Valentijn prijs

Vandaag kun je een interview met mij lezen dat Kirstin Rozema van de Valentijn Prijs voor het meest romantische boek en verhaal heeft gedeeld. Nee, ik ding niet mee naar de prijs en ik heb ook geen kort verhaal ingestuurd. Op 14 mei is de prijsuitreiking in Ermelo en het lijkt mij leuk om daarbij aanwezig te zijn. Het polsen naar lezers, bloggers en auteurs die naar het eventement toegaan, heeft al een hele leuke lijst opgeleverd, dus ik ga. Met Jacodine van de Velde ga ik carpoolen, het begint al goed! Gisteren kreeg ik een appje van Wendy Brokers, zij heeft ook een kaartje gekocht. Supergaaf! Wendy is absoluut mijn lievelingsauteur qua Nederlandse feelgood. Telkens als ze signeersessies geeft, heb ik al iets anders in mijn agenda staan. Nu kan ik haar eindelijk ontmoeten.

Over auteurs gesproken, Chantal Claassen leest op dit moment Het Rubens meisje, dat vind ik heel spannend omdat zij de eerste auteur is die een boek van mij leest. Chantals boek Flessenpost is genomineerd voor de Valentijn Prijs.

De foto bij deze blog is van Mary. Zij deelde deze foto met daarbij de tekst: Ik ben vanmiddag bij de bibliotheek geweest en ben nu Gewoon puur Emma en Lentegroen gelijktijdig aan het lezen omdat ik niet kon kiezen. (keuzestress) Zo, daar was ik gewoon even stil van... Na Wendy staat Jackie op nummer twee in mijn lijstje van favoriete Nederlandse feelgoodauteurs. Sowieso dat er boeken van mij in de bibliotheek te vinden zijn, vind ik heel bijzonder en dan in één adem met Jackie genoemd te worden, holy gaucalomy!

Maandag ben ik op visite geweest bij Annemiek, wiens naam jullie regelmatig tegenkomen in deze blog. Wat was dat gezellig zeg, we raakten maar niet uitgepraat. Annemiek woont in IJmuiden dus het was een eind rijden, maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan.

In deze blog wil ik ook de minder leuke dingen delen. Zojuist kreeg ik het bericht dat Lind & Co helaas De onbeschoft aantrekkelijke man en Vlinders niet uit gaan brengen als audioboek. Als reden geven ze aan dat ze op 'safe' spelen omdat de perspectieven steeds in de lopende tekst veranderen. Dat zorgt ervoor dat je als luisteraar vaak moet schakelen. Op zich niet erg, maar aangezien een audioboek een vrij grote investering is, houden we het dit moment toch een beetje op 'safe' en kiezen alleen die boeken uit die het meest audiovriendelijk zijn. Wel houden we ons aanbevolen voor toekomstige titels of wellicht andere titels die geschreven zijn vanuit één perspectief per hoofdstuk. Laat dat nu precies zijn wat ik zo leuk vind om te doen...

Liefs, Esther