Klaar!

Hoera! Manuscript acht is klaar! Gistermiddag heb ik het naar de proeflezers toegestuurd. Wat een heerlijk gevoel geeft dat. Het zijn in totaal 89.974 woorden geworden, maar er zullen nog wel woorden worden weggestreept of misschien wel worden toegevoegd door de proeflezers. Ik ben supertrots en superblij met het resultaat. Op maandag had ik nog zo'n gevoel van het verhaal is nog niet compleet, het voelde nog niet helemaal goed. Acht uur later was dat compleet het tegenovergestelde... Jullie zullen nog wel even geduld moeten hebben, ik ga het pas eind januari uitgeven. Ik zou best eerder willen, maar dan zijn wij in Zweden. Ieder voordeel heeft zijn nadeel, hahaha.

Afgelopen week kreeg ik voor het eerst sinds ik schrijf het overzicht van Stichting Lira waarop ik kan zien hoeveel keer mijn boeken als bibliotheekboek zijn uitgeleend. Van dat overzicht viel ik steil achterover. Het leesjaar loopt voor Stichting Lira van juli tot juli. In juni 2021 was Het Rubens meisje het eerste boek dat via NBD Biblion in de bibliotheken terechtkwam. Tot juli dit jaar is het boek vierhonderddrieënzeventig keer uitgeleend. Echt niet te geloven en zo ontzettend gaaf! Maar dat is nog niet alles. Gewoon puur Emma is sinds november 2021 te leen en dat boek is tot juli dit jaar zevenhonderdenvijf keer uitgeleend!!! De andere boeken zijn pas sinds april, mei of juni dit jaar te leen en toch zijn daar ook al hele mooie cijfers van te zien. Wat een eer van mijn werk. Dank jullie wel!

En nu? Ja, nu val ik een beetje in een gat en ga ik in spanning op de eerste reacties van de proeflezers wachten. Ik heb nu weer rustig de tijd om zelf te lezen, dat is heel fijn. De afgelopen weken is daar weinig tot niets van gekomen. Ja, dat doe ik mezelf aan. Er is niemand die mij een deadline oplegt, maar als ik eenmaal in mijn verhaal zit, kunnen mijn vingers de woorden die in mijn hoofd vormen vaak maar amper bijhouden. Ik niet wachten om mijn achtste boek met jullie te kunnen delen. Eerst zondag het kort verhaal Bloemen van Madelief bij Bookstamel en een paar dagen daarna op Kobo, Kobo Plus en mijn website.

Liefs, Esther