NBD Biblion

Hét nieuws van de afgelopen tijd kwam op de dag nadat ik mijn laatste blog had gemaakt. Gewoon puur Emma is geaccepteerd door NBD Biblion!!! NBD Biblion was voorheen bekend als de Nederlandse Bibliotheek Dienst. Het is een dienstverlenende organisatie die boeken inkoopt bij uitgeverijen voor de openbare bibliotheken in ons land. Mocht je mij nog niet zo lang volgen: Het Rubens meisje is het eerste boek van mij dat door Boekscout is ingestuurd en geaccepteerd door NBD Biblion. Nu zijn dat er dus twee! Daar ben ik echt mega trots op, omdat ze bekend staan om hun strenge eisen. Voor de lezers die deze blog via Hebban volgen, deel ik de recensie:

Emma is opgevoed door haar oma in Zeeland, omdat haar eigen ouders nauwelijks aandacht aan haar besteedden. Ze maakt als jonge vrouw kennis met een aantrekkelijke, welgestelde zakenman die een deel van de tijd in Zweden woont, en zij starten vrijwel direct een liefdesrelatie. Zijn familie en vrienden ontvangen haar met open armen en al snel ontpopt zij zich tot steun en toeverlaat in het familiebedrijf. Een jaloerse concurrente gooit nog roet in het eten, maar het zijn vooral de spoken uit Emma's verleden die het haar onmogelijk maken om in een gelukkige toekomst te geloven. Dit wensvervullende verhaal speelt zich voornamelijk af in Zweden en Zeeland, met sterk geïdealiseerde hoofdpersonen. Veel verwijzingen naar het seksleven dat overigens niet expliciet wordt beschreven. Het Zweeds/Zeeuwse decor is een aangename verrijking. Eenvoudige, makkelijk leesbare liefdesroman volgens beproefd concept, dat zeker in een behoefte zal voorzien. De Zeeuwse auteur (1971) publiceerde o.a. 'Het Rubens meisje'.

Recensent: M. de Heus

In de tussentijd heb ik de recensie een keer of tachtig gelezen. Wauw, ik ben er ongelofelijk blij mee. Het is een erkenning dat ik goed bezig ben. Ja, dat klinkt misschien raar, maar zo zeker ben ik niet altijd van mijn schrijverskwaliteiten. Als extra bonus kon ik op maandag via mijn auteurslogin van Boekscout vaststellen dat Gewoon puur Emma nu mijn best verkochte boek is. Het boek had ik ook gekozen als inzending voor de Zeeuwse Boekenprijs met daaruit voortvloeiend de PZC Publieksprijs. Met veel trots kan ik vertellen dat het boek op de zesde plaats is geëindigd van de vierenzestig inzendingen voor de Publieksprijs. Alle lieverds die voor Gewoon puur Emma hebben gestemd: dank jullie wel! In de krant zelf kon ik niets vinden, daar werd alleen aandacht gegeven aan de top drie. Nu heb ik van meneer De Zwaan op de lagere school het advies gekregen om altijd nieuwsgierig te blijven en dat advies heb ik ter harte genomen. Via de Facebook-pagina van de Zeeuwse Bibliotheek ben ik er, na wat heen en weer gechat, achtergekomen dat ik zesde ben geworden. Meneer De Zwaan zal vast trots op mij zijn.

Liefs, Esther