Quote

Bij deze blog deel ik de volledige cover van Sprookje of luchtkasteel? Mooi hè, de combinatie van de blauwe lucht en het roze. De cover van een boek bestaat niet alleen uit het plaatje en de titel op de voorkant, de achterkant is minstens zo belangrijk. Toen ik Sprookje of luchtkasteel? schreef en over de cover nadacht, kwam het idee in mij op om er een quote op te zetten. En wie kan ik nou beter vragen om een quote te schrijven dan Amarins, frisian_booklover op Instragram. Zo gezegd, zo gedaan. Ze was gelijk enthousiast en een paar dagen later ontving ik meerdere quotes van haar. Het was lastig kiezen, maar dit is hem uiteindelijk geworden:

Wat begint als een heerlijke feelgood verandert in een levensecht verhaal waar je het niet droog bij houdt. Esther haar boeken zijn verrassend, vol liefde en romantiek en laten je altijd met een warm gevoel achter.

Ik zal eerlijk toegeven dat ik een traantje heb weggepinkt toen ik de quotes las. Ze zijn hartverwarmend. Amarins' achternaam is trouwens Elzinga... hou dat even in de gaten als je Sprookje of luchtkasteel? gaat lezen. Laat ik gelijk verklappen dat ik in dit verhaal heel veel voor- en achternamen van lezeressen heb gebruikt. Vooral veel leden van de Feelgood Books-groep. Dit is een éénmalige actie van mij, gewoon omdat ik met veel van jullie zo'n leuk contact heb.

De twee lijntjes op de cover duiden de rug van het boek aan. Ik vind het superleuk dat de dubbele donkergroene voordeur precies op de rug terecht is gekomen. Oké, ik geef toe dat dat expres zo is gedaan. Die deuren spelen namelijk een rol in het verhaal. Over covers gesproken, het is ontzettend jammer dat e-book lezers alleen de voorkant van de cover zien. Speciaal voor de Kobo, Kobo Plus en Kindle lezers heb ik op mijn website bij ieder boek een afbeelding van de volledige cover gezet. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht.

Wat een verrassing was het dat Moniek, gelijk nadat ik mijn nieuwe boek op Hebban had gezet, een recensie voor mij schreef. Echt superlief. En toen Yvonne ook nog. Ik bof ontzettend met mijn proeflezers! Het grappige resultaat daarvan is dat het boek nu al in de Hebban rank voorkomt, terwijl het nog niet eens is verschenen. Daar kan ik smakelijk om lachen. Veri is bezig met haar suggesties voor de laatste hoofdstukken van het boek. Gisteravond vond ze nog een leuke fout: kakatoe in plaats van kaketoe. Ja, serieus het is kaketoe.

Inmiddels ben ik bezig met het doornemen van de digitale proef van het boek, ook wel het binnenwerk van het boek genoemd. Het is precies zoals ik wil, vooral de tekening die boven ieder hoofdstuk prijkt is fantastisch mooi. Meer daarover in mijn blog van volgende week.

Nog vijf weekjes!

Liefs, Esther