Letterfeest

Woensdag 20 oktober is het zover: het letterfeest in Westkapelle. Jacodine van de Velde en ik zijn de hele dag aanwezig om boeken te signeren, te verkopen of om gezellig een praatje te maken. Het draait allemaal om een nalatenschap waaruit vierduizend boeken aan de plaatselijke kerk zijn geschonken. Een selectie daarvan zal te koop zijn. Maar er is meer. Er zijn versnaperingen zoals soep met lettervermicelli, broodjes, wafels, lettertaarten en natuurlijk chocolade letters. Ook zijn er boekenpakketten te winnen met het rad van avontuur. Met het lettertrekken zitten er in enveloppen letters verborgen die corresponderen met mooie prijzen. Het dorpswinkeltje "Knus" zal met kleding, woonaccessoires, tassen, sieraden en leuke hebbedingen aanwezig zijn. Kortom: feest! Wij hopen jullie te zien tussen 10:00 en 18:00 uur in "Bij de Koster", Markt 65 in Westkapelle.

Deze week kreeg ik een leuke vraag over het schrijven van Een klus voor twee. De lezeres vroeg waarvan ik het meest heb genoten tijdens het schrijven van het boek. In eerste instantie dacht ik aan de groei die Iris in het boek doormaakt, maar later bedacht ik me. Het schrijven over de drieling, Thijs, Theun en Thies, was het leukst van allemaal. Hun streken en uitspraken, hen steeds 'Iris van de Stroom!' laten roepen en, wat ik zelf een top idee vond, de oomdag van Thomas in plaats van de goed ingeburgerde papadag.

Aanstaande zaterdag is het de 1ste verjaardag van Gewoon puur Emma . Op 16 oktober vorig jaar verscheen het boek. In mijn hoofd klopt dit niet, naar mijn idee is het al veel langer geleden. Ik denk natuurlijk terug aan de periode dat ik het boek schreef. Het schrijven begon in juni 2019. Mijn man en ik waren voor vakantie onderweg naar Zweden. In de buurt van Hamburg kwamen we in een file terecht en haalden we een SQ7 in. Ik vroeg aan Bert wat voor Audi dat was en toen begon het verhaal spontaan in mijn hoofd te vormen. Alle puzzelstukjes met ideeën waar ik over wilde schrijven vielen op hun plek.

Nu manuscript nummer zes wordt geredigeerd door Marieke en Veri ben ik aan de slag gegaan met manuscript nummer zeven. De ideeën daarvoor stonden al op mijn laptop. Ik schatte dat het zo'n drieduizend woorden zouden zijn in het Word-bestand. Het blijken er al meer dan dertigduizend te zijn...

Liefs, Esther