Een klus voor twee in kerstsfeer

Wat een geweldige cover in kerstsfeer heeft Kimberly van Een klus voor twee gemaakt. Op mijn auteurspagina op Facebook, in de Feelgood Books groep op Facebook en op Instagram heb ik een wedstrijd uitgeschreven voor een origineel ontwerp met de cover. Het ontwerp van Kimberly heeft het hoogste feelgood-gehalte en is de duidelijke winnaar. Gina had, heel slim, twee heel verschillende ontwerpen gemaakt en daardoor heeft zij ook een exemplaar van Een klus voor twee gewonnen. Geweldig om te zien hoe creatief lezers zijn.

Afgelopen zaterdag was ik jarig en manlief had gevraagd wat ik graag wilde doen op deze bijzondere dag. Mijn antwoord was dat ik heel graag iets samen wilde doen en dan het liefst naar Het Rubenshuis in Antwerpen. Daar hebben we gelijk een weekend van gemaakt. Het Rubens meisje heb ik geschreven in de periode dat museumbezoek niet mogelijk was en alle informatie heb ik uit diverse boeken over de schilder Peter Paul Rubens en van internet gehaald. Nu was het fantastisch om net als Eva in Het Rubens meisje , oog in oog met het zelfportret van de meester te staan. Ook over het schilderij van Adam en Eva heb ik geschreven en dat heb ik nu kunnen bewonderen. Gewoon in de voetsporen van Rubens lopen was een geweldige ervaring.

Met voorbedachte rade had ik een exemplaar van Het Rubens meisje meegenomen om het boek te geven aan de conservator van Het Rubenshuis Martine Maris. Ik heb het niet aan haar overhandigd, maar het afgegeven in de museumshop met daarbij een brief met uitleg. Toen we in de shop aankwamen keek ik mijn ogen uit. Overal hingen en lagen er kaartjes, notitieblokjes en posters van het schilderij van Clara Serena Rubens, dat ik als cover heb gebruikt voor mijn boek. Het schilderij hangt niet in het Rubenshuis, het hangt in een museum in Wenen en toch is het blijkbaar heel populair. Zoals ik in het boek schreef: het is een van de meest ontroerende portretten van een kind in de Europese schilderkunst. Het is met recht een meesterwerk.

Natuurlijk hoop ik dat mevrouw Maris het boek gaat lezen.

Liefs, Esther