Pencarrow

Het eind van het jaar is echt zo'n moment om terug te kijken. Dit schrijfjaar heeft mij drie boeken opgeleverd: Het Rubens meisje, De onbeschoft aantrekkelijke man en Een klus voor twee. Drie boeken in één jaar, soms besef ik het niet eens hoeveel dat is. Als bewijs ligt de stapel van vijf bij ons standaard op de salontafel. Manlief vindt dat wel eens irritant omdat de stapel het signaal van de afstandsbediening naar de digitale ontvanger blokkeert. Toch blijven ze zo liggen. De stapel is het bewijs dat mijn droom nu werkelijkheid is. Ja, natuurlijk doe ik het voor de lezers, maar alle uren die er in gestoken zijn met het schrijven en alle uren die je na het schrijven van een manuscript bezig bent om het foutloos op de markt te krijgen, dat beseft een lezer niet.

Hoeveel ik sinds maart 2019 heb geleerd over het schrijven en de Nederlandse taal besef ik nu ik mijn eerste boek "Pencarrow" herlees. Mijn uitgever heb ik namelijk zover gekregen dat ze mij de rechten voor een e-book hebben gegeven. "Pencarrow" wil ik eind januari 2022 uitbrengen als e-book omdat het feelgood-genre meer en meer via e-readers gelezen wordt. In het boek zitten wel dingen die ik nu heel anders zou schrijven. De feitelijke tekst ga ik niet veranderen. Het gaat mij puur om "zij" te vervangen door "ze" om de tekst vlotter leesbaar te maken. Oké, misschien kom ik hier en daar nog wel een foutje tegen... Daar ben ik op dit moment mee bezig. En ja, ik ben nog steeds waanzinnig trots op mijn eersteling. Het is zo'n mooi, lief en romantisch verhaal met een vleugje humor en spanning.

Van twee lezers, Annemiek en Geja, heb ik geweldig mooie complimenten gekregen deze week. Beiden vertelden mij via Facebook dat ik schrijf vanuit mijn hart en dat voel je als je leest. Van zulke berichtjes kan ik de tranen in mijn ogen krijgen. Dat is wat ik als auteur wil bereiken en het lukt.

Fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en liefdevol 2022!

Liefs, Esther