Twee zielen, één gedachte

Een knalroze kite. Ja, dat heeft inderdaad met Twee zielen, één gedachte te maken, de hoofdrolspeelster heeft een passie voor kitesurfen. Bij eerder verschenen boeken deelde ik meteen de naam van het personage, maar dit keer niet. De naam is nog te veel informatie... Heel misschien deel ik volgende week de flaptekst met jullie, dan begrijp je gelijk waarom ik de naam nu nog niet wil delen. O, wat is het toch heerlijk om raadselachtig te doen, neem het mij maar niet kwalijk. Ik beloof dat het een stoere dame is, net als Rebecca, Emma, Eva, Lotte, Iris en Annabelle.

Na de informatie van vorige week over de molen en Noord-Beveland denken jullie misschien dat het een Zeeuws verhaal is. Niets is minder waar. Ja, Zeeland speelt een rol, net als Cornwall, maar ik neem jullie ook mee naar New York. Concrete jungle where dreams are made of... Maar even terug naar het kitesurfen, het is heerlijk om personages dingen te laten doen die ik niet zou durven. Kitesurfen vind ik er geweldig uitzien, maar verder dan een beginneling met windsurfen ben ik nooit gekomen. Alle bovengenoemde dames doen dingen die ik niet zo snel of helemaal niet zou doen en toch hebben alle dames iets van mijn persoonlijkheid.

Afgelopen week heb ik zowaar wat geschreven. Niet aan boek acht, maar aan boek negen. Huh? Waarom acht overslaan? Nou, omdat boek negen in Zweden speelt en ik heb hier inspiratie te over. In mijn hoofd zit precies de volgorde van de boeken die ik wil schrijven en er komen steeds verhalen bij. Het is een drukke bedoening daarboven.

Leuk om te vermelden vind ik nog dat ik op mijn Kobo-overzicht zie dat Gewoon puur Emma mijn meest gelezen boek van de maand mei is. Pencarrow volgt op nummer twee en Vlinders staat op de derde plaats. Wat is Kobo Plus toch een fantastische uitvinding!

Nog één tipje van de sluier wil ik wel oplichten: de hoofdrolspeelster is in het begin van het boek achtendertig en ze heeft twee dochters van zestien en achttien jaar. Sophie, nog bedankt voor jouw tips wat betreft het woordgebruik van zestien- en achttienjarigen.

Nog zes weken!

Liefs, Esther