Tegeltjeswijsheid

Eind vorige week appte ik met lezeres Geja over boeken, lezen en vriendschap. Ze weet dat ik nogal aan mezelf heb getwijfeld voordat Vlinders uitkwam en deelde na het lezen van het boek mooie en lieve woorden over de inhoud. Wat ze precies schreef, kan ik niet meer terugvinden, ik zit op te veel verschillende Facebook-pagina's ;-). Het kwam erop neer dat haar woorden erg goed waren voor mijn zelfvertrouwen. Daar haakte ik op in door te zeggen dat ik haar opmerking boven mijn bed ging hangen, zodat ik het nooit meer zou vergeten. Wat doet Geja: ze maakt gelijk de drie tegeltjes die je in de collage ziet. Wat ben je toch een heerlijk mens!

De foto van het verhaal van Bookstagrammer Joyce moet ik ook noemen in deze blog. Het begon met een bericht waarin ik was getagd op Instagram. Books.ofjoy had Vlinders gelezen en gaf mij maar liefst vijf sterren voor het verhaal! Waanzinnig natuurlijk, maar dat was nog niet alles. Joyce ging gelijk verder in Pencarrow, Valse start én De onbeschoft aantrekkelijke man. Na het lezen van Pencarrow en Valse start deelde ze het verhaal zoals je in de collage ziet. Echt superlief en zo toepasselijk met Belle, Rapunzel én Simply Red. Ik was er helemaal door vertederd.

Op zaterdag heb ik in Goes geluncht met Moniek en Sophie. Sophie is een oud-collega van Bruna en Moniek is haar moeder. Toen Sophie net bij Bruna begon, vertelde ze gelijk aan haar moeder dat er een schrijfster in de Bruna werkte. Dat vond Moniek zo leuk, ze begon mijn boeken te kopen... en dat uitje werd een wekelijks ritueel. Een heleboel blogs terug heb ik al geschreven over het lieve kaartje dat ik kreeg waarin stond dat ze zo van mijn boeken genieten. Nadat Moniek en Sophie ze hebben gelezen gaan de boeken door naar oma. Drie generaties die mijn boeken lezen, dat vind ik een enorme eer! We hebben niet alleen over boeken gekletst, hoor. Behalve voor hun dochter en zoon zorgen Moniek en Richard namelijk ook voor drie pleegkinderen. Wat een enorm groot hart vol liefde moet je hebben om die zorg op je te nemen. Daar heb ik heel veel respect voor!

Gisteren was er nog een kleine "discussie" op mijn privé pagina op Facebook over de recensie van Marieke Scheers. Ik heb Marieke gevraagd of ze een recensie voor Vlinders wil schrijven, omdat zij een echte Hebban recensent is. Zoals ik gelijk aangaf in mijn bericht bij de link naar de recensie, vind ik dat Marieke het prachtig heeft verwoord. Natuurlijk geeft ze puntjes van kritiek en dat mag ze ook , daar kan ik weer van leren. Er zijn ook punten waar ze mij juist heel veel lof voor gaf, daarom ben ik oprecht heel blij met de recensie. De "discussie" ging over het aantal sterren dat was toegekend. Lieve Annemiek, Amarins en Marieke Douwes-Fransz gaven hun mening daarover, waar ik dan weer stiekem erg van genoot. Het grappige was dat behalve Annemiek ook Martine Hoogschagen dacht dat de reacties op de Feelgood Books-pagina stonden. Daar heb ik smakelijk om gelachen. Op de Feelgood Books-pagina staat trouwens ook een winactie voor Vlinders...

Tenslotte wil ik nog één ding rechtzetten: bij het vragen om recensies ben ik vergeten om Melanie Hoogvliet te benaderen. Daar heb ik nu spijt van en dat ga ik rechtzetten. Eind van de week heb je jouw exemplaar van Vlinders in huis Bookstamel!

Op Hebban staat een themaschrijfwedstrijd die past in het boekenweekthema "Eerste liefde". In maximaal 100 woorden mag je een verhaal indienen. Dit is mijn inzending:

‘Ha mannetje, heb je lekker geslapen?’ Ondertussen schuift ze de gordijnen open. ‘Ja.’ Het komt eruit met een diepe zucht, hij steekt zijn armpjes naar haar uit. Zijn mama tilt hem op en knuffelt hem. Haar zoon heeft rode wangetjes en is nog heerlijk warm na zijn middagdutje. Na een kus op zijn wangetje legt ze hem op het aankleedkussen neer en bevrijdt hem uit zijn slaapzak. Hij staart nog daas voor zich uit. Haar moederhart overspoelt haar met liefde voor haar kind. ‘Wat ben je toch een schatje.’ Het jongetje kijkt haar nu recht aan en zegt: ‘Hou jou.’

Liefs, Esther