Het Rubens meisje

Morgen is het zo ver. Het Rubens meisje verschijnt op Kobo, Kobo Plus en Kindle. Het voelt fantastisch dat mijn complete collectie boeken dan voor iedereen te lezen is. De inspiratie voor het verhaal kwam tijdens een stedentrip naar Wenen. In de metro, onderweg van het vliegveld naar ons hotel, hingen aan buizen hangers met daarop reclame voor een tentoonstelling in Het Kunsthistorisches Museum. Een tentoonstelling ter ere van de werken van de Vlaamse schilder Peter Paul Rubens. Mijn interesse was gewekt en Bert vond het prima om een dagje in een museum rond te dwalen.

De enorme afmetingen van sommige schilderijen verraste mij en het fascinerende kleurgebruik raakte mij diep. Mijn liefde voor de werken van Rubens kwam tot stand en terwijl wij door de verschillende zalen liepen, ontstond het idee voor het verhaal van Eva. Het is absoluut feelgood, daar wordt nog wel eens aan getwijfeld door de cover. Laat ik het nog één keer zeggen, pas op de laatste pagina van het boek begrijp je waarom ik per se dit schilderij op de cover wilde.

Op zondag was ik jarig. Van twee ontzettend lieve lezeressen heb ik een bijzonder cadeau gekregen, een armband met bedeltjes. Voor ieder boek hebben Geja en Gina een bedeltje uitgezocht. Zo is er een luchtballon (uit Twee zielen, één gedachte ), een bestelbusje ( Een klus voor twee ) en een hartje met een tekst A dream is a wish your heart makes (uit Pencarrow ) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Superlief, dames!!!

Op maandag gingen we, nog ter ere van mijn verjaardag, naar het Koninklijk Museum voor de Schone Kunsten in Antwerpen. Het schilderij Venus frigida beschrijf ik uitgebreid in Het Rubens meisje en dat terwijl ik het nog nooit in het echt had gezien. Geloof me, het schilderij is wonderschoon! In Het Rubens meisje komt het KMSKA ook voor, hoewel het voor Dan niet was wat hij hoopte...

Tenslotte nog de drie leukste fouten die deze week in het manuscript voor boek nummer acht zijn gevonden. Roesjes en ruches, een roesje is een middel om iemand in slaap te brengen. Een jurk met roesjes is dus een heel vreemd ding. Gevolgen of gevlogen... en de allermooiste taxateren in plaats van taxeren.

Liefs, Esther