Passend lezen

Mijn lieve oud-collega Diana attendeerde mij op iets heel leuks. Haar moeder is slechtziend en zij luistert naar boeken via de bibliotheek. Op de website www.passendlezen.nl heeft Diana voor de gein mijn naam in de zoekmachine ingegeven en wat blijkt: van Het Rubens meisje wordt een luisterboek gemaakt! Hoe gaaf is dat! Op de site wordt aangegeven dat het "in productie is, voorlopige datum 16-01-2022". Uiteraard ben ik navraag gaan doen bij Boekscout. Zij geven aan dat het, zoals ik al vermoedde, via NBD Biblion verloopt. Wanneer NBD Biblion een boek in hun collectie opneemt, krijgen ze ook het recht om een audioboek te verzorgen. Dit gebeurt echter niet altijd en Boekscout wordt hiervan niet op de hoogte gesteld. Dank je wel, Diana voor je speurwerk!

Op mijn website onbrak nog een recensie voor De onbeschoft aantrekkelijke man, door het hele "eigengemaakte e-book en daarna echte boek verhaal" is het boek een beetje tussen wal en schip terechtgekomen (aan welk boek denken jullie nu?). Aan wie zal ik vragen of hij/zij een recensie wil schrijven? Aan Yvonne natuurlijk! Zij is zo lief geweest om de recensie op de website van Boekscout te delen, zodat ik het weer kan kopiëren naar mijn website. En wat is het een mooie recensie geworden, dank je wel, Yvonne! Voor mij is het extra bijzonder omdat ze graag, wat ik noem, "echte" literatuur leest en mijn boeken ook waardeert. O, ik begrijp het al, jullie willen de recensie nu lezen en hebben geen zin om te zoeken op de site. Haha, nou vooruit dan maar:

Reviews

2021-08-25 Door: Yvonne van der Wal | Waardering: *****
Dit is een echte feel-good-roman zoals we van Esther gewend zijn. De gescheiden Lotte ontmoet bij een pubquiz de eveneens gescheiden Lucas, de ‘onbeschoft aantrekkelijke man’. Ze hebben een one-night-stand en daarmee lijkt voor Lotte de kous af. Niets is minder waar. Het boek leest als een trein, bevat humor en ontroerende momenten. De hoofdpersoon Lotte is stoer, maar ook gevoelig. Zij heeft een hoveniersbedrijf. Esther weet de tuinen en de omliggende natuur heel beeldend te beschrijven. Een mooi detail is dat de beschreven plaatsen echt bestaan. Bij mij roept dat het verlangen op om al dat moois te gaan bekijken…en natuurlijk om het volgende boek van Esther te lezen!

Nu we het toch over de Bruna hebben, als een klant een boek wil bestellen dat niet in de winkel op voorraad is, bestellen wij dat via CB, vroeger bekend al het Centraal Boekhuis. Omdat Boekscout een printing on demand uitgever is, ligt er geen voorraad van de uitgegeven boeken bij CB. Toch was ik erg nieuwsgierig naar wat er tevoorschijn zou komen als ik mijn naam ingaf, dus dat heb ik stiekem gedaan. Nou alle vijf de boeken komen naar voren met foto en al, alleen staat er dan dat ze niet leverbaar zijn.

Tot volgende week.

Liefs, Esther

Read more

Feelgood Books op Facebook

Vandaag heb ik lopen dubben over welke foto ik deze week bij de blog zou plaatsen. Een foto van de prachtige recensie van Amarins over Gewoon puur Emma , de foto die schrijfster Jacodine van de Velde heeft gemaakt van onze boeken samen op één plank bij The Read Shop in Domburg of de foto van het artikel in lokale krant De Bode. En toen kwam de recensie van beheerder Karin van de Feelgood Books groep op Facebook... Omdat het een besloten groep is, kan ik niet alles delen, dat wil ik ook niet. Ik ben Karin heel dankbaar voor haar mooie woorden en complimenten! Hou je van feelgoodromans dan moet je echt lid worden van de groep. Er komt zoveel moois langs. Mijn "die-wil-ik-ook-nog-lezen-lijst" wordt steeds langer. Maar dat is niet het enige, er hangt een hele fijne sfeer in de groep. Veel bekende Nederlandse schrijvers zijn ook lid en geven ons als leden een seintje wanneer er een nieuw boek aankomt. Echt top!

Maar nog even terugkomend op de recensie van Amarins over Gewoon puur Emma, daar was ik me toch een partijtje stil van. Ik zal haar woorden hier delen:

Vanmorgen begon ik in dit boek! Het greep me meteen, zat er helemaal in en nu is het boek uit! Maar waaaauw wat een boek! Het grijpt je letterlijk bij je strot! Wat begint als heerlijke feelgood verandert in een levensecht verhaal waar je het niet meer droog bij houdt! Vijf sterren: prachtige warme personages, fantastische hoofdpersonen, een geweldige verhaallijn, vol van emoties, liefde, romantiek maar ook van verdriet. Echt een prachtig verhaal wat je gelezen moet hebben!

Heel veel dank, Amarins! Begrijpen jullie dat ik er stil van werd?

Heel blij ben ik ook om te kunnen melden dat de verkoop van Een klus voor twee supergoed gaat, ik ga zo nóg meer boeken bestellen bij Boekscout omdat ik bijna door mijn voorraad heen ben. Afgelopen zondag heb ik voor de tweede keer in één week boeken gebracht bij The Read Shop in Domburg, fantastisch! Bedankt Martin en Miranda! Vanmiddag kreeg ik van Yvonne een appje dat ik de voorraad bij de Bruna ook weer mag aanvullen, geweldig! Nu moet ik echt stoppen met de uitroeptekens... haha.

Wanneer je het artikel uit de Bode nog niet gelezen hebt, ik heb het toegevoegd aan het tabje "Media" op de website.

Vanavond gebeurde er nog iets grappigs, de lokale hovenier stopte hier voor de deur en belde aan. Hij heeft vanaf morgen vakantie en wil graag twee boeken meenemen, de laatste twee. Voor de lezers die De onbeschoft aantrekkelijke man nog niet gelezen hebben: hoofdpersoon Charlotte werkt als hovenier. Kortom: ik geniet met volle teugen! Oeps, weer een uitroepteken.

Liefs, Esther

Read more