La vie est belle

Mijn werk zit erop. Na de laatste check van de digitale drukproef heb ik de drukker aan het werk gezet. Ik wacht in spanning tot het eerste exemplaar bij mijn op de mat valt. Sprookje of luchtkasteel? gaat bijna de wijde wereld in! Eén van de spannendste momenten van het uitbrengen van een boek is het moment dat je het boek daadwerkelijk in handen hebt, dat je het resultaat van al die schrijvenuren voor je ziet. Bij de laatste twee boeken heb ik dat moment gefilmd, bij dit boek doe ik dat niet. De onthulling komt echt pas op de 27ste tijdens de boekpresentatie. Kom jij ook?

Ineens is het januari, dé maand van Sprookje of luchtkasteel? en het begin van een heel nieuw jaar. Vaak wordt een nieuw jaar vergeleken met het schrijven van een boek. Schrijf de pagina's vol met jouw mooie en minder mooie momenten. Probeer te genieten, ook al valt dat niet altijd mee door verdrietige gebeurtenissen of door hoe mensen tegenwoordig met elkaar omgaan. Behandel mensen zoals jij behandeld wil worden.

Aan goede voornemens doe ik niet. Wel maak ik plannen en qua het schrijven heb ik in 2023 het plan opgevat om drie boeken uit te geven. Geen idee of dat gaat lukken, maar de eerste 10.000 woorden van manuscript nummer negen zijn een feit. Het blijft een fantastische ervaring om mezelf onder te dompelen in de karakters van mijn personages. Nog steeds zoals in het begin, puur op gevoel en recht uit mijn hart.

Deze blog schreef ik om zes uur 's morgens in het hotel waar we hebben overnacht in Duitsland. Nog vier uur rijden, dan zijn we weer in Zeeland en ga ik verder met het voorbereiden van de verschijning van mijn achtste boek.

Natuurlijk heeft de foto bij deze blog betrekking op het nieuwe boek, meer vertel ik nog niet...

Nog drie weken!

Liefs, Esther