Zweden

Deze blog gaat normalerwijze over mijn schrijversbelevenissen, maar dan zou ik nu snel klaar zijn. Afgelopen week heb ik namelijk geen letter geschreven. Op vrijdag zijn Bert en ik naar Zweden vertrokken. Na een overnachting in Denemarken kwamen we op zaterdagmiddag aan bij ons toekomstige vakantiehuis annex renovatieproject. Wat is het zalig om weer in dit prachtige stuk van Zweden te zijn. De serene rust, de ruimte en de natuurschoon, Zweden blijft mijn absolute nummer één!

Onze dagen bestaan uit wanden strippen, vloeren slopen, schoorstenen afbreken en puin ruimen. We beginnen 's morgens vroeg en stoppen rond een uur of drie ( ja, Een klus voor twee ), vervolgens rijden we zo'n veertig minuten om bij onze gehuurde stuga te komen en springen we onder de douche of in het ijskoude water van het meer, zalig! We verblijven in Dingle in Dalsland in het huis waar wij drie jaar geleden ook twee weken vakantie hebben gevierd. Wat is het geweldig om te zien dat er hier niets veranderd is. Ik kon zo de foto van de cover van Gewoon puur Emma opnieuw maken. Aan de tafel waar ik nu deze blog schrijf, schreef ik zeker de helft van mijn tweede boek.

Het enige wat ik nog wel gedaan heb, is het verwerken van de suggesties die Veri mij doorstuurt voor boek nummer zeven. O, ik kan niet wachten tot het moment daar is dat ik het verhaal met jullie kan delen. Deze week weer een tipje van de sluier: over de titel twijfelde ik nog een beetje, totdat Bert precies de titel tegen mij zei toen wij aan het klussen waren. En nee, ik had de titel nog niet met hem gedeeld... Het wordt Twee zielen, één gedachte.

Liefs, Esther