Eerste exemplaar

Wat een week was het, echt ongelooflijk. Het ene na het andere hoogtepunt. Het begon met het voltooien van het controleren van de digitale drukproef van Vlinders op vrijdag en het bericht van BoekXpress dat het eerste exemplaar nu gedrukt zou worden. Toen kwam op maandag de recensie van Amarins (frisian_booklover op Instagram) voor De onbeschoft aantrekkelijke man , waar ik dolblij mee ben. Amarins heb ik leren kennen toen ze Gewoon puur Emma bij mij bestelde. Ze was zo razend enthousiast over mijn tweede boek, ik was bang dat andere boeken daarmee in vergelijking tegen zouden vallen. Ja, dat is onzekerheid van mijn kant. Ik kan wel schrijven wat ik mooi vind, maar dat ik lezers echt raak, is een droom die uitkomt.

Terwijl ik deze blog schrijf, knippert het lichtje van mijn telefoon. Een melding van Instagram. Amarins heeft haar recensie voor Het Rubens meisje gedeeld. Vijf sterren! Ja, je leest het goed de maximale score. Ik deel de korte versie van haar recensie hierbij:

Vanmorgen sloeg ik dit prachtige boek dicht. Wat was dit genieten met een hele grote G. Wat had ik al genoten van haar voorgaande boeken. Er zaten al pareltjes tussen. Maar wat mij betreft is dit echt de mooiste!

Het verhaal van Eva en Dan! Twee personen waar je eerst heel erg van gaat houden, maar later ga je Dan bijna haten. Je wordt constant heen en weer geslingerd tussen de emoties. Een boek met prachtige thema's, je krijgt zelfs een stukje kunstgeschiedenis mee wat helemaal past in het verhaal.

Een verhaal vol wendingen, liefde en verdriet. Een verhaal waar de vaart er goed in zit en dat vanaf de eerste tot de laatste bladzijde genieten is! Een top verhaal.

Jouw mooie woorden doen mij onnoemelijk veel. Duizendmaal dank, Amarins! De volledige recensie kun je op Hebban lezen.

De collage bij deze blog bevat drie posts van de Facebook en Instagram-groep Romance op Kobo Plus. Wat bijzonder om zo in het zonnetje te mogen staan met de Get to know me, This or that en de mini review ook nog in roze en blauw, waar ik zoveel van hou.

Het filmpje dat ik gisteren op mijn auteurspagina op Facebook en op Instagram heb gezet, heeft zo veel mooie reacties opgeleverd. Ik vergeet wel eens dat ik niet iedereen persoonlijk ken die mij volgt. Toen ik ging opnemen had ik niets voorbereid, dit is puur zoals ik ben. Puur Esther om het zo maar te zeggen. Bij puur ga ik gelijk aan chocolade denken, dat ter zijde... Dat ik emotioneel werd, was duidelijk. Al het werk dat je verzet voordat je het boek uiteindelijk in je handen hebt, kwam op dat moment naar boven. Het eerste exemplaar in je handen houden is de bekroning op het werk.

Als jullie mij zoeken: ik zit op mijn roze wolk in de zevende hemel.

Liefs, Esther