Carl & Ellie

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, ben ik een Disney-liefhebber. Ook in Twee zielen, één gedachte komen weer twee Disney-films voor, zij ondersteunen het verhaal. Eén van die films is Disney PIXAR's Up. De oplettende lezer weet dat ik al heel kort aan deze film heb gerefereerd in Pencarrow , maar dat was te weinig, vandaar dat de film in mijn nieuwste boek een grotere rol speelt. Het verhaal van Carl & Ellie kan mij erg ontroeren, hun liefde geeft mij een heerlijk warm gevoel. Ken je de film nog niet? Het is een absolute aanrader. Ik heb thuis Disney+ dus je mag gerust bij mij thuis, met mij uiteraard, komen kijken. Nu ik er over nadenk, ik heb de film ook op dvd en blu-ray ;-).

Zondagmiddag kwamen Bert en ik na een verblijf van ruim vier weken weer thuis in Zeeland. Het aarden valt mij zwaar moet ik zeggen. Je valt hier in Zeeland natuurlijk midden in het hoogseizoen, de drukte benauwt mij al snel. Een groot voordeel is dat ik de bestelde boeken nu kon opsturen en rondbrengen, dat is zo leuk om te doen. Van een van de lezers kreeg ik een lief berichtje toen zij haar exemplaar van Vlinders had ontvangen. Dat had alles te maken met de vlinders die ik op de pakketjes plak, zo'n kleine extra wil ik natuurlijk ook weer met Twee zielen, één gedachte gaan doen. En natuurlijk een boekenlegger. O man, ik kan niet wachten tot ik de cover van het boek zie. Door mijn hoofd gaan nu al ideeën wat ik met de cover op de boekenlegger kan doen, dat wordt weer knutselen en Bert lief aankijken omdat ik daar zelf niet zo goed in ben.

Het kriebelt enorm om een stukje tekst uit het boek met jullie te delen, bij deze:

‘Hydrangea Cottage is gehuurd door een vooraanstaand persoon die absoluut met rust gelaten wil worden. De cottages staan vijftig meter bij elkaar vandaan en hebben ieder een eigen wandelpad naar het baaitje, waar ook een privéstrandje is.’

Nena’s fantasie slaat op hol als ze het woord “vooraanstaand” hoort. Is het een lid van de koninklijke familie? Prins Charles of een van de dochters van Sarah Ferguson? Of misschien zelfs William en Kate? Nee, ze zei persoon, niet personen. De eigenaresse vertelt over de voorzieningen van Honeysuckle Cottage en noemt haar prijs voor de week. Die is aanzienlijk, maar dat kan Nena niets schelen. Als zij de “vooraanstaande” persoon met rust moet laten, moet hij of zij haar ook haar rust gunnen, dat is een groot pluspunt. Uitzicht op de Atlantische Oceaan klinkt haar als muziek in de oren, ze stemt in met de voorwaarden en kan er de volgende middag intrekken. In de morgen is Nena te gast in een ontbijtshow van de BBC.

Nog vier weken!

Liefs, Esther