Vlinders

Ja, geen originele titel voor deze blog. De titel hoort, voor mijn gevoel aan te geven waar het om draait en dat is Vlinders ! Vorige week vrijdag verscheen mijn zesde boek, wat een ongelooflijke week heb ik beleefd. Op vrijdagmorgen had ik met Jacodine afgesproken bij de Drvkkery in Middelburg. Perfect gepland, want ik kon gelijk de bestelde boeken afleveren bij Jaap. Uiteraard dronken we takkenthee en kletsten we uitgebreid over boeken en het schrijversvak, supergezellig was dat.

Op vrijdagavond had ik nog steeds geen bevestigingsmail gekregen van Kobo, daar baalde ik behoorlijk van aangezien ik op dinsdagmorgen om half zeven het boek al had geüpload. Om een uur of half tien in de avond zag ik op Instagram een verhaal voorbij komen van Marleen (missp_her_books_read) met daarin een prachtige collage van Vlinders met daarbij NEW! Toen ik Marleen een berichtje stuurde om door te geven dat Vlinders nog niet op Kobo Plus stond, gaf zij aan van wel. Geweldig! Het mailtje van Kobo kwam pas om half één...

Van alle reacties die volgden op de bestelde boeken die ik had verstuurd compleet met de meest mooie foto's van de cover, werd ik heel blij! Op zaterdag was lieve Annemiek de eerste die een recensie deelde en wat voor recensie, meteen vijf sterren! Tijdens de bezorgronde door Zeeland die dag, heb ik de bestelde boeken van The Readshop in Domburg en het persoonlijke exemplaar voor eigenaresse Miranda afgeleverd. Wat een enthousiaste ontvangst kreeg ik daar, bedankt dames! Een exemplaar van Vlinders heb ik gelijk gesigneerd en deze werd apart gelegd voor een klant die Een klus voor twee had gelezen, superleuk. Terwijl ik daarmee bezig was kwam er een man de winkel in, deze heer met de voornaam Jaap liep tien minuten later met een gesigneerd boek weer naar buiten. Dat was dus nummer twee. Wacht eens even... het is ook de tweede Jaap in deze blog. Het is dus een ode aan de Jaaps van deze wereld dat ik de vader van Iris de naam Jaap heb gegeven in Een klus voor twee :-D.

Ja, en dan de foto van Vlinders op Hebban boven deze blog. Dat is voor mij de graadmeter van hoe het met het boek gaat. Omdat er heel veel Kobo Plus lezers zijn en ik pas ongeveer twee maanden later kan zien hoeveel, is Hebban voor mij belangrijk. Het boek kwam op 20 maart binnen op nummer 896 en vandaag staat het op 151. De hoogste plaats die ik daarvoor had behaald was Pencarrow met 856... Holy gaucamoly! En kijk dan naar de cijfers: tot nu toe alleen maar vier en vijf sterren. Er is ook een speciale Feelgood rank en daar sta ik vandaag op nummer 31. Geloof me als ik jullie vertel dat ik dit nooit, maar dan ook nooit had verwacht. Natuurlijk vind ik Vlinders een fantastisch boek en ben ik er megatrots op, maar dat de lezers dat ook vinden, is iets waar ik alleen maar van kon dromen. De mooie woorden voor het boek van de drie recensenten sluit ik in mijn hart. Dat ik lezers weet te raken door puur te schrijven op mijn gevoel en vanuit mijn hart is wondermooi. Lieve Amarins, Ilona en Lisette, mijn dank is groot! Zit ik nu alleen maar op mijn roze wolk in de zevende hemel? Nou nee, er is een recensent die ik niet ken en wiens mening ik wel heel belangrijk vind. Volgens Hebban leest zij op dit moment mijn boek...

Tot slot nog een mooie belevenis. Weten jullie nog dat ik vlinders had gered vanuit onze loods en deze in een plastic bakje naar onze schuur heb gebracht om te overwinteren? Ze zijn inmiddels weer wakker uit hun winterslaap. Bijna allemaal hebben ze door kieren in het dakbeschot hun weg naar buiten gevonden. Behalve één. Ik ging een besteld boek op de fiets naar het lokale postnlpunt brengen en trof in de schuur een vlinder aan die door het raam naar buiten probeerde te gaan. Het lukte niet om hem naar buiten te begeleiden. Heel voorzichtig heb ik de vlinder tussen mijn handen genomen en eenmaal buiten vloog hij over de coniferenhaag weg. Het was een dagpauwoogje.

Liefs, Esther