13 november

Van manlief Bert heb ik deze mooie banner gekregen. Hij is bestemd als aankleding van de signeersessie die ik op 13 november van 13:00 tot 16:00 uur bij de Bruna in Goes ga geven. Van 10 tot en met 20 november is het de Week van het Zeeuwse boek en dat vormt de aanleiding voor het idee om te signeren. Voordat Een klus voor twee verscheen hebben de manager van de Bruna en ik het er wel over gehad, maar het is er nog niet van gekomen. Ik hoop dat jullie de tijd willen nemen om langs te komen. Natuurlijk niet alleen voor het kopen of signeren van een boek, vooral ook om over de boeken te praten. Jullie reacties betekenen veel voor mij!

Het nieuws dat ik deze week met jullie wil delen is dat ik manuscript nummer zes naar vier "grote" uitgeverijen ga sturen. Dit weekend rond ik het manuscript af en dan is het een kwestie van hoe de uitgever het manuscript wil ontvangen. Per uitgeverij verschilt het met welke regelafstand zij het manuscript aangeleverd wil hebben. De ene wil een synopsis (samenvatting) van één pagina en bij de andere mogen het acht pagina's zijn en ga zo maar door. Daar ga ik dit weekend rustig de tijd voor nemen. Maar waarom ik dit doe? Nou, om toch nog verder te komen. Boekscout doet weinig tot niets aan promotie, dat is aan de schrijver zelf. Ook geeft Boekscout geen e-books uit en dat is in het feelgoodgenre wel heel belangrijk. Duimen jullie met mij mee?

Over toeval heb ik al vaker geschreven. Iedere keer als ik deze week naar mijn werk reed of terug naar huis is er op het moment dat ik in mijn auto stap een nummer op de radio dat ik in een boek heb gebruikt. "Always On The Run" van Lenny Kravitz uit De onbeschoft aantrekkelijke man. " Streets" van Kensington uit Het Rubens meisje en "There's Nothing Holding Me Back" van Shawn Mendes uit Gewoon puur Emma . Vandaag moest ik hardop lachen. Er kwam tijdens het rijden een nummer van Bon Jovi langs. Tijdens het schrijven van Een klus voor twee ben ik voor de coverband van Jeroen eerst uitgegaan van nummers van Bon Jovi. Later in het schrijfproces besefte ik dat INXS er toch beter bij paste.

Liefs, Esther