Morgen is het zover!

Morgen is het eindelijk 27 januari, de dag dat Sprookje of luchtkasteel? verschijnt. Ik kijk al zo lang naar die datum uit!

Wat heb ik afgelopen week gedaan? Op donderdag kwamen de boeken binnen, die heb ik allemaal stuk voor stuk gecontroleerd, met name de cover. Bij Twee zielen, één gedachte heb ik er veel boeken afgekeurd omdat de cover aan de achterkant niet goed gesneden was, je zag een wit randje en dat kan echt niet. Bij het nieuwe boek heb ik er maar twee van de honderd afgekeurd.

In het weekend heb ik, ter ontspanning, lekker gelezen en geschreven aan mijn volgende boek, boek nummer negen dus. Met dat verhaal ben ik op 16.000 woorden beland, het vormt zich weer helemaal in mijn hoofd. Op maandag ben ik begonnen met het signeren van de bestelde boeken. Ik weet dat jullie het waarderen als ik er een persoonlijke tekst in schrijf. Bij de ene lezer weet ik binnen twee seconden wat ik ga schrijven en bij de ander heb ik een paar minuten bedenktijd nodig. Op dinsdag ben ik begonnen met het inpakken van de boeken voor de Vlaamse lezers, met het maken van verzendlabels en het daadwerkelijk versturen. Op woensdag is de eerste lichting boeken naar Nederlandse lezers en recensenten gegaan. Ik ben heel benieuwd wie het boek als eerste in huis heeft.

Op woensdag stond er een artikel in huis aan huis krant De Bode over de boekpresentatie en... is verslaggever Rob Paardekam van de PZC (De Provinciale Zeeuwe Courant, voor niet-Zeeuwen het is het AD van Zeeland) bij mij geweest voor een interview dat vanmiddag online zal staan en vrijdag in de papieren versie van de PZC verschijnt. Het was echt een leuk, spontaan gesprek waarin ik veel kon vertellen over het schrijven, mijn boeken en mijn lezers. Ik ben benieuwd. Bij een artikel in de krant hoort een foto dus fotograaf Marcelle Davidse kwam ook nog even langs. Uiteraard zal ik het resultaat delen in mijn socials. Heb ik genoeg reclame gemaakt voor mijn boek? Ik geloof het wel.... Ik kijk enorm uit naar de boekpresentatie en heb daar in mijn hoofd een planning voor gemaakt, maar dat is meer een houvast. Juist door wat er spontaan in mij opkomt, wordt het een echt boekenfeestje. Tijdens het feestje ga ik nog een superleuke aankondiging doen.

Liefs, Esther