Robin

Na Rebecca, Emma, Eva, Lotte, Iris, Annabelle en Nena is het de beurt aan Robin. Hoe ik aan die naam kom? Heel eenvoudig door Robin Wright. Robin wie? Nou, de Amerikaanse actrice die samen met Kevin Costner en Paul Newman in Message in a bottle speelt, een film gebaseerd op het boek van Nicholas Sparks. Die film heb ik echt ontelbaar veel keer gezien, het is een van mijn lievelingsfilms. Voordat ik ooit van Robin Wright gehoord had, wist ik niet dat Robin ook een meisjesnaam kon zijn. Mijn Robin lijkt helemaal niet op de Amerikaanse actrice met haar blonde haren en blauwe ogen, Robin in Sprookje of luchtkasteel? heeft kastanjebruine haren en groene ogen.

Maar dat is niet de enige reden dat ik de naam zo leuk vind. Mijn lievelingsvogels zijn roodborstjes en wat is de Engelse benaming voor roodborstje? Juist, Robin. In onze tuin zie ik altijd maar één roodborstje terwijl pimpelmeesjes, koolmeesjes en musjes meestal met twee of meer zijn. Zo'n vogeltje helemaal alleen ziet er, wat mij betreft, een beetje eenzaam uit. Niets blijkt minder waar. Roodborstjes bewaken hun territorium en schrikken daarmee andere vogels af. Wikipedia bood uitkomst. De foto's in de collage zijn van de hand van Veri, ik ben iedere keer te laat met het maken van een foto, dan is het roodborstje al weer gevolgen. Mijn liefde voor roodborstjes zie je terug in ons huis. Er ligt een kussentje met een roodborstje op de bank, in de vensterbank staat een nep roodborstje, thee drink in vaak uit mijn roodborstjesmok en we hebben zelf een dekbedovertrek met een roodborstje.

Genoeg over de vogeltjes, terug naar Robin. Door het lezen van de flaptekst begrijpen jullie al dat ik weer een stoere dame heb gecreëerd. Wil je alvast kennismaken met haar? Bij de informatie over Sprookje of luchtkasteel? op mijn website heb ik het eerste hoofdstuk gedeeld. Hierbij de link: www.estherstui.nl/boeken/sprookje-of-luchtkasteel

Nog iets grappigs. Bert werkt aan een project waar vijf windmolen worden gebouwd. Je raadt nooit waar.... Op de autoterminal in Vlissingen-Oost. Emma werkt er al lang niet meer, maar Sam misschien nog wel.

Nog twee weken!

Liefs, Esther