru geen heftige onderwerpen uit de weg gaat. De verwaarlozing van een kind, scheidingen en zelfs verlies met rouwverwerking zorgen voor medeleven naar het betreffende personage toe.

De afwisselende momenten van iets uitgebreid en kort benoemen liggen, naar mijn mening, iets te ver uit elkaar. Het is jammer dat sommige situaties vluchtig omschreven zijn, De balans hierin ontbreek een beetje. Al met al is de boventoon van het verhaal om te genieten van het leven. Het tovert een glimlach op je gezicht. Zo kan het echte leven zijn; met plezier, liefde, maar ook met jaloezie en verdriet. Juist door al deze elementen heeft het boek mij geboeid. Als lezer wil je graag weten hoe het nu verder gaat met Emma. Daardoor hoop ik toch op een tweede deel over Emma. Ik geef dit boek vier sterren.

Sonja van Perfecte Buren


EEN KLUS VOOR TWEE

Ongeveer vijf maanden geleden heb ik Esther Stui leren kennen via mijn facebook groep Feelgood Books. Wij kwamen in gesprek en ik ben haar boek ‘De onbeschoft aantrekkelijke man’ gaan lezen. Een kleine samenvatting:
Charlotte heeft haar leven na haar scheiding prima voor elkaar. Ze heeft een mooi huis met een prachtige tuin in het buitengebied van een Zeeuws dorpje en woont daar met haar zeventienjarige zoon, twee katten en een konijn. Op haar laatste werkdag voor de gemeente Goes doet zij, met haar collega’s, mee aan een pubquiz. In het café ontmoet ze een onbeschoft aantrekkelijke man. Ze heeft een one night stand met hem en is best trots op zichzelf. Voor haar huwelijk heeft zij slechts één vriendje gehad. De onbeschoft aantrekkelijke man is een echte jager. Hij zal na die ene nacht wel snel vergeten zijn en dat is precies wat Charlotte wil…
Nou, die man is dus ook echt onbeschoft aantrekkelijk!! Heerlijk, ik hou ervan!
Het boek is één van de vijf boeken die nu al zijn uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
Esther vermeld bij haar dankwoord in het boek ‘Een klus voor twee’, ‘Ik blijf het zeggen: Uitgeverij Boekscout maakt dromen waar’. Dat vind ik mooi om te lezen dat het Esther is gelukt.
De boeken ‘Pencarrow’, ‘Gewoon puur Emma’, ‘Het Rubens meisje’, ‘De onbeschoft aantrekkelijke man’ en het boek ‘Een klus voor twee’ heeft Esther Stui al op haar naam staan. Stuk voor stuk erg mooie boeken (heb ik van horen) waaronder ik er dus nu twee van heb gelezen. En het smaakt naar meer!
‘Een klus voor twee’ heb ik gelezen en schrijf hier graag een recensie over.
Flaptekst
Iris is een hardwerkende vrouw met een eigen klusbedrijf. Op dit moment heeft ze het gehad met mannen. Ze zijn niet te vertrouwen. En als er wordt gelogen en bedrogen door een bepaald persoon dan kan Iris diegene niet meer vertrouwen. Ze gaat het helemaal anders doen. Een kinderwens vervullen kan ook zonder een man. Iris gaat voor het alleenstaand moederschap en wilt zich gaan inschrijven bij een spermabank.
Maar daar is plots Thomas, Iris haar nieuwe buurman. Hij is accountant en altijd strak in het pak en Iris met haar kluskleding zijn ze absolute tegenpolen. Thomas wilt zijn woning helemaal renoveren en vraagt of Iris hem hierbij wilt helpen. Iris is heel erg blij met deze opdracht zodat zij eerder haar droomkeuken kan plaatsen waar ze nu voor aan het sparen is. Natuurlijk neemt ze deze klus dus aan. Iedere vrijdag komen de drie neefjes van Thomas op bezoek. Hij past de hele dag op deze drie dondersteentjes. Iris wordt helemaal verliefd op die kleintjes. Ze ziet dat Thomas erg lief is voor zijn neefjes en denkt of hij de juiste vader voor haar kindje zou zijn. Of moet ze toch weer Maarten toelaten in haar leven?
Mijn mening
In mijn groep schreef ik een bericht over het boek van Esther dat ik nog een stukje moest lezen, maar dat ik even moet stoppen want ik wil niet dat het verhaal uit is. Je waant je in een heerlijke familie, vriendenkring en omgeving waar je jaloers van wordt. Er komen een aantal bekenden voor uit het boek ‘De onbeschofte aantrekkelijke man’ en van horen ook uit het boek ‘Gewoon puur Emma’. Dat vind ikzelf erg leuk om iets te lezen over een persoon uit een eerder verhaal maar het is niet zo dat het een vervolg is. Dus de boeken zijn gewoon los van elkaar te lezen.
Het verhaal vind ik erg mooi omdat er veel in voorbijkomt. Jaloezie, onbegrip, onverwachte relaties en erg veel liefde, ook van beide ouders van Iris en Thomas. En van een hele lieve oma die in Zweden woont. Thomas heeft daar ook een huis en rijdt daar graag naartoe met zijn mooie, snelle, strakke Audi. Iris vindt het huis in Zweden erg mooi en geniet van de prachtige natuur en stilte.
Esther schrijft het verhaal zo mooi dat je gelijk in het verhaal zit en meer wilt lezen.
Ik geef Esther vijf sterren voor het boek en hoop dat ze voor ons over een tijdje weer zo’n mooi verhaal heeft.
Zelf ben ik samen met mijn ouders, zusje en broer vaak in Zeeland op vakantie geweest. Wij zaten toen op de camping in Dishoek. Genaamd Camping Dishoek. Dus allemaal zeer bekend voor mij en zo leuk om te lezen. Wij hebben het jaren heel erg leuk gehad daar. Drie weken achter elkaar stonden wij dan op de camping. Voor ons een speciale plek.
De cover van dit boek vind ik echt een plaatje. Esther kwam deze foto tegen op Instagram. Thijs Willemstein is de fotograaf en ze mocht deze foto gebruiken voor de cover van dit boek.
Erg bedankt Esther, dat ik je boek mocht lezen!

Karin, de beheerder van de Feelgood Books pagina op Facebook


DE ONBESCHOFT AANTREKKELIJKE MAN

2021-08-25 20:42:52 | Door: Yvonne van der Wal | Waardering:
Dit is een echte feel-good-roman zoals we van Esther gewend zijn. De gescheiden Lotte ontmoet bij een pubquiz de eveneens gescheiden Lucas, de ‘onbeschoft aantrekkelijke man’. Ze hebben een one-night-stand en daarmee lijkt voor Lotte de kous af. Niets is minder waar. Het boek leest als een trein, bevat humor en ontroerende momenten. De hoofdpersoon Lotte is stoer, maar ook gevoelig. Zij heeft een hoveniersbedrijf. Esther weet de tuinen en de omliggende natuur heel beeldend te beschrijven. Een mooi detail is dat de beschreven plaatsen echt bestaan. Bij mij roept dat het verlangen op om al dat moois te gaan bekijken…en natuurlijk om het volgende boek van Esther te lezen!


DE ONBESCHOFT AANTREKKELIJKE MAN

2021-08-26 | Door: Veri | Waardering: ******
Wat een heerlijk boek weer! Net zoals bij de andere boeken van Esther Stui word je na een paar bladzijdes opgeslokt door het verhaal en kon ik niet meer stoppen met lezen. Het boek is vlot geschreven en de personages zijn heel realistisch. Het is een romantisch en ook grappig verhaal maar wel meer dan alleen rozengeur en maneschijn. Ik betrapte mezelf er laatst op toen ik naar Goes ging dat ik het idee had Lotte of Lucas daar gewoon tegen te kunnen komen.
GEWOON PUUR EMMA


Recensie van Amarins op Hebban voor Pencarrow

Een geweldig debuut!

De relatie van de eenentwintigjarige Rebecca is stukgelopen. Ze heeft nu zin om te doen waar ze al jaren van droomt en dat is een boek schrijven. Ze kiest er voor om dit in het mooie Cornwall te gaan doen en vertrekt dus richting Engeland. Tijdens een rondleiding in het mooie landhuis Pencarrow krijgt ze een idee en laat dit per brief aan de eigenaar van het huis weten. Hierdoor krijgt ze een baan aangeboden als gids in het landhuis. Ze ontmoet hierdoor de kleindochter van de eigenaresse, de vijfjarige Sarah. Maar ook haar zoon James laat zich zien. Rebecca krijgt gevoelens voor James maar helaas heeft hij al een relatie.

Pencarrow is het tweede boek van Esther wat ik las. Na het bijzondere verhaal van Gewoon Puur Emma was ik erg nieuwsgierig of dit boek het kon overtreffen. Het verhaal pakte me meteen vanaf de eerste bladzijde. De schrijfstijl van Stui is zo fijn en zo gevoelig dat je meteen geniet. Je waant je wanneer Rebecca afreist naar Cornwall ook meteen in die omgeving. De omgeving wordt prachtig beschreven. Ook daar geniet je volop van. De beschrijving van de verschillende Engelse landhuizen vond ik prachtig, bijna romantisch.

Personages weet Stui weer prachtig neer te zetten. Rebecca die altijd dapper en vergevingsgezind is. Nooit opgeeft en vol liefde is voor de kleine Sarah. Ze tovert Sarah om van een stil ongelukkig kind tot een prachtig opbloeiend meisje die je de oren van het hoofd kletst. James daar tegenover mist soms even de humor van Rebecca en kan af en toe boos zijn en zaken niet begrijpen. Hoewel het wel een heel intelligente kerel is. Je voelt langzaam aan de emoties die ontstaan tussen de beide hoofdpersonen. Ook de verloofde van James had een grote rol in het verhaal. Ondanks wie ze was heb ik ook van haar genoten en vooral ook omdat ze in staat was om in te zien dat ze fout zat.

Het verhaal is constant genieten, wordt nergens saai en bevat prachtige thema’s. Rangen en standen worden duidelijk maar ook zit het verhaal vol met liefde, rouw, verdriet, familiebanden en vriendschap. Wat ik in dit verhaal vooral bijzonder vond is dat het gaat over ‘omkijken naar elkaar’. Een thema wat iedereen zal aanspreken!

Al met al heeft Esther Stui met deze debuutroman een pareltje neergezet. Misschien Puur Emma niet overtroffen, maar het was ook zeker niet heel veel minder. Iedere feelgood liefhebber zal van dit verhaal enorm gaan genieten. Een top verhaal op een top locatie. Ondanks dat ik nog niet alles van Esther Stui heb gelezen hoop ik dat ze nog heel lang dit soort prachtige verhalen gaat schrijven.

Na het verhaal van Pencarrow heb ik de korte novelle Valse Start gelezen. De novelle gaat verder waar het verhaal van Pencarrow eindigde. Ik kan iedereen aanraden ook het korte verhaal te lezen. Want hoe je het went of keert, je bent nieuwsgierig hoe het verder gaat en een aantal antwoorden vind je in Valse Start.


Recensie van Amarins op Hebban voor Het Rubens meisje


Een verhaal overgoten met emoties!

Eva studeert in Amsterdam kunstgeschiedenis, door haar afstudeerscriptie over Peter Paul Rubens krijgt ze een baan aangeboden in een museum. Ze had nooit gedacht deze kans te krijgen, dit is haar droombaan! Net voordat ze met haar baan begint ontmoet ze de Amsterdamse wereldberoemde rockster Daniël Davidson. Ze krijgen een relatie en beleven een romantisch weekend in New York. Maar dan wil Dan dat Eva meegaat op tournee door Azië. Dat wil Eva pertinent niet, ze weigert haar droombaan te verlaten en vindt dat Dan dat moet begrijpen. Ze gaan uit elkaar maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Als Eva van haar werkgever de kans krijgt om het museum te vertegenwoordigen op de tentoonstelling in Wenen pakt ze die kans met beide handen aan. Ver van Dan denkt ze……..

Je maakt bij de start van het verhaal meteen kennis met Eva, een vrouw die conservator wil worden en hier alles voor opzij zet. Tegelijkertijd is het een vrouw die een tikkeltje naïef is maar ook bij problemen zonder al te veel uitleg de draad weer positief oppakt. Ze heeft een groot hart en staat voor iedereen klaar. Welllicht is dat ook haar valkuil waarin ze beland in haar relatie met Dan. Dan is een man die vroeger veel beleefd heeft en hierdoor is gevormd tot wie hij nu is. Een ruimhartige man maar ook erg zelf ingenomen en een man die niemand te dichtbij laat komen. Vooral in zijn relatie met Eva is hij regelmatig erg egoïstisch.

Meteen vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in een prachtig verhaal. Een verhaal dat, zoals we dat gewend zijn van Esther, weer heerlijk vlot leest en waar de vaart goed in zit. Een verhaal met vele thema’s. Liefde en vertrouwen staan voorop maar daarnaast verwerkt Esther ook thema’s als familiebanden, vergeving, alcoholgebruik, dood, verdriet, misbruik en vriendschap. Wat opvalt is dat ook misbruik van social media en andere digitale kanalen een plekje krijgen in dit boek en dat er ruimte is voor een stukje kunstgeschiedenis. Dit laatste maakt dat het een origineel verhaal is waarin je diepgang vindt en volop geboeid blijft. Het slot zal je niet helemaal verrassen maar Esther heeft hier toch een speciaal tintje aan weten te geven.

Het Rubens meisje is een boek dat overgoten is met emoties. Je wordt als lezer constant heen en weer geslingerd tussen het gevoel dat je van Eva en Dan houdt en dat je Dan een ontzettende eikel gaat vinden. Maar hoe meer je richting het einde van het boek komt hoe meer je alles gaat begrijpen. Wanneer alles dan uiteindelijk bij elkaar komt en er zich ook nog onverwachte situaties voordoen hou je het als lezer niet meer droog en zijn de zakdoeken echt meerdere malen nodig.

Wat een boek en wat heb ik genoten! Een boek met een prachtige cover, die misschien op het eerste gezicht niet zo heel erg feelgood voelt maar helemaal passend is bij het verhaal. Een boek met mooie wendingen, prachtige mensen en wat vooral over vertrouwen gaat. Een boek wat je volop laat genieten! Ik hoop dat Esther nog veel meer van deze prachtige romans gaat schrijven! Van mij krijgt dit geweldige Rubens meisje 5 sterren!


Recensie van Amarins op Hebban voor Vlinders

En weer een prachtig verhaal!

Annabelle is fotografe en heeft een mooie opdracht in de wacht gesleept. Ze gaat de kunstcollectie van landgoed Trevillion House fotograferen. Op het landgoed wonen Elizabeth Trevillion en haar schoonmoeder Beatrice. Al gauw ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de bewoners en Annabelle. Wanneer Anna Sebastian op het landgoed ontmoet, de zoon en kleinzoon van de bewoners, voelt ze zich meteen aangetrokken. Ze zou heel graag een nacht met hem doorbrengen. Sebastian gaat akkoord met een seksdate en ze genieten meerdere malen van elkaar. Maar wanneer ze elkaar steeds vaker ontmoeten blijkt toch dat er gevoelens in het spel zijn.

Esther Stui heeft met meerdere boeken al bewezen dat ze uitblinkt in het schrijven van feelgood verhalen met diepgang. Ook met Vlinders heeft ze weer een geweldig verhaal geschreven waar iedere feelgoodliefhebber van gaat smullen.

Alle elementen voor een prachtige feelgood zitten weer in dit boek verweven. Waar het boek voornamelijk in de eerste bladzijden wat voortkabbelt krijgt het algauw vaart en wil je alleen maar verder lezen. De schrijfstijl is heel erg fijn, korte zinnen en vooral ook makkelijk taalgebruik waardoor het vlot leest.

Hoofdpersoon Annabelle vond ik een fantastisch persoon, wat heb ik van haar genoten. Een pittige tante die vooral weet wat ze wil maar ook af en toe ontzettend twijfelt. Ze staat gauw klaar met conclusies en meningen en dat breekt haar ook af en toe op. Ze krijgt heel veel voor de kiezen maar wanneer het minder gaat herpakt ze zich gauw. Staat vooral positief in het leven en is een genieter. Sebastian is ook een levensgenieter, een rijke kerel en begeeft zich in bijzondere kringen. Je leert hem kennen als een rokkenjager maar al snel krijg je door dat hij snakt naar liefde en aandacht. Het verleden van Sebastian liegt er niet om en blijft hem ook af en toe achtervolgen. Van Sebastian heb ik ook erg genoten, wat een heerlijk personage. Wat een fijne vent, liefdevol maar ook hij weet wat hij wil. Toch zijn beide personages niet op alle vlakken gelukkig en al gauw blijkt dat ze beide meer gemeen hebben dan je zo op het eerste gezicht zou denken.

Het mooie in Vlinders vond ik dat je denkt te weten hoe het afloopt, maar meerdere malen word je verrast door een wending in het verhaal die je absoluut niet zag aankomen. En naarmate je verder in het verhaal komt word je steeds nieuwsgieriger of het verhaal zal eindigen zoals je had verwacht en ook gehoopt.

Esther wist me door een aantal gebeurtenissen in het boek weer te raken. De vlinders in het boek hebben een speciale betekenis. Meerder malen komt dat naar voren. In mijn leven staat ook altijd de vlinder centraal. Gevoelens over ‘mijn’ vlinder herkende ik in dit verhaal en dat voelde wel heel bijzonder. Naast de vlinders zijn er weer heel veel mooie en belangrijke thema’s in het boek verwerkt. Door deze verschillende thema’s krijgt ook dit verhaal weer diepgang naast het hoge feelgood gehalte.

Esther je hebt me wéér weten te raken. Er waren twee momenten in het boek dat ik wederom de zakdoekjes nodig had. Maar ook met de fijne humor en een tikkeltje spanning die je in je verhalen toevoegt heb je me weer een aantal uren heerlijk laten genieten.


Recensie van Karin van der Lee voor Vlinders

Weer zo'n heerlijke feelgood van Esther Stui

Wat heb ik genoten van 'Vlinders'. Ook ik ben fan van je Esther Stui - auteur. Mijn recensie van 'Vlinders'.

Annabelle is fotografe en doordat ze met een fotowedstrijd met als thema “landhuizen” heeft meegedaan heeft ze een geweldige opdracht in de wacht gesleept. Er wordt gevraagd of ze de kunstcollectie van Landgoed Trevillion wilt fotograferen. Ze hoeft hier niet over na te denken want dit is een geweldige opdracht. Heel snel heeft Annabelle een bijzondere band met Elizabeth Trevillion en haar schoonmoeder Beatrice, de bewoners van het landgoed.
Sebastian, de zoon en kleinzoon van de bewoners, hoort nu al dagen veel verhalen over Annabelle en gaat maar eens kijken op het landgoed wie dit nu is. Wanneer Annabelle Sebastian ziet voelt ze gelijk een aantrekkingskracht. Omdat ze beide geen vaste relatie willen stelt Annabelle een seksdate voor. Ze genieten van elkaar maar wanneer ze elkaar steeds vaker zien, komen er toch echte gevoelens bij kijken.

De personage Annabelle is een vrouw naar mijn hart. Ze zegt wat ze zeggen wilt en houdt niets achter. Ze staat haar mannetje en laat zich zeker niet gek maken. Leuk om te lezen over deze stoere vrouw. Annabelle wordt in de harten gesloten van oma Beatrice en Elizabeth. Ze proberen Annabelle in de buurt te houden want het voelt goed met haar erbij. Er komt een zware periode aan voor Annabelle waar ze haar vrienden bij nodig heeft en die zijn er. Sebastian is een man met veel geld en geniet van al het vrouwelijk schoon maar snel heb je door dat het nep is want hij wilt alleen maar wat iedereen wilt en dat is liefde. Beide personages zijn niet gelukkig en ze komen erachter dat dat is wat ze allebei willen.

Op een gegeven moment komen er verschillende wendingen voor in het verhaal en daardoor kan je het boek helemaal niet meer weg leggen. Spannende momenten komen eraan met enorm veel emotie. Weer zat ik erin en kon er gelukkig niet uitkomen.

Het is Esther weer gelukt. Ik heb (meerdere keren) gehuild en gelachen. Weer was het of ik met de hoofdpersonages mee liep en ben van een aantal mensen gaan houden.

Alle boeken van Esther die ik tot nu toe heb gelezen bevat een mooi verhaal. Dit ook weer bij ‘Vlinders’. Esther trekt je mee het verhaal in en je loopt met de hoofdpersonages Annabelle en Sebastian mee. Je voelt ze, hun humor, hun emotie, blijdschap, verwondering, bewondering, alles.
Bij bepaalde momenten in het verhaal brak ik zelf ook een keer. Ik kon even niet verder lezen, dat maakt niet uit want ook ik kon er wat uitgooien. Dit lukt alleen wanneer de emotie echt is en dat heeft Esther zo goed beschreven.