Pencarrow op Kobo en Kobo Plus

Op zondag 30 januari is het zover: Pencarrow verschijnt op Kobo, Kobo Plus en Kindle! Een paar dagen daarna zal bol ook wel volgen. De afgelopen weken heeft Uitgeverij Esvema zich uiterst succesvol ingezet om er een nog mooier boek van te maken. Aan het verhaal zelf is niets veranderd, er zijn wat wijzigingen aangebracht die het vlotter leesbaar maken. Over Uitgeverij Esvema gesproken, er zijn mensen die denken dat het een echt bedrijf is. Nee, we hebben geen KVK- nummer. Het is meer liefdewerk oud papier voor mijn mede bestuursleden. Of nieuw papier, het is maar net hoe je ernaar kijkt. Ik wil Veri en Marieke bedanken voor al hun hulp om het verhaal van Rebecca nog mooier te maken. Waar gaat het verhaal over? Ik zal de flaptekst delen:

De eenentwintigjarige Rebecca gaat na een verbroken relatie doen waar zij altijd al van gedroomd heeft, een boek schrijven. Zij vertrekt daarvoor naar het Engelse Cornwall. Rebecca komt tijdens een rondleiding in het landhuis Pencarrow op een idee en stuurt dit in briefvorm naar de eigenaresse. Hierdoor krijgt zij een baan aangeboden als gids in het landhuis. Zo ontmoet zij de kleindochter van de eigenaresse, de vijfjarige Sarah en op bijzondere wijze ook haar vader, James en wordt uiteindelijk de nanny van Sarah. Rebecca heeft sterke gevoelens voor James maar hij is verloofd met de beeldschone Lady Jemima. Door Rebecca’s zorg bloeit Sarah op en dat blijft ook niet onopgemerkt door de vader van Sarah.

Ben je een Disney-fan, dan is dit een must read ! Door heel het verhaal heen heb ik allerlei Disney-figuren en -sprookjes verwerkt. De allermooiste recensie, die ik vrij snel na het verschijnen van de paperback kreeg, is van Govert, de eigenaar van Galerie Fi-Donc:

Net een leuk boek gelezen dat is geschreven door een leuke klant. Het is een roman waarin het verhaal zich afspeelt in en rond het landhuis Pencarrow. Niet voor niets draagt het daarom ook de naam Pencarrow . Aansprekend, omdat ik ons familiehuis, ook een landhuis, geërfd heb en nu aan het opknappen ben samen met een goede vriend. Wat heeft dit met animatie, of Disney te maken? Alles! De hoofdpersoon in het boek is een gigantische Disney-fan. Zelfs een prachtig beeld uit de Walt Disney Classics Collection wordt in het boek besproken en veel in het verhaal is doorspekt met Disney. Een feest der herkenning dus! Vooral de vrouwelijke Disney-fan zal dit een leuk boek vinden, maar natuurlijk ook een ieder die romantisch van hart is. Daarnaast zit het verhaal vol met grapjes van de hoofdpersoon, loopt het verhaal in sneltreinvaart, maar is desondanks zeer goed leesbaar. Knap! Ik ben benieuwd naar je volgende boek Esther!

Govert en zijn vrouw Angélique wonen inmiddels in het landhuis. Alle boeken die na Pencarrow verschenen zijn, hebben ze ook gelezen. In Een klus voor twee heb ik de verloskundige vernoemd naar deze Angélique.

Even iets heel anders, want het is niet altijd feest. Deze week heb ik een voor mij belangrijke beslissing genomen die mij zwaar valt. Hoe of wat dat verklaar ik later wel. Gelukkig kan ik altijd rekenen op de liefde van mijn man, mijn rots in de branding, en de luisterende oren van mijn vriendinnen. Het bericht van de Bibliotheek Domburg dat zij Een klus voor twee aan hun collectie hebben toegevoegd, kon niet op een beter moment komen.

Liefs, Esther