Kunstwerk

Hebben jullie de fantastische tekening al gezien in de header van mijn website of mijn auteurspagina op Facebook? Boven ieder hoofdstuk van Sprookje of luchtkasteel? wilde ik dolgraag een tekening van Kasteel Ter Hooge. Het begon met de vlinder in Vlinders, daarna kwam de ballon in Twee zielen, één gedachte en die traditie wil ik voortzetten. Een maatje van mij Rudi Bagusat, die net als ik Walt Disney Classics Collection beelden verzamelt, is auteur en illustrator van kinderboeken. Als er iemand is die zo'n tekening voor mij zou kunnen maken, is hij het wel. Ik stuurde hem een berichtje met de vraag of hij tijd had om een simpel schetsje van Kasteel Ter Hooge te maken aan de hand van een foto die ik meestuurde. Dat had hij wel... een week later kreeg ik een compleet kunstwerk! Zo ontzettend lief dat je dit voor mij wilde doen, Rudi. Na het zien van de digitale drukproef kan ik jullie verklappen dat de tekening fantastisch mooi boven alle zesendertig hoofdstukken prijkt.

Nadat ik de laatste suggeties van Veri had verwerkt, bood Yvonne aan om de digitale drukproef nog een keer door te nemen. Van dat aanbod heb ik graag gebruik gemaakt. Vol vertrouwen geef ik over een paar dagen akkoord voor het drukken van het eerste exemplaar. Eindelijk heb ik tijd om zelf te lezen, hoewel ik tussen het klussen in onze stuga door nog bezig ben met het ontwerpen van een boekenlegger, het nadenken over de boekpresentatie, vraag ik aan recensenten of zij een recentie-exemplaar willen ontvangen en kijk ik Bert lief aan met de vraag of hij mij wil helpen met het maken van een tweede banner.

Willen jullie nog een tipje van de sluier van het nieuwe boek oplicht? Een quote misschien? Dé quote van Sprookje of luchtkasteel? is:

Iemand die alles heeft, kan toch iets tekortkomen.

Nog vier weken!

Liefs, Esther