Een 8,5 van Bookstamel!

Enige tijd geleden heb ik Een klus voor twee opgestuurd naar Melanie, een bekende boekenblogger. Zij schrijft over de door haar gelezen boeken op haar website, Facebook-pagina en Instagram. Afgelopen week kreeg ik het seintje dat de recensie online stond. En wat voor recensie! Ik deel hem nog graag in deze blog:

Titel: Een klus voor twee Auteur: Esther Stui Uitgeverij: Boek-scout Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over:

Iris heeft het helemaal gehad met mannen. Telkens wordt er tegen haar gelogen of wordt ze bedrogen. Van nu af aan gaat ze het anders doen! Ze gaat orde op zaken stellen. Haar kinderwens is echter groot. Nu het met een partner niet gaat lukken, gaat ze voor het alleenstaand moederschap en staat ze op het punt om zich in te schrijven bij de spermabank. Dan krijgt Iris een nieuwe buurman, hij is haar absolute tegenpool. Thomas is accountant, loopt strak in het pak en Iris heeft haar eigen klusbedrijf, zij draagt werkkleding en schoenen met stalen neuzen. Door een personeelsprobleem bij het aannemingsbedrijf, krijgt Iris de leiding over de renovatie van Thomas’ huis. Daardoor komen hun verschillen pas echt naar voren. Thomas past echter iedere week een dag op zijn neefjes. Is hij de perfecte vader voor haar kindje? Of kan ze beter haar relatie met Maarten weer nieuw leven inblazen?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover en die vind ik gewoon dik in orde. De kleur is mooi en voor degene die uit Zeeland komen zal het een herkenbare cover zijn en dat past weer bij het verhaal. De titel vind ik ook goed gevonden.

Dan gaan we naar het verhaal zelf en dat is echt zo’n ontzettend leuk verhaal! Esther Stui heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl met een vleugje humor wat perfect is voor een feelgood. Het hele boek heb ik dan ook gelezen met een glimlach op me gezicht.

Het personage van Iris is echt ontzettend leuk neergezet. Iedereen mag Iris ze is geen meisje meisje sterker nog ze heeft een eigen klus bedrijf maar daarnaast is ze ook ontzettend goed met kinderen! Niet zo gek dus dat Iris een grote kinderwens heeft. En dan hebben we Thomas aan de ene kant komt die over als een harde zakenman aan de andere kant is het een zacht eitje. Hun levens worden op een mooie manier in elkaar verweven en ook hun vrienden en familie spelen hierbij een mooie rol.

De plaatsen in Zeeland die in het verhaal worden genoemd zijn super herkenbaar voor elke Zeeuw. Het is super makkelijk om je in de personages in te leven en daardoor is het ook makkelijk om met ze mee te leven. Hoewel je eigenlijk al vrij snel weet hoe het boek gaat aflopen is de weg erheen niet altijd voorspelbaar en kun je om sommige situaties gewoon heerlijk lachen. P.s de drieling zal je hart nog sneller veroveren dan dat Iris en Thomas dat doen.

Ja dit boek is een echte aanrader en daarom geef ik het een mooie 8,5

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Een 8,5 en zulke mooie woorden, wauw! Daar ben ik ontzettend blij mee! Het is een erkenning dat ik goed bezig ben. Heb ik dat nodig? Ja, soms wel.

Momenteel schrijf ik iedere avond aan een vervolg op mijn eerste boek met de titel Pencarrow. In mijn hoofd is Simone nog altijd aanwezig, ze verdient haar eigen (korte) verhaal. Aangezien het door zieke collega's op mijn werk aanpoten is gaat het niet zo snel, maar het geeft mij wel de broodnodige ontspanning.

Vanmorgen checkte ik mijn bankrekening en zag ik dat er voor het eerst een betaling van Kobo binnen is. Kijk, dat is een leuke kers op de taart!

Liefs, Esther