Kobo

Het spannendste moment van de maand voor mij als auteur is het moment dat het overzicht van Kobo binnenkomt. Er is geen vaste datum waarop het binnenkomt, afgelopen week heb ik gemiddeld zes keer per dag ingelogd om te kijken of het overzicht te downloaden was. Ter voorbereiding heb ik de foto bij deze blog gemaakt van mijn e-reader met de cover van Twee zielen, één gedachte, in de volle overtuiging dat dat boek het meest gelezen boek zou zijn van mijn boeken op Kobo Plus in augustus. Vandaag kwam het overzicht binnen en wat blijkt, Een klus voor twee is nog meer gelezen dan Twee zielen, één gedachte. Het scheelt bijna niets, maar eerlijk is eerlijk er kwam een andere winnaar uit de bus dan ik voor ogen had. Gewoon puur Emma is de mooie nummer drie op de lijst. Alle Kobo Plus lezers bedankt voor jullie support!

Twee lezers zijn zo lief geweest om heel geduldig te wachten op hun bestelde boeken tot ik terug was uit Zweden. Sanne heeft voor mij een prachtige recensie geschreven op Hebban voor Twee zielen, één gedachte . Ze heeft het boek via Kobo Plus gelezen en vindt het verhaal zo mooi dat ze ook graag de paperback wilde hebben. Een mooier compliment kun je mij bijna niet geven. Het is ook heel herkenbaar. Als ik een boek op Kobo Plus lees en ik ben er helemaal weg van, dan móet ik de paperback ook hebben. Eerlijk gezegd geef ik meer geld aan boeken uit dan aan kleding... Sonja deelde heel lief haar exemplaar van mijn laatste boek op haar Facebook-pagina. Het is zo fijn om te zien dat jullie een ingepakt boek ook echt als een kadootje zien. Een kadootje voor jezelf.

Het kort verhaal in kerstsfeer is bijna af. Nog een beetje bijschaven en dan kan het naar een paar proeflezers. Mijn handen jeuken om daarna verder te gaan met manuscript nummer acht, de komende drie weken heb ik daar alle tijd voor. Maandag vertrekken Bert en ik namelijke naar Frankrijk, waar hij een project heeft. Dans la petite maison dat wij gehuurd hebben, kan ik ongestoord schrijven. Zalig!

Liefs, Esther