Bloemen van Madelief

Tada! Hier is de cover van mijn kort verhaal Bloemen van Madelief. Helemaal in kerstsfeer zoals ik hem graag wilde hebben. Duizendmaal dank aan Gina Glaasker die ook deze cover voor mij heeft ontworpen. De foto die je ziet heb ik gevonden op Adobe Stock en daar ging Gina mee aan de slag. Appje na appje kwam bij mij binnen, steeds met een ander idee voor het lettertype, de ondertitel en het kader. Het is superfijn dat ik het aan haar kan overlaten om er iets fantastisch moois van te maken. Ik heb er simpelweg geen geduld voor. Ik heb een poging gedaan en werd daar stik chagrijnig van. Volgens mij heb je daar een spreekwoord of gezegde voor: Schoenmaker blijf bij je leest. Laat mij maar schrijven.

Zoals ik al eerder in een blog heb geschreven, verschijnt het kort verhaal als eerste op de website van Bookstamel. Ergens in het najaar van 2021 deed Melanie een oproep aan auteurs om een kort verhaal te schrijven. Hoewel ik normaal niet zo van de korte verhalen ben, leek het mij toch wel een uitdaging. Het resultaat zien jullie op 13 november. Naast Gina wil ik mijn proeflezers Ilona, Veri en Yvonne ook bedanken. Zij helpen mij om de puntjes op de i te zetten en zijn onmisbaar.

Zal ik ook gelijk de flaptekst maar met jullie delen? Oké, daar komt 'ie:

De bloemenwinkel van Madelief is al helemaal in kerstsfeer. Alleen heeft ze zelf nog geen idee wat ze met Kerst gaat doen. Iedereen noemt het de mooiste tijd van het jaar, maar is het dat wel? Vrijwel iedere morgen, als haar winkel nog gesloten is, ziet ze een erg aantrekkelijke man die naar haar etalage kijkt. Hij komt alleen nooit naar binnen. Zal zij de eerste stap durven zetten?

En worden jullie al nieuwsgierig?

Met mijn achtste manuscript gaat het heel goed. Inmiddels heb ik 73.660 woorden geschreven en nee, het is nog niet klaar. Het verhaal is nog niet verteld. Wel heb ik mezelf tot maximaal eind deze maand gegeven om het af te ronden. Daarna gaat het manuscript naar proeflezers Ilona, Marleen, Monique, Sophie, Veri en Yvonne.

Liefs, Esther