Top vijf van lezers

In de afgelopen week verschenen op Facebook meerdere collages waar mijn boeken in voorkomen. Het idee is om een favoriete top vijf te maken van je gelezen boeken van 2021. In maar liefst vijf collages komen boeken van mij voor! In deze blog wil ik de vijf lezers bedanken voor hun mooie woorden en complimenten. Voor mij als auteur is het fantastisch om zoveel waardering te krijgen en te merken dat mijn boeken lezers raken. O, wat zou ik graag manuscript nummer zes met deze dames willen delen... Yvonne, Geja, Sandra, Amarins en Annemiek: duizendmaal dank! Waar komt dat duizendmaal dank nou vandaan? Ik hoor het jullie denken. Het komt door mijn liefde voor Disney. Belle uit Belle en het Beest zegt duizendmaal dank tegen de boekhandelaar wanneer ze haar lievelingsboek van hem krijgt. Dit soort teksten zitten in mijn hoofd... net zoals zinnen die ik heb geschreven. Wanneer ik door een van mijn boeken blader en halverwege een zin stop, weet ik vaak precies welke woorden daarna komen. Niet altijd handig, zeker niet als je een tekst wilt controleren. Ik lees dan finaal over typefouten heen, omdat de tekst in mijn hoofd wordt aangevuld.

Een bericht van een heel andere orde kreeg ik van oud-collega Diana. Als jullie mijn blog al wat langer lezen, weten jullie dat Diana mij maanden geleden de tip heeft gegeven over Passend Lezen. Zij had mijn naam ingetypt op de website van passend lezen omdat haar moeder slechtziend is en naar boeken luistert. Destijds stond er op de website dat Het Rubens meisje in januari 2022 zou verschijnen als luisterboek. Ik heb toen wat zoekwerk gedaan en ben uiteindelijk bij Dedicon uitgekomen. Zij maken de audioboeken. Na wat heen en weer gemail, zou ik een seintje krijgen wanneer Het Rubens meisje als luisterboek zou verschijnen. Gisteravond stond in het berichtje van Diana dat haar moeder Het Rubens meisje en Gewoon puur Emma beluisterd had. Toch erg jammer dat ik geen seintje heb gehad van Dedicon en wacht eens even? Gewoon puur Emma ook? Normaal ben ik niet zo iemand die zichzelf op de voorgrond plaatst, maar door zaken betreffende het auteur zijn komt er een gedrevenheid in mij naar boven... dus ik heb Dedicon gemaild en kreeg al snel antwoord. De mailer kon niet achterhalen waar het nu precies mis is gegaan, maar ik krijg twee presentexemplaren van Het Rubens meisje en Gewoon puur Emma toegestuurd. Netjes opgelost zo!

Het Rubens meisje blijkt uitleenklaar gezet op 18 november door Dedicon en Gewoon puur Emma op 16 december door CBB wat staat voor de Christelijke Blinden Bibliotheek. Door dat laatste verwonderde ik mij een beetje. Ik zie Gewoon puur Emma absoluut niet als een boek dat door de regels van een Christelijke bibliotheek heen zou komen. Er wordt wel eens in gevloekt en seks is er absoluut in aanwezig, alhoewel ik de seks niet expliciet beschrijf.

In spanning wacht ik af. Het lijkt mij zo bijzonder om een boek voorgelezen te krijgen dat ik zelf heb geschreven. Het is net alsof ik weer kind ben en naar een sprookjesplaat luister die door Jos Brink of Martine Bijl is ingesproken.

Liefs, Esther