Boekenlegger

Bij ieder boek dat er van mij verschijnt hoort wat mij betreft een boekenlegger. Ik ben van het lezerssoort dat deze altijd in haar boeken gebruikt. Wanneer ik een foto zie van een boek met een ezelsoor of nog erger een compleet opengeklapt boek waardoor je vouwen in de rug van het boek krijgt, dan lopen bij mij de rillingen over mijn rug. Noem mij gerust een neuroot daarin. Maar ik dwaal af, het ging over de boekenlegger. Voor Twee zielen, één gedachte besloot ik iets anders te proberen dan bij de eerder verschenen boeken. En wat ben ik blij met het resultaat! Nee, manlief hoefde niet te helpen, het is mij helemaal alleen gelukt. Op beide zijden staat een tekst uit het boek. Tijdens het controleren van de correctieproef sprongen deze twee quotes eruit en ontstond het idee om ze met jullie te delen in de vorm van een boekenlegger. De boekenlegger krijg je als extra'tje als je de paperback via mij besteld.

Wat is de cover magisch mooi, hè. Het turquoise en het rood vind ik zo'n prachtige combinatie. Toen ik het verhaal van Nena schreef, besefte ik gelijk dat ik in mijn collectie van foto's niets had wat maar in de buurt zou komen van wat ik op de cover wilde hebben. Het was even zoeken met de woorden strand, vrouw en ballonnen en plots kwam de foto naar boven drijven. Zodra ik hem zag, wist ik het. De reacties die ik heb gekregen na het delen van de cover zijn overweldigend. Dank jullie wel daarvoor!

Het productieproces verloopt heerlijk vlot, erg fijn voor iemand met weinig geduld zoals ik, daarom heb ik de verschijningsdatum een week naar voren gehaald. Vrijdag 5 augustus is de dag. Het proefexemplaar wordt op dit moment gedrukt. O man ik kan niet wachten tot ik het boek in mijn handen heb. Ja, ik zal het moment dat ik het binnenkrijg filmen en het delen op Facebook en Instagram.

Nog een speciale "dank je wel" aan Stefanie, Ilona en Amarins die mijn verhaal van de cover deelden op hun Insta pagina's en aan Geja die de cover deelde in een lezersgroep op Facebook.

Over een paar dagen deel ik een leesfragment, hou de socials maar in de gaten. Nog twee weken!

Liefs,

Esther