NBD Biblion

Cadeautjes voor mezelf zijn eigenlijk altijd boeken. Dit keer heb ik mezelf de ingelijste collage van de covers cadeau gedaan. In onze keuken hingen vier lijstjes op A4 formaat met de covers van de eerste vier boeken en de cover van Een klus voor twee stond op de ombouw van de verwarming. Met een zesde boek erbij werd het een rommelig geheel, daar hou ik niet van, er was actie vereist. Regelmatig blijf ik voor de lijst stilstaan, zes boeken en een kort verhaal, wie had dat ooit kunnen denken... soms heb ik dat overzicht nodig om het te beseffen hoeveel dat is. Hoeveel personages en verhaallijnen ik al heb uitgewerkt. Bij ieder boek blijven mijn ogen even hangen. Pencarrow met lieve Rebecca en heel veel Disney, Gewoon puur Emma met de gelijknamige hoofpersoon en mijn liefde voor Zweden, Het Rubens meisje met de meesterwerken van Rubens, Wenen, Nickelback en plichtsgetrouwe Eva, De onbeschoft aantrekkelijke man met Lotte en Lucas, mijn liefde voor Zuid-Beveland én tuinieren. Een klus voor twee met stoere Iris van de Stroom en de drie T's en Vlinders met Annabelle en Sebastian, beide beschadigd door hun jeugd en hunkerend naar liefde.

Het nieuws van afgelopen week was de acceptatie van Een klus voor twee door NBD Biblion. Als boekenwurm vind ik het fantastisch dat mensen straks een bibliotheek in kunnen lopen en dan een boek van mij mee naar huis kunnen nemen. Landelijk gezien zijn Gewoon puur Emma , Het Rubens meisje en Een klus voor twee te leen. In de Zeeuwse bibliotheken zijn alle zes de boeken te leen. Maak daar ook gebruik van! Het maakt mij echt niet uit of je een boek bij mij koopt of dat je het leent van een bibliotheek. Lezers ontspanning geven, een vlucht uit het dagelijkse bestaan en de onzekere situatie in de wereld, dat is wat ik wil bieden.

Vorige week besefte ik dat ik vrijwel alleen positief schrijf over mijn schrijversbelevenissen. Nou is 90% ook absoluut positief, maar er zijn ook negatieve kanten. Heel jammer vind ik het bijvoorbeeld dat ik twee jaar geleden een exemplaar van Pencarrow heb opgestuurd naar de eigenaren van het landgoed Pencarrow. Compleet met een super nette Engelse brief en een korte samenvatting van het boek. Daar heb ik nooit een reactie op gekregen. Hetzelfde geldt voor een exemplaar van Het Rubens meisje dat ik heb afgegeven in de museumwinkel voor de vrouwelijke conservator van Het Rubenshuis. Ook met een brief met uitleg en het verzoek om het boek door te geven aan een personeelslid, als de conservator zelf geen feelgood leest. Dat was in november...

Op 14 mei is de uitreiking van de Valentijnprijs. Het lijkt mij leuk om daarnaartoe te gaan, ook al is het een flink eind rijden. Nadat ik wat mensen heb gepolst, gaan Jacodine van de Velde en ik carpoolen richting Ermelo. Er komen auteurs, lezers, bloggers, uitgevers, het wordt vast een groot feest! Van de vijf genomineerde boeken heb ik er drie gelezen. Nummer vier staat al paraat op mijn e-reader en ja, ik heb een duidelijke voorkeur.

Liefs, Esther