Kaartje

De leukste belevenis van afgelopen week was het kaartje dat ik op mijn werk kreeg. In de vakantieperiode hebben wij er twee jonge collega's bij gekregen: Sebastiaan en Sophie. Sophie is een meisje naar mijn hart, intelligent, leert enorm snel, is net zo opruimerig en poetserig als ik ben, houdt van lezen, heeft gevoel voor humor en ze is erg lief. Het is dat ze te jong is, anders zou ik haar koppelen aan een van mijn beide zonen. Grapje hoor! Van haar kreeg ik het kaartje dat geschreven is door haar moeder. De complete tekst ga ik niet met jullie delen, die hou ik lekker voor mezelf. Wel wil ik er een paar zinnen uithalen, die mij echt geraakt hebben:

Als "boekenwurm" wilde ik wel eens een boek van jou lezen. Dit werd een wekelijks uitje naar de Bruna voor weer een ander boek van jou. Echt superleuk! Je schrijft leuk, herkenbaar, maar ook erg boeiend. Alle vier de boeken die ik tot nu toe heb gelezen hebben "iets". Erg afwisselend en niet gelijk voorspelbaar. Maar vooral "feelgood". We kunnen wel zeggen dat je er fans bij hebt gekregen :)

Het blijkt dat Moniek de boeken eerst leest, dan volgt Sophie en dan gaan ze ook nog door naar oma! Drie generaties die van mijn boeken genieten, dat vind ik een geweldig mooi compliment! Het kaartje hangt bij mij thuis op het prikbord en zal daar nog heel lang hangen. Dank jullie wel!

De komende dagen staan in het teken van het afronden van manuscript nummer zes. Aanstaande donderdag heb ik met vriendin en corrector Marieke afgesproken en dan wil ik het af hebben. Momenteel sleutel ik nog aan het einde en het is nu nog één lang stuk tekst, de hoofdstukindeling en de namen van de hoofdstukken ga ik een dezer dagen verwerken. De titel is weer echt een dingetje... daar ga ik, als zij het manuscript hebben gelezen, ook de hulp van Marieke en Veri voor inroepen. Nog een leuk feitje: in het manuscript komen zowel een Sophie als een Sebastian voor, die namen heb ik al meer dan een half jaar geleden verzonnen en nee, ik ga ze niet veranderen :-0

Liefs, Esther