Q&A met Melanie

Vanavond om 19:00 uur ben ik uitgenodigd voor een Q&A met Melanie Hoogvliet voor de Facebook-groep Boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Dit is jullie kans om mij het hemd van het lijf te vragen. Je mag echt alles vragen, over het schrijven, de boeken, social media, het uitgeven van boeken en ga zo maar door. Zie ik jullie straks? https://www.youtube.com/channel/UCZkRuXpXUGdVdhiI7EWVDqg

Het was een week met een gouden randje. De recensies die ik voor Twee zielen, één gedachte heb gekregen zijn boven verwachting mooi. Een aantal zinnen wil ik graag met jullie delen:

Het verhaal heeft mij wederom weten te raken. Zoals we gewend zijn in de boeken van Esther zijn de thema's weer prachtig uitgewerkt. Jaloezie, rouw, verdriet, doorzettingsvermogen, alleenstaand ouderschap, familie en vooral liefde en romantiek voeren de boventoon in het verhaal.

Met een brok in mijn keel heb ik het stuk gelezen wanneer Nena het het moeilijkst had. Ze moest loslaten maar hoe? De emoties zijn zo mooi geschreven dat vind ik weer zo knap van Esther. Je voelt de liefde van Esther in haar boeken.

Wat altijd fijn is, is dat in dit boek ook weer flink wat diepgang zit. Ik ben echt verliefd geworden op dit boek. Het verhaal van Nena en Adam blijft echt in mijn hoofd zitten, dat betekent voor mij dat het een top verhaal is.

Vanaf de eerste pagina zat ik weer direct in het verhaal en ik kon het boek dan ook moeilijk wegleggen. Wat heb ik Nena meerdere keren willen toespreken, een duwtje in de rug willen geven... en willen zeggen dat ze vertrouwen moet hebben.

De recensies zijn stuk voor stuk zo mooi, zo vol gevoel en met liefde geschreven, daar ben ik enorm dankbaar voor! Amarins en Ilona geven aan dat Twee zielen, één gedachte hun favoriet is van mijn zeven boeken. Hoe fantastisch is dat? In meerdere recensies heb ik de zin gelezen: Het is een echte Esther Stui. Op het moment dat ik dat lees, gaat er enorm warm geluksgevoel door mij heen. Lezers meeslepen in een verhaal, hen een paar uur laten wegdromen en de wereld om hen heen doen vergeten, is wat ik wil bereiken en het lukt.

Op Hebban is het boek inmiddels iets gezakt, de hoogste positie die het boek tot nu toe heeft bereikt is nummer 19 in de Hebban rank en nummer 4 in de Hebban Feelgood rank. Echt waanzinnig hoog! Waarom is die rank nou zo belangrijk voor mij? Ten eerste: ik ben een selfpubber, ik geef mijn boeken in eigen beheer uit. Natuurlijk hou ik precies bij hoeveel paperbacks ik verkoop, de verkoop van de e-books kan ik op ieder moment van de dag zien op Kobo, maar Kobo Plus loopt twee maandjes achter en geloof me, daar wordt het boek het meest gelezen. Het blijft nog een poosje spannend.

Gisteren heb ik me ondergedompeld in manuscript nummer acht. Ik ga me niet laten leiden door het stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat de lat voor het volgende boek wel erg hoog ligt. Ik blijf schrijven wat ikzelf zou willen lezen. Zoals Annemiek laatst schreef: Gewoon puur Esther.

Liefs, Esther