Chocolade

In de korte biografie op de cover van Twee zielen, één gedachte kunnen jullie lezen dat ik een passie heb voor Audi's, Disney, Zweden en chocolade. Als je een paar boeken van mij hebt gelezen, vielen de Audi's je ongetwijfeld op. Disney ben je dan vast ook tegengekomen en aangezien de foto bij deze blog gemaakt is in Zweden, is dat ook geen verrassing. Maar die chocolade, daar gaan we het even over hebben. Tot voor kort was ik een echt Milka-meisje, vandaar ook het grapje van Dan in Het Rubens meisje, maar dat was tot ik afgelopen februari voor het eerst Marabou chocolade proefde in Zweden. Echt, ik ben verkocht of verslaafd, net wat je wil. Na een dag klussen in onze stuga is er niets fijner dan op de bank ploffen met een stuk melkchocolade van Marabou. Mijn liefde voor chocolade ga ik overbrengen op mijn nieuwste vrouwelijke hoofdrolspeelster in manuscript acht.

Nu wij in Zweden zijn en ik tijdens het klussen veel nadenk over het volgende boek, krijg ik ook enorm veel inspiratie voor het boek dat daarna gepland staat. Heel grappig vind ik dat ik bepaalde hoofdstukken, die ik al geschreven heb, aan ga passen naar hoe het er in de omgeving van onze stuga uitziet. Vanmiddag was ik gezaagde stukken van een omgevallen berk uit het stuk bos wat bij ons terrein hoort, naar de stuga aan het sjouwen. Zo'n vers gezaagde berk weegt als dieplood en mijn conditie is ver beneden peil, dus een oude boomstronk was een perfecte plek voor een pauze. Waar ik toen aan dacht, lezen jullie in boek nummer negen. Later ben ik nog teruggegaan met mijn laatste boek, de boomstronk is namelijk ook perfect voor een mooie foto.

Via social media kreeg ik nog een leuke vraag van een lezer: Wat is jou favoriete stuk uit Twee zielen, één gedachte ? Dat is lastig om te beantwoorden zonder dat ik spoiler, ik vind het einde van het boek heel mooi. Regelmatig lees ik zelf boeken waar ik echt door wordt meegesleept, als de einden dan afgeraffeld zijn of ze vallen mij erg tegen, dan krijgt het boek toch maar vier sterren. Ik denk dat ik tijdens het schrijven het langste doe over het einde van het boek. Dat wil ik perfect hebben.

Heb ik al verteld dat ik ook een kort wintersverhaal ga schrijven voor de website van Bookstamel? Uiteraard komt dat verhaal later ook op Kobo, Kobo Plus en op mijn website. Eind volgende week wordt voor mij spannend, dan krijg ik te zien hoeveel boeken er in augustus van mij gelezen zijn op Kobo en Kobo Plus. Zal Twee zielen, één gedachte het meest gelezen boek van mij zijn?

Tenslotte wil ik Miek en Monique bedanken voor de vermelding die ze mij gaven op de Romance op Kobo Plus-groep op Facebook, superlief dames!

Liefs, Esther