Collage

De collage bij deze blog heb ik dit keer niet zelf gemaakt. Het verhaal er achter is weer erg leuk, ik zal het met jullie delen. Vriendin Veri is met haar gezin op vakantie in Cornwall. Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gezien, zijn ze woensdag naar Pencarrow geweest. Hoe gaaf is dat! Na zeven boeken is Pencarrow nog steeds Veri's favoriet. Ze is ook een van de proeflezers van Twee zielen, één gedachte en ze heeft zo haar mening over mijn hoofdrolspeelster Nena... meer zeg ik niet, geen spoilers natuurlijk. Gisteravond stuurde ze mij de collage en dat terwijl Veri eigenlijk een hekel heeft aan collages, omdat ze liever zelf een beeld vormt tijdens het lezen. Daar moet ik haar gelijk in geven. Als lezers of recensenten een collage maken nadat ze een boek hebben gelezen, vind ik dat fantastisch. Zelf ga ik dat niet meer bij een nieuw boek doen. De verbeelding van een lezer prikkelen is veel beter dan alles voorkauwen. Bij Vlinders en bij de lancering van Gewoon puur Emma en Pencarrow op Kobo heb ik wel collages gemaakt. Geniet daar nog maar even van, haha. De foto's van de collage van Veri zijn zo goed gevonden en ze zijn voor haar binnen handbereik. Als je straks het verhaal leest, denk je er vast nog aan terug.

Nog even terugkomend op het delen van de eerste acht pagina's van Twee zielen, één gedachte om mijn website. Ik vind het zo knap dat jullie je in kunnen houden en kunnen wachten tot het boek uitkomt, daar ben ik veel te nieuwsgierig voor. Het e-book is trouwens al vooraf te bestellen op Kobo!

Met nog één week te gaan voor de verschijningsdatum, kreeg ik een leuke vraag van een lezer: Hoe kom je op de namen van de personages? Nou, Nena was al snel duidelijk. Zolang ik nog geen titel heb voor het boek, heeft het manuscript de voornaam van de hoofdrolspeelster. Nena staat al een behoorlijke poos op mijn laptop. In de tijd dat 99 Luftballons in de hitlijsten stond, leerde ik Duits op de middelbare school. In tijdschrift De Hitkrant kon je toen songteksten lezen. Natuurlijk begreep ik nog een heleboel woorden niet, maar het phonetisch meezingen ging prima. In die tijd is de basis voor dit boek al gelegd. Van der Zee kwam spontaan in mij op, Nena is een groot liefhebber van watersporten, vandaar.

En nu komen we weer terug bij de collage van Veri. Kijk even naar het witte busje. Daar staan twee namen op: Cartwright & Butler. Mijn mannelijke personage heet Adam Cartwright en dat komt echt door deze leverancier van fudge. Ik kan een heel interessant verhaal ophouden van hoe ik zo'n blikje gevonden heb, maar het is lachwekkend simpel. Toen wij de vrachtwagen, waar onze oudste zoon op rijdt, hadden opgehaald bij de Scania garage, stopten we op de terugweg bij benzinestation Scheiwijk aan de A27. Daar verkopen ze fudge van Cartwright & Butler. Ik was gelijk verkocht toen ik een roze busje zag, dat is echt mijn kleur. Christian, zoonlief, heeft het mij toen cadeau gedaan. Lief hè, en zo kwam ik op Adams achternaam. Zijn voornaam had ik ook zo gevonden omdat ik een groot liefhebber ben van Disneys Beauty and the Beast . De voornaam van het beest is Adam.

Nog één week!

Liefs, Esther