Audioboek

Wat een waanzinnig mooie week is het geweest! Op donderdag verschenen de eerste foto's van lezers die hun bestelde boek hadden ontvangen, waar ik heel blij van werd. Het is een blijft bijzonder dat er lezers naar een boek van mij uitkijken. Op die dag had ik ook Bruna Goes, De Drvkkery in Middelburg en The Readshop in Domburg van boeken voorzien en stond er een artikel online in de PZC dat op vrijdag in de papieren versie van de krant verscheen. Echt een mooi artikel waar ik verslaggever Rob dankbaar voor ben.

Op vrijdag verscheen Sprookje of luchtkasteel? en gaf ik de boekpresentatie in de bibliotheek in Goes. Dat was echt een feestje! Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben kunnen zien op de foto's en de videos of omdat je zelf aanwezig was. De bordjes waarop de presentatie werd aangekondigd, het feit dat ik op een podium stond met een microfoon in mijn hand, hoe ik lekker stuntelde toen ik een stukje wilde voorlezen en besefte dat ik mijn leesbril niet gepakt had, de vragen van Moniek, het uitreiken van het eerste exemplaar aan Yvonne, het geven van de boeken aan de proeflezers die er álle zes waren, het uitreiken van de bestelde boeken en al die lieve gezichten om mij heen. Het ging heerlijk ontspannen en het was geweldig om jullie allemaal weer even te zien en om meerdere lezers en recensenten te ontmoeten. De banners die het podium sierden en alle lieve cadeaus die ik heb gekregen, duizendmaal dank aan alle bezoekers die deze dag voor mij onvergetelijk maakten! Het etentje na de boekpresentatie met Amarins, Theun en manlief Bert was echt de klap op de vuurpijl, daar hebben we alle vier van genoten.

Op zaterdag, ja echt één dag na de verschijning van het boek, kwamen de eerst reacties, reviews en recensies al binnen. Fantastisch dat er gelijk werd gelezen en dat jullie jullie ervaringen en mooie woorden met mij deelden. Dat ging de hele week zo door. Een aantal wil ik even uitlichten te beginnen bij Sandra, die aangaf dat ze vindt dat ik mezelf overtroffen heb. Sprookje of luchtkasteel? vindt ze nóg mooier dan haar favoriet tot dan toe Pencarrow. Marleen die een recensie schreef waardoor de tranen over mijn wangen liepen. Marleen leest zo enorm veel en dat ze dan de woorden: Esther heeft me deze keer enorm verrast met het sociale en multiculturele aspect. Het lef dat ze heeft gebruikt om bepaalde thema's te verwerken geeft dat extraatje aan de klassieke Feelgood gebruikt, dat maakt mij emotioneel en enorm trots. Haar recensie is er een om in te lijsten. Geja die haar review deelde en daar twee prachtige Disney Belle en het Beest collages voor maakte, echt meid daar kwamen de tranen weer. Alle lieverds die gelijk een reactie gaven en dan denk ik aan Annemiek, Yvonne, Marian, Ilonka, Stefanie, Sonja, Monique, Joke, Viviane, Carla, Anita, Miek en zo kan ik nog wel een uur doorgaan. Dank jullie wel!!!

Tijdens de boekpresentatie heb ik nog iets bekend gemaakt. Er komt ook een audioboek van Sprookje of luchtkasteel?. Dit is al een poosje een wens van mij en een vraag die regelmatig aan mij gesteld wordt. Via verschillende producenten van audioboeken heb ik informatie aangevraagd. Soms kreeg ik helemaal geen antwoord... en soms kwamen er bedragen naar voren waar ik het Spaans benauwd van kreeg. Schrijven is fantastisch, maar denk niet dat ik er veel mee verdien. Wil ik een audioboek in eigen beheer uitbrengen dan moet ik investeren en dat heb ik gedaan. Via een tip van Jen Minkman kwam ik in contact met stemacteur Olivia Uhlenbeck en zij neemt op dit moment het audioboek op. Hoe gaaf is dat! Olivia heeft een heel mooie en warme stem die ik perfect bij mijn boek vind passen. Olivia heeft het eerste hoofdstuk met mij gedeeld en daar ben ik razendenthousiast over. Naar verwachting is het audioboek half maart klaar, dan zal ik het ook delen op o.a. Kobo.

In de Hebban rank en de Hebban Feelgood rank gaat het ongelooflijk goed met het boek. Vandaag staat het op 12 in de "algemene" Hebban rank en op 3 in de Hebban Feelgood rank en dat dankzij jullie!

Liefs, Esther