Vervroegde verschijningsdatum

Op internet zie ik het ene na het andere boek dat later verschijnt dan in eerste instantie is aangegeven. Soms scheelt het een week, soms zelfs meerdere weken. Met grote trots kan ik aankondigen dat de verschijningsdatum van Vlinders met een week is vervoegd! Vrijdag 18 maart is de officiële datum, maar de eerste lezers kunnen hun pakketje vandaag al in de brievenbus verwachten. Op dinsdag laat in de middag kwamen vijf dozen met boeken bij mij binnen. Toen begon de grote signeer-, inpak- en adreslabelklus. Op woensdag zijn de pakketjes van lezers die buiten Zeeland wonen verstuurd en op zaterdag gaan Bert en ik een bezorgronde in Zeeland doen.

De Bruna in Goes moest op woensdag natuurlijk de primeur van het boek krijgen, gevolgd door De Drvkkery in Middelburg op vrijdag. Beide boekwinkels hebben groot ingekocht, daarvoor dank! Wanneer ik vandaag de laatste boeken heb ingepakt voor zaterdag, zou je denken dat ik kan gaan relaxen. Niets is minder waar.... Een aantal lezers heeft aangekondigd dit weekend gelijk in Vlinders te gaan lezen. En dat zijn precies de lezers wiens mening ik erg belangrijk vind.

Op mijn sociale media heb ik een foto gedeeld met daarop de namen van de recensenten die ik gevraagd heb om Vlinders te lezen en te beoordelen. Voor mij geen vastgepinde datums waarop zij hun recensie bekend moeten maken. Al dat gestress is niet goed voor een mens. Het lijkt mij veel leuker als er geleidelijk aan recensies verschijnen.

Als laatste wil ik nog aandacht vragen voor een actie die door feelgoodauteur Chantal Claassen is opgezet: Feelgood voor Oekraïne. Via de site: https://feelgoodvooroekraine.wordpress.com kun je tickets kopen voor maar € 2,50 per stuk en daarmee feelgoodromans winnen. De volledige opbrengst gaat naar giro 555. Inmiddels zijn er 58 boeken te winnen. Daar staan Een klus voor twee en Vlinders ook bij dus doe vooral mee!

Liefs, Esther