Passend lezen

Mijn lieve oud-collega Diana attendeerde mij op iets heel leuks. Haar moeder is slechtziend en zij luistert naar boeken via de bibliotheek. Op de website www.passendlezen.nl heeft Diana voor de gein mijn naam in de zoekmachine ingegeven en wat blijkt: van Het Rubens meisje wordt een luisterboek gemaakt! Hoe gaaf is dat! Op de site wordt aangegeven dat het "in productie is, voorlopige datum 16-01-2022". Uiteraard ben ik navraag gaan doen bij Boekscout. Zij geven aan dat het, zoals ik al vermoedde, via NBD Biblion verloopt. Wanneer NBD Biblion een boek in hun collectie opneemt, krijgen ze ook het recht om een audioboek te verzorgen. Dit gebeurt echter niet altijd en Boekscout wordt hiervan niet op de hoogte gesteld. Dank je wel, Diana voor je speurwerk!

Op mijn website onbrak nog een recensie voor De onbeschoft aantrekkelijke man, door het hele "eigengemaakte e-book en daarna echte boek verhaal" is het boek een beetje tussen wal en schip terechtgekomen (aan welk boek denken jullie nu?). Aan wie zal ik vragen of hij/zij een recensie wil schrijven? Aan Yvonne natuurlijk! Zij is zo lief geweest om de recensie op de website van Boekscout te delen, zodat ik het weer kan kopiëren naar mijn website. En wat is het een mooie recensie geworden, dank je wel, Yvonne! Voor mij is het extra bijzonder omdat ze graag, wat ik noem, "echte" literatuur leest en mijn boeken ook waardeert. O, ik begrijp het al, jullie willen de recensie nu lezen en hebben geen zin om te zoeken op de site. Haha, nou vooruit dan maar:

Reviews

2021-08-25 Door: Yvonne van der Wal | Waardering: *****
Dit is een echte feel-good-roman zoals we van Esther gewend zijn. De gescheiden Lotte ontmoet bij een pubquiz de eveneens gescheiden Lucas, de ‘onbeschoft aantrekkelijke man’. Ze hebben een one-night-stand en daarmee lijkt voor Lotte de kous af. Niets is minder waar. Het boek leest als een trein, bevat humor en ontroerende momenten. De hoofdpersoon Lotte is stoer, maar ook gevoelig. Zij heeft een hoveniersbedrijf. Esther weet de tuinen en de omliggende natuur heel beeldend te beschrijven. Een mooi detail is dat de beschreven plaatsen echt bestaan. Bij mij roept dat het verlangen op om al dat moois te gaan bekijken…en natuurlijk om het volgende boek van Esther te lezen!

Nu we het toch over de Bruna hebben, als een klant een boek wil bestellen dat niet in de winkel op voorraad is, bestellen wij dat via CB, vroeger bekend al het Centraal Boekhuis. Omdat Boekscout een printing on demand uitgever is, ligt er geen voorraad van de uitgegeven boeken bij CB. Toch was ik erg nieuwsgierig naar wat er tevoorschijn zou komen als ik mijn naam ingaf, dus dat heb ik stiekem gedaan. Nou alle vijf de boeken komen naar voren met foto en al, alleen staat er dan dat ze niet leverbaar zijn.

Tot volgende week.

Liefs, Esther