Bibliotheek

In Goes hebben we een nieuwe bibliotheek gekregen, vanmorgen ben ik er gaan kijken. Dat hebben ze goed gedaan. Veel zitjes, zelfs een bar waar je koffie etc. kan bestellen, mooie boekenkasten en goed licht. Maar daar kwam ik natuurlijk niet voor. Het Rubens meisje is een paar maanden geleden geaccepteerd door NBD Biblion en ik had het boek nog niet als bibliotheekboek gezien. Ik ben lid van de Zeeuwse Bibliotheek maar puur om de bieb te sponsoren, ik ben namelijk een kopende boekenfanaat ;-). Zoals jullie op de collage kunnen zien is het een echte hardcover, wauw, dat ziet er prachtig uit! Dan heb ik het in handen en krijg ik de neiging om het boek boven mijn hoofd te houden en heel hard te roepen: 'Dit heb ik geschreven!' Dat doe ik uiteraard niet, het ligt niet in mijn karakter om dat te doen. Misschien zou ik het moeten doen...

Nu ik het toch over bibliotheken heb, de korte omschrijving van de boeken op de website van de Zeeuwse Bibliotheek vind ik geniaal. Hieronder de zinnen per boek.

Pencarrow: Een schrijfster in de dop reist naar Cornwall om inspiratie op te doen en krijgt daar een baan aangeboden in een landhuis.

Gewoon puur Emma: Hoofdpersoon Emma brengt een Audi vanuit Vlissingen naar het Zweedse Småland waar ze de zeer begeerlijke eigenaar ontmoet. (Dit klopt heel strikt gezien niet. Emma brengt de Audi vanuit Rotterdam naar Småland, maar een kniesoor die daarop let.)

Het Rubens meisje: Een studente kunstgeschiedenis ontmoet de liefde van haar leven, een rockster, maar wil haar baan bij een museum niet voor hem opgeven als hij op tournee gaat en haar mee vraagt.

De onbeschoft aantrekkelijke man: De gescheiden Charlotte, met zoon wonend in het buitengebied op Zuid-Beveland, heeft op haar laatste werkdag een one night stand met een aantrekkelijke man.

Een klus voor twee: De in Middelburg woonachtige Iris heeft het gehad met mannen, maar heeft wel een kinderwens. Brengt de komst van een nieuwe buurman daarin verandering?

Volgens de website van de ZB liggen er in Middelburg twee exemplaren van Een klus voor twee bij de afdeling "binder", ik kan zien dat er al drie reserveringen op het boek staan. Echt heel gaaf!

Nog leuk nieuws. Op woensdag 20 oktober is er in Westkapelle van 10:00 tot 18:00 uur een letterenmarkt. Young Adult en Feelgoodauteur Jacodine van de Velde heeft gevraagd of ik zin heb om mee te gaan om onze boeken te verkopen en signeren. Natuurlijk heb ik zin! Zodra ik meer info heb zal ik het delen.

Liefs, Esther