Bibliotheekboek

Deze week heb ik via Facebook aan mijn lezers gevraagd of iemand het bibliotheekboek van Gewoon puur Emma in huis heeft. In Zeeland zijn bij de verschillende bibliotheken de boeken van Gewoon puur Emma uitgeleend tot eind januari of begin februari en ik wilde zo graag zo'n "hard cover" in mijn handen hebben. Ik weet zeker dat als ik een boek bij de bibliotheek in Goes zou vinden, dat ik het dan zou knuffelen. Ja, ik knuffel graag... Het is voor mij zo bijzonder! Dat zat er helaas niet in, maar een van mijn lezers heeft het boek thuis en zij stuurde mij de eerste foto. Diezelfde dag heeft Akkemarijke, die de foto bij deze blog heeft gemaakt, het boek speciaal gereserveerd en ze stuurde mij twee foto's. Normaal heb ik een hekel aan stickers op boeken. Wanneer ik een boek koop, verwijder ik als eerst de stickers. Zo zonde van het boek... maar deze NIEUW sticker is fantastisch! Geja is naar haar bibliotheek gegaan, daar was het boek ook uitgeleend. Geweldig natuurlijk! Zij stuurde, heel lief, een lijst van bibliotheken in de provincie Groningen waar het boek verkrijgbaar is.

Lucien, mijn enige mannelijke collega bij de Bruna in Goes, heeft De onbeschoft aantrekkelijke man gelezen. Het is voor hem herkenbaar, omdat zijn vrouw in de Zeeuwse Oase (zoals de Zeeuwse Rozentuin nu heet) werkt. Hij vond het een leuk boek en had nog nooit van het Arendsslot, dat in het boek voorkomt, gehoord. Grappig om een mede Zeeuw nog wat nieuwe toeristische informatie te kunnen geven. Lucien vond de liefdesscènes vrij expliciet. Dat vind ik dan weer zo lief, omdat ikzelf vind dat ik die scènes juist niet expliciet beschreven heb.

Het allerleukste bericht dat ik deze week via mijn website ontving is van Anneke, "de stem" van het luisterboek van Het Rubens meisje. Ze wilde mij bedanken voor de complimenten die ik aan Dedicon heb overgebracht. Ze schreef dat ze het voorlezen met heel veel plezier heeft gedaan en dat ze het verhaal werd ingezogen. En toen kwam het: "Leuk is misschien nog te weten dat ik in de leesperiode zelf in Madrid was en naar het Prado ben gegaan om Rubens te bewonderen en onder de indruk was van zijn werk." Mijn week kan niet meer stuk!

Liefs, Esther