Kobo schoenen

Op mijn Facebook en Instagram deel ik deze week iedere dag een kenmerkend stukje uit een van mijn boeken. Op zondag ben ik begonnen met Pencarrow gevolgd door Gewoon puur Emma op maandag. En dan komt het, de volgorde van boek nummer drie en vier. Het zit zo, toen ik Pencarrow via Boekscout uitgebracht in april 2020 had ik Gewoon Puur Emma al geschreven. Ik was in de veronderstelling dat ik mijn tweede boek wel in juli uit kon brengen. Daar dachten ze bij Boekscout anders over, ik was pas in oktober aan de beurt. Daar was ik behoorlijk nijdig over omdat ik De onbeschoft aantrekkelijke man ook al bijna klaar had. Geduld is niet mijn beste eigenschap... In die tijd kreeg ik ook steeds meer de vraag of Pencarrow ook als e-book zou verschijnen, daar doen ze bij Boekscout niet aan, daar had ik mij bij neergelegd. Toch bleef die vraag door mijn hoofd spoken. Wat als ik De onbeschoft aantrekkelijke man zelf als e-book uit zou brengen? Zo gezegd, zo gedaan. Ik had een epub gemaakt van mijn Word-bestand, de foto van de cover had ik al gemaakt in De Zeeuwse Rozentuin en ik deelde dat voor een klein bedrag onder mijn lezers, toen nog voornamelijk vriendinnen, collega's en oud-collega's. Ik kreeg mijn zin. Gewoon puur Emma kwam uit in oktober 2020 gevolgd door Het Rubens meisje in februari 2021.

En toen begon het te knagen... ik kreeg er spijt van dat ik geen "echt" boek had van De onbeschoft aantrekkelijke man. Het rijtje in mijn boekenkast was gewoonweg niet compleet zonder het verhaal van Lotte en Lucas. Bij Boekscout hebben ze ook een eigen beheer afdeling genaamd BoekXpress, in het zelf uitgeven van een paperback ben ik mij toen gaan verdiepen. BoekXpress zou de cover voor mij maken en ik zou zelf de opmaak van het boek doen. De opmaak is hoe het boek er vanbinnen uitziet, het binnenwerk zeg maar, met hoofdstukindeling, paginanummering, kantlijnen en ga zo maar door. Wat was dat een enorme klus, ik was zo bang dat ik iets over het hoofd zou zien of een enorme fout zou maken. Het kostte mij zoveel energie en tijd dat ik daarna besloten heb om Een klus voor twee weer via Boekscout uit te geven. Op Kobo en Kobo Plus deed De onbeschoft aantrekkelijke man het hartstikke goed, voor het eerst verdiende ik iets met een boek. Van het eerste geld dat ik kreeg overgemaakt, kocht ik de schoenen van de foto in deze blog. Mijn Kobo schoenen. Ze hebben al heel wat meegemaakt in Zeeland en Zweden en nu ik in Frankrijk ben zijn ze ook weer mee. Als Bert de auto vollaadt en vraagt welke schoenen ik mee wil nemen, hoef ik maar 'Mijn Kobo schoenen' te roepen en ze verdwijnen in de kofferbak. In maart dit jaar bracht ik Vlinders in eigen beheer uit en deelde het boek gelijk op Kobo en Kobo Plus, selfpubber Esther was geboren.

Wil je nog wat leuke feitjes lezen van mij? Kijk dan op de Facebook-groep Feelgood Books van Karin van der Lee en Annemiek Vogelaar. Gisteren heeft Karin mijn feitjes gedeeld.

Het kort verhaal in kerstsfeer is klaar! Ilona, Veri en Yvonne wil ik bedanken voor het proeflezen en alles foutjes of kromme zinnen die zij eruit hebben gehaald. Op 13 november gaat Melanie het op haar website delen. Een paar dagen daarna staat het op mijn website en op Kobo en Kobo Plus.

Liefs, Esther