Twee zielen, één gedachte

Eergisteren heb ik deze geweldige foto al gedeeld in mijn verhaal op Facebook en Instagram. Eveline heeft hem gemaakt als bedankje voor het winnen van Twee zielen, één gedachte tijdens de Zomer vol boeken van Facebook-groep Boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs. De foto past perfect bij het overzicht van Kobo dat ik vandaag kreeg. In september was Twee zielen, één gedachte mijn meest gelezen boek op Kobo Plus, op de voet gevolgd door Een klus voor twee en Gewoon puur Emma. Wat ik fantastisch vind om te zien is dat De onbeschoft aantrekkelijke man nog steeds veel wordt gelezen. Dit was het eerste boek dat ik in eigen beheer uitgaf en deelde op Kobo. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en nog steeds wordt het boek gelezen. Hoezo eer van mijn werk?!

Manuscript nummer acht is inmiddels 60.834 woorden rijk, het is een feest om het te schrijven. Niet dat alles rozengeur en maneschijn is in het boek, dat zeker niet. Het voelt gewoon goed. Vorige week vrijdag heb ik een dag helemaal niet aan het volgende boek geschreven. In de nacht van donderdag op vrijdag had ik een droom die tot een idee leidde dat gelijk in Word moest worden vastgelegd. In één dag heb ik toen 3992 woorden geschreven, manuscript nummer zoveel is geboren!

Op maandag heb ik een supergezellige dag gehad met Ilona. We hebben Dordrecht onveilig gemaakt, uiteraard een boekwinkel bezocht, geluncht, de Disney afdeling van de Primark bezocht en we zijn in de bibliotheek geweest. Op dat moment waren Pencarrow, Het Rubens meisje en Vlinders te leen. Echt zo ontzettend gaaf om een bibliotheek in te wandelen en daar je eigen boeken te vinden.

Nu ik ruim een week thuis ben, ben ik mijn boekenkasten gaan reorganiseren. In onze woonkamer heb ik een kast, waar eerst WDCC beelden in stonden, omgetoverd tot boekenkast. Het grootste gedeelte van mijn lievelingsboeken in het feelgood-genre staat nu beneden. Op een kamer boven heb ik ook een paar kasten staan, daar staan onder andere de thrillers. Als er lezers nieuwsgierig zijn naar het resultaat, dan zal ik wat foto's posten op Facebook en of Instagram. Ik kwam ook nog een boekje tegen met de titel Een vlinder achterna van An Rutgers van der Loeff. Dit boekje is het eerste boekje dat als kind indruk op mij maakte. Het gaat over een klein meisje met de naam Veronica waar, door haar ouders, niet echt op wordt gelet. Ze ontsnapt graag naar buiten en volgt dan een vlinder die toevallig langs fladdert. De kans is groot dat de titel later de inspiratie vormde voor mijn Vlinders.

Volgende week zal ik of de flaptekst of de cover van mijn kort verhaal in kerstsfeer met jullie delen. De titel is Bloemen van Madelief. De naam Madelief is een hommage aan het personage Madelief uit de boeken van Guus Kuijer, een andere favoriet uit mijn jeugd.

Liefs, Esther