Wat een week!

Net nadat ik de vorige blog had geschreven, verscheen de wondermooie recensie van Melanie (www.bookstamel.com). Een paar zinnen uit de recensie voeg ik toe: Vlinders heeft een prachtige cover, je ziet het mooie landhuis door de bomen heen. Vlinders de titel vind ik echt passen bij het verhaal en door de mooie roze kleur springt die van de cover af... De schrijfstijl is nog steeds vlot maar de spanning tussen de hoofdpersonages is mooier opgebouwd en wat heftiger hmm ik weet niet zeker of dat helemaal het juiste woord is. Wat vuriger meer vol passie is misschien beter. Daar hou ik wel van... Een verhaal met leuke wendingen, prachtige personages dat een lach op je gezicht zal toveren. Daarom krijgt dit boek van mij een mooie 9. Dat Melanie precies de punten aansnijdt die voor mij belangrijk zijn, vind ik fantastisch. Ik wil juist eenvoudig schrijven zodat iedereen, op welk leesniveau je ook leest, het boek kan lezen. Ontspanning dat is wat ik wil bieden, als je dan nog meegesleept wordt heb ik mijn doel volledig bereikt.

Op vrijdag werd ik telefonisch geïnterviewd door Britta Janssen van de Bevelandse Bode, een lokale krant, over Vlinders en over het schrijven van boeken. Wat heeft Britta er een leuk stuk van gemaakt. Volgend stuk vond ik heel treffend: Als ik die gedachten op papier zet, komt er weer ruimte vrij in mijn hoofd. Ik heb dat natuurlijk gezegd, maar besef nu pas hoe waar die woorden zijn. Toen ik op maandag manuscript zeven had geprint voor Veri, het nog één keer doorlas en het daarna mailde naar Yvonne en Marleen, was het ineens klaar voor dat moment. Dat voelde heel goed en toch ook als een soort afscheid, ik moet het verhaal dan echt loslaten en dat is verrekt moeilijk. De personages zitten zo in mijn hoofd en ja, het gaf ook ruimte.

Welke foto ik bij deze blog zou plaatsen vond ik lastig. De foto van bookstamel van de Vlinders is prachtig, de foto bij het artikel in de Bode best leuk en toch is het de foto samen met Santa Montefiore geworden. Santa signeerde op de Libelle Zomerweek precies op de dag waar Marieke en ik kaartjes voor hadden. Oké, jullie weten al hoe ik over toeval denk :-). Santa was heel enthousiast en nam echt de tijd voor mij, bijzonder lief. Ik heb haar verteld dat zij voor mij de inspiratie was om zelf te gaan schrijven. Hoe mooi zij de natuur, bepaalde geuren en gevoelens kan omschrijven, dat zijn de zaken waar ik echt mijn best voor doe.

De planning is om het zevende boek in augustus of hooguit september uit te geven. Uiteraard weer in eigen beheer. Willen jullie een tipje van de sluier? De inspiratie voor dit boek kwam van heel dicht bij huis.

Liefs, Esther