Valse start

Jullie denken vast allemaal: wat een vreselijk saaie foto bij deze blog... Ja, dat is het zeker, maar alles heeft een reden en zo ook deze foto. Het korte verhaal als vervolg op mijn eerste boek Pencarrow is klaar! Het manuscript wordt nu door Veri gecontroleerd en geredigeerd om vervolgens naar Marieke te gaan. Het is het verhaal van Simone, de hartsvriendin van Rebecca. Het personage Simone vond ik tijdens het schrijven van Pencarrow al zo leuk, ik moest er nog iets mee doen. In het boek heeft ze een droog gevoel voor humor en geeft ze van die heerlijke commentaren:

'Kun je jouw mobieltje aanzetten zodat ik een liveverslag krijg?'

'Je gaat rondleidingen geven, je gaat vertalen? Wat is je volgende stap, word je de butler?'

'Blauw, want rood sta ik iedere maand.'

"Rebecca, je kan toch niets met een half Pencarrow, veel te veel tocht.'

Na een ontmoeting met een zekere Ed tijdens een teambuildingsweekend in Londen, is Simone niet meer zo ad rem...

Maar hoe zit het dan met die saaie foto? Ja, ik hoor het jullie denken. Ik wilde weer een eigen foto gebruiken voor de cover en omdat het verhaal zich voor een gedeelte in Londen afspeelt, wilde ik er een bekend gebouw op hebben. Het zou leuk zijn om de foto wat te pimpen. En toen dacht ik aan Gina. Zij heeft twee hele leuke ontwerpen gemaakt van de cover van Een klus voor twee. Dus mijn stoute schoenen aangetrokken en Gina een bericht gestuurd. Heel spontaan bood ze gelijk aan om een paar ontwerpen te maken. Als hint heb ik haar gegeven dat ik de snoer van lichtjes zo leuk vind op de kerstcover van Een klus voor twee en dat ik van hartjes hou. Nou, ze heeft haar stinkende best gedaan met twee ontwerpen met daarop meerdere kleuren combinaties voor de titel en mijn naam. Echt superlief! Op het ontwerp dat de cover gaat sieren, was ik meteen verliefd! Als jullie lief zijn, deel ik de cover volgende week met jullie ;-).

De titel wil ik alvast delen: Valse start

Het korte verhaal ga ik in eigen beheer uitgeven als e-book op Kobo, Kobo Plus, Kindle en ik zal het op mijn website plaatsen. Op Kobo en Kindle ga ik een prijs hanteren van € 1,99. Met een Kobo Plus abonnement kun je het gratis lezen en op mijn website natuurlijk ook. Ik hoop het nog deze maand te kunnen publiceren. Hebben jullie nog mooi de tijd om Pencarrow opnieuw te lezen of alsnog te lezen.

Liefs, EstherRead more

De onbeschoft aantrekkelijke man op Kindle

Door een lieve en hartverwarmende tip van collega auteur Martine, ben ik mij gaan verdiepen in Kindle. Voor mij was een e-reader altijd een Kobo e-reader, maar er is natuurlijk meer. Na wat research begrijp ik dat Kobo de grote speler is in Nederland maar dat Amazon flink aan de weg timmert. Kindle is de dienst van Amazon waarop je e-books kunt lezen. Goh, dat ik daar nooit eerder naar heb gekeken... Hierbij dus een dikke merci aan Martine. Ja, merci want Martine woont in Frankrijk ;-) Sinds vanmorgen staat De onbeschoft aantrekkelijke man ook op Kindle!

De collage bij deze blog is de leescollage van Karin. Karin is de beheerder van Feelgood Books-groep op Facebook. Wat een eer voor Gewoon puur Emma om zo groot op de collage te staan. Op Instagram las ik zelfs dat Gewoon puur Emma Karins favoriet is van de gelezen boeken in november en dat is voor mij een onbeschrijfelijk mooi compliment! Karin heeft ook een recensie voor het boek geschreven. De zin: "Verdriet van scheidingen, verwaarlozing van een kind en verlies met rouwverwerking zorgt ervoor dat je de personages wilt beetpakken en omarmen." Wauw, die komt wel bij mij binnen. De emoties die ik wilde overbrengen komen echt bij de lezer binnen. Zoals ik al vaker geschreven heb: in Gewoon puur Emma zit mijn hart en ziel.

Op de collage zie je tenslotte ook boeken van Karin Swan, Holly Martin en Bestemming Geluk van Aline van Wijnen waar ik zelf erg van genoten heb. Let ook op de novellen van Martine Hoogschagen en Saskia Oudshoorn, die staan heel hoog op mijn nog-te-lezen-lijst.

Als laatste heb ik nog iets gedaan wat ik al heel lang van plan was. De inspiratie voor De onbeschoft aantrekkelijke man heb ik gekregen door een huis. Een huis dat in het buitengebied van een dorpje op Zuid-Beveland in Zeeland staat. Toen we in 's-Heerenhoek woonden en ik in Kamperland werkte, reed ik er regelmatig langs om zo de overvolle weg tijdens het toeristenseizoen te vermijden. Ja, het huis is voor mij het huis van Charlotte. Het is een plaatje en het staat op een bijzondere locatie aan de Oosterschenge. Wat ik gedaan heb? Nou, het boek in de brievenbus van het huis gestopt met een briefje erbij als uitleg. Via mijn website kreeg ik de volgende dag al een reactie. De bewoners vinden het een leuke verrassing en zien het als een groot compliment. Ze prijzen zich gelukkig dat ze op zo'n mooie plek wonen, ze gaan het boek lezen en hebben mij, als kers op de taart, uitgenodigd om een keer te komen kijken.

Liefs, EstherRead more

Een klus voor twee in kerstsfeer

Wat een geweldige cover in kerstsfeer heeft Kimberly van Een klus voor twee gemaakt. Op mijn auteurspagina op Facebook, in de Feelgood Books groep op Facebook en op Instagram heb ik een wedstrijd uitgeschreven voor een origineel ontwerp met de cover. Het ontwerp van Kimberly heeft het hoogste feelgood-gehalte en is de duidelijke winnaar. Gina had, heel slim, twee heel verschillende ontwerpen gemaakt en daardoor heeft zij ook een exemplaar van Een klus voor twee gewonnen. Geweldig om te zien hoe creatief lezers zijn.

Afgelopen zaterdag was ik jarig en manlief had gevraagd wat ik graag wilde doen op deze bijzondere dag. Mijn antwoord was dat ik heel graag iets samen wilde doen en dan het liefst naar Het Rubenshuis in Antwerpen. Daar hebben we gelijk een weekend van gemaakt. Het Rubens meisje heb ik geschreven in de periode dat museumbezoek niet mogelijk was en alle informatie heb ik uit diverse boeken over de schilder Peter Paul Rubens en van internet gehaald. Nu was het fantastisch om net als Eva in Het Rubens meisje, oog in oog met het zelfportret van de meester te staan. Ook over het schilderij van Adam en Eva heb ik geschreven en dat heb ik nu kunnen bewonderen. Gewoon in de voetsporen van Rubens lopen was een geweldige ervaring.

Met voorbedachte rade had ik een exemplaar van Het Rubens meisje meegenomen om het boek te geven aan de conservator van Het Rubenshuis Martine Maris. Ik heb het niet aan haar overhandigd, maar het afgegeven in de museumshop met daarbij een brief met uitleg. Toen we in de shop aankwamen keek ik mijn ogen uit. Overal hingen en lagen er kaartjes, notitieblokjes en posters van het schilderij van Clara Serena Rubens, dat ik als cover heb gebruikt voor mijn boek. Het schilderij hangt niet in het Rubenshuis, het hangt in een museum in Wenen en toch is het blijkbaar heel populair. Zoals ik in het boek schreef: het is een van de meest ontroerende portretten van een kind in de Europese schilderkunst. Het is met recht een meesterwerk.

Natuurlijk hoop ik dat mevrouw Maris het boek gaat lezen.

Liefs, Esther


Read more

Een 8,5 van Bookstamel!

Enige tijd geleden heb ik Een klus voor twee opgestuurd naar Melanie, een bekende boekenblogger. Zij schrijft over de door haar gelezen boeken op haar website, Facebook-pagina en Instagram. Afgelopen week kreeg ik het seintje dat de recensie online stond. En wat voor recensie! Ik deel hem nog graag in deze blog:

Titel: Een klus voor twee Auteur: Esther Stui Uitgeverij: Boek-scout Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over:

Iris heeft het helemaal gehad met mannen. Telkens wordt er tegen haar gelogen of wordt ze bedrogen. Van nu af aan gaat ze het anders doen! Ze gaat orde op zaken stellen. Haar kinderwens is echter groot. Nu het met een partner niet gaat lukken, gaat ze voor het alleenstaand moederschap en staat ze op het punt om zich in te schrijven bij de spermabank. Dan krijgt Iris een nieuwe buurman, hij is haar absolute tegenpool. Thomas is accountant, loopt strak in het pak en Iris heeft haar eigen klusbedrijf, zij draagt werkkleding en schoenen met stalen neuzen. Door een personeelsprobleem bij het aannemingsbedrijf, krijgt Iris de leiding over de renovatie van Thomas’ huis. Daardoor komen hun verschillen pas echt naar voren. Thomas past echter iedere week een dag op zijn neefjes. Is hij de perfecte vader voor haar kindje? Of kan ze beter haar relatie met Maarten weer nieuw leven inblazen?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover en die vind ik gewoon dik in orde. De kleur is mooi en voor degene die uit Zeeland komen zal het een herkenbare cover zijn en dat past weer bij het verhaal. De titel vind ik ook goed gevonden.

Dan gaan we naar het verhaal zelf en dat is echt zo’n ontzettend leuk verhaal! Esther Stui heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl met een vleugje humor wat perfect is voor een feelgood. Het hele boek heb ik dan ook gelezen met een glimlach op me gezicht.

Het personage van Iris is echt ontzettend leuk neergezet. Iedereen mag Iris ze is geen meisje meisje sterker nog ze heeft een eigen klus bedrijf maar daarnaast is ze ook ontzettend goed met kinderen! Niet zo gek dus dat Iris een grote kinderwens heeft. En dan hebben we Thomas aan de ene kant komt die over als een harde zakenman aan de andere kant is het een zacht eitje. Hun levens worden op een mooie manier in elkaar verweven en ook hun vrienden en familie spelen hierbij een mooie rol.

De plaatsen in Zeeland die in het verhaal worden genoemd zijn super herkenbaar voor elke Zeeuw. Het is super makkelijk om je in de personages in te leven en daardoor is het ook makkelijk om met ze mee te leven. Hoewel je eigenlijk al vrij snel weet hoe het boek gaat aflopen is de weg erheen niet altijd voorspelbaar en kun je om sommige situaties gewoon heerlijk lachen. P.s de drieling zal je hart nog sneller veroveren dan dat Iris en Thomas dat doen.

Ja dit boek is een echte aanrader en daarom geef ik het een mooie 8,5

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Een 8,5 en zulke mooie woorden, wauw! Daar ben ik ontzettend blij mee! Het is een erkenning dat ik goed bezig ben. Heb ik dat nodig? Ja, soms wel.

Momenteel schrijf ik iedere avond aan een vervolg op mijn eerste boek met de titel Pencarrow. In mijn hoofd is Simone nog altijd aanwezig, ze verdient haar eigen (korte) verhaal. Aangezien het door zieke collega's op mijn werk aanpoten is gaat het niet zo snel, maar het geeft mij wel de broodnodige ontspanning.

Vanmorgen checkte ik mijn bankrekening en zag ik dat er voor het eerst een betaling van Kobo binnen is. Kijk, dat is een leuke kers op de taart!

Liefs, Esther


Read more

NBD Biblion

Hét nieuws van de afgelopen tijd kwam op de dag nadat ik mijn laatste blog had gemaakt. Gewoon puur Emma is geaccepteerd door NBD Biblion!!! NBD Biblion was voorheen bekend als de Nederlandse Bibliotheek Dienst. Het is een dienstverlenende organisatie die boeken inkoopt bij uitgeverijen voor de openbare bibliotheken in ons land. Mocht je mij nog niet zo lang volgen: Het Rubens meisje is het eerste boek van mij dat door Boekscout is ingestuurd en geaccepteerd door NBD Biblion. Nu zijn dat er dus twee! Daar ben ik echt mega trots op, omdat ze bekend staan om hun strenge eisen. Voor de lezers die deze blog via Hebban volgen, deel ik de recensie:

Emma is opgevoed door haar oma in Zeeland, omdat haar eigen ouders nauwelijks aandacht aan haar besteedden. Ze maakt als jonge vrouw kennis met een aantrekkelijke, welgestelde zakenman die een deel van de tijd in Zweden woont, en zij starten vrijwel direct een liefdesrelatie. Zijn familie en vrienden ontvangen haar met open armen en al snel ontpopt zij zich tot steun en toeverlaat in het familiebedrijf. Een jaloerse concurrente gooit nog roet in het eten, maar het zijn vooral de spoken uit Emma's verleden die het haar onmogelijk maken om in een gelukkige toekomst te geloven. Dit wensvervullende verhaal speelt zich voornamelijk af in Zweden en Zeeland, met sterk geïdealiseerde hoofdpersonen. Veel verwijzingen naar het seksleven dat overigens niet expliciet wordt beschreven. Het Zweeds/Zeeuwse decor is een aangename verrijking. Eenvoudige, makkelijk leesbare liefdesroman volgens beproefd concept, dat zeker in een behoefte zal voorzien. De Zeeuwse auteur (1971) publiceerde o.a. 'Het Rubens meisje'.

Recensent: M. de Heus

In de tussentijd heb ik de recensie een keer of tachtig gelezen. Wauw, ik ben er ongelofelijk blij mee. Het is een erkenning dat ik goed bezig ben. Ja, dat klinkt misschien raar, maar zo zeker ben ik niet altijd van mijn schrijverskwaliteiten. Als extra bonus kon ik op maandag via mijn auteurslogin van Boekscout vaststellen dat Gewoon puur Emma nu mijn best verkochte boek is. Het boek had ik ook gekozen als inzending voor de Zeeuwse Boekenprijs met daaruit voortvloeiend de PZC Publieksprijs. Met veel trots kan ik vertellen dat het boek op de zesde plaats is geëindigd van de vierenzestig inzendingen voor de Publieksprijs. Alle lieverds die voor Gewoon puur Emma hebben gestemd: dank jullie wel! In de krant zelf kon ik niets vinden, daar werd alleen aandacht gegeven aan de top drie. Nu heb ik van meneer De Zwaan op de lagere school het advies gekregen om altijd nieuwsgierig te blijven en dat advies heb ik ter harte genomen. Via de Facebook-pagina van de Zeeuwse Bibliotheek ben ik er, na wat heen en weer gechat, achtergekomen dat ik zesde ben geworden. Meneer De Zwaan zal vast trots op mij zijn.

Liefs, Esther

Read more

Manuscript zes

Het is gelukt om het zesde manuscript volgens de eisen van de vier uitgevers te versturen. Bij iedere e-mail heb ik alles duizend keer doorgenomen, omdat ik het zo graag goed wil doen. Het versturen naar een van de uitgeverijen had een bijzonder verloop. Ja, ik begrijp dat ik jullie nu nieuwsgierig maak, maar meer krijgen jullie echt nog niet te lezen (gniffel gniffel) misschien dat ik het ooit nog vertel. Dat hangt helemaal van de omstandigheden af. O wat is het toch heerlijk om zo in raadselen te schrijven.

Vanavond ben ik bij de boekpresentatie geweest van Steen voor steen van Jacodine van de Velde in de Drvkkery in Middelburg. Erg leuk om een keer mee te maken én ik ben nu in het trotse bezit van vier gesigneerde boeken. Natuurlijk zoek ik dan mijn eigen boeken ook op. Ze staan in de centrale hal bij de Zeeuwse auteurs en, heb ik vanavond ontdekt, ook bij de afdeling feelgood! Wat een feest! Kijk nou hoe gaaf op de foto's in de collage!

Nu begint het, waar ik vanuit ga, lange wachten op een reactie van de uitgevers. Voor iemand met nul komma nul geduld is dat erg lastig, daarom ben ik heerlijk aan het lezen. Sindskort heb ik de feelgoodromans van Wendy Brokers ontdekt. Jeetje, wat kan die vrouw mooi schrijven! Sinds september heb ik zeven boeken van haar gelezen. Waarom ik nooit eerder aan een van haar boeken begonnen ben begrijp ik echt niet...

Vinden jullie het leuk om iets in het vooruitzicht te hebben? Ik ben bezig met een kort verhaal als vervolg op Pencarrow. Simone hoort haar eigen verhaal te krijgen. Zou daar interesse in zijn?

Liefs, Esther
Read more

13 november

Van manlief Bert heb ik deze mooie banner gekregen. Hij is bestemd als aankleding van de signeersessie die ik op 13 november van 13:00 tot 16:00 uur bij de Bruna in Goes ga geven. Van 10 tot en met 20 november is het de Week van het Zeeuwse boek en dat vormt de aanleiding voor het idee om te signeren. Voordat Een klus voor twee verscheen hebben de manager van de Bruna en ik het er wel over gehad, maar het is er nog niet van gekomen. Ik hoop dat jullie de tijd willen nemen om langs te komen. Natuurlijk niet alleen voor het kopen of signeren van een boek, vooral ook om over de boeken te praten. Jullie reacties betekenen veel voor mij!

Het nieuws dat ik deze week met jullie wil delen is dat ik manuscript nummer zes naar vier "grote" uitgeverijen ga sturen. Dit weekend rond ik het manuscript af en dan is het een kwestie van hoe de uitgever het manuscript wil ontvangen. Per uitgeverij verschilt het met welke regelafstand zij het manuscript aangeleverd wil hebben. De ene wil een synopsis (samenvatting) van één pagina en bij de andere mogen het acht pagina's zijn en ga zo maar door. Daar ga ik dit weekend rustig de tijd voor nemen. Maar waarom ik dit doe? Nou, om toch nog verder te komen. Boekscout doet weinig tot niets aan promotie, dat is aan de schrijver zelf. Ook geeft Boekscout geen e-books uit en dat is in het feelgoodgenre wel heel belangrijk. Duimen jullie met mij mee?

Over toeval heb ik al vaker geschreven. Iedere keer als ik deze week naar mijn werk reed of terug naar huis is er op het moment dat ik in mijn auto stap een nummer op de radio dat ik in een boek heb gebruikt. "Always On The Run" van Lenny Kravitz uit De onbeschoft aantrekkelijke man. "Streets" van Kensington uit Het Rubens meisje en "There's Nothing Holding Me Back" van Shawn Mendes uit Gewoon puur Emma. Vandaag moest ik hardop lachen. Er kwam tijdens het rijden een nummer van Bon Jovi langs. Tijdens het schrijven van Een klus voor twee ben ik voor de coverband van Jeroen eerst uitgegaan van nummers van Bon Jovi. Later in het schrijfproces besefte ik dat INXS er toch beter bij paste.

Liefs, Esther


Read more

PZC Publieksprijs

Op maandag ging het stemmen voor de PZC Publieksprijs van start. De prijs is een onderdeel van De Zeeuwse Boekenprijs waaraan ik met Gewoon puur Emma meedoe. Heb je het boek gelezen of draag je mijn boeken een warm hart toe, mag ik je dan vragen om op Gewoon puur Emma te stemmen? Stemmen kan één keer per IP-adres en je krijgt geen reclame van de Provinciale Zeeuwse Courant, zoals de PZC voluit heet. Het is een prijs voor een Zeeuwse schrijver, maar iedereen kan en mag stemmen via www.pzc.nl/publieksprijs. Je krijgt dan een overzicht van alle deelnemende boeken, je klikt op Gewoon puur Emma en gaat dan naar volgende. Je vult je naam en e-mailadres in, dat is alles. Een dikke knuffel voor alle stemmers die nu al op mijn boek gestemd hebben! Er kan nog tot woensdag 3 november 12:00 uur worden gestemd.

Gisteren heb ik mijn eerste signeersessie gedaan op het Letterfeest in Westkapelle. Helaas was ik maar alleen aangezien Jacodine ziek is, zo ziek dat ze zelfs twee nachtjes in het ziekenhuis heeft gelegen. Ze appte mij op dinsdag, ik was aan het werk en dacht: chips, ik ken echt helemaal niemand daar, zal ik wel gaan? Voor de niet-Zeeuwen onder de lezers, de reistijd tussen Wissenkerke en Westkapelle bedraagt een half uur. Voor mij totaal uit mijn comfortzone, maar ik ben gegaan en heb het best naar mijn zin gehad. Leuke gesprekken gevoerd, zelfs met de dominee bleek later. Ik heb een aantal boeken gesigneerd en verkocht dus ik ben dik tevreden. Weer een ervaring rijker. Heel leuk was het om mee te maken voor welk boek welke bezoeker koos. Hoe snel je aannames maakt op basis van iemands uiterlijk. Dat is echt zo slecht om te doen, maar toch doe je het automatisch. Zo kocht er een dame Een klus voor twee terwijl ik inschatte dat ze misschien wel geschockeerd zou zijn als ze de flaptekst las met woorden als "alleenstaand moederschap" en "spermabank", totaal verkeerde aanname dus. Schaam je, Stui! De journaliste die het stuk heeft geschreven over het Letterfeest in de lokale krant De Bode was er ook, zij heeft Gewoon puur Emma gekocht.

Liefs, Esther
Read more

Letterfeest

Woensdag 20 oktober is het zover: het letterfeest in Westkapelle. Jacodine van de Velde en ik zijn de hele dag aanwezig om boeken te signeren, te verkopen of om gezellig een praatje te maken. Het draait allemaal om een nalatenschap waaruit vierduizend boeken aan de plaatselijke kerk zijn geschonken. Een selectie daarvan zal te koop zijn. Maar er is meer. Er zijn versnaperingen zoals soep met lettervermicelli, broodjes, wafels, lettertaarten en natuurlijk chocolade letters. Ook zijn er boekenpakketten te winnen met het rad van avontuur. Met het lettertrekken zitten er in enveloppen letters verborgen die corresponderen met mooie prijzen. Het dorpswinkeltje "Knus" zal met kleding, woonaccessoires, tassen, sieraden en leuke hebbedingen aanwezig zijn. Kortom: feest! Wij hopen jullie te zien tussen 10:00 en 18:00 uur in "Bij de Koster", Markt 65 in Westkapelle.

Deze week kreeg ik een leuke vraag over het schrijven van Een klus voor twee. De lezeres vroeg waarvan ik het meest heb genoten tijdens het schrijven van het boek. In eerste instantie dacht ik aan de groei die Iris in het boek doormaakt, maar later bedacht ik me. Het schrijven over de drieling, Thijs, Theun en Thies, was het leukst van allemaal. Hun streken en uitspraken, hen steeds 'Iris van de Stroom!' laten roepen en, wat ik zelf een top idee vond, de oomdag van Thomas in plaats van de goed ingeburgerde papadag.

Aanstaande zaterdag is het de 1ste verjaardag van Gewoon puur Emma . Op 16 oktober vorig jaar verscheen het boek. In mijn hoofd klopt dit niet, naar mijn idee is het al veel langer geleden. Ik denk natuurlijk terug aan de periode dat ik het boek schreef. Het schrijven begon in juni 2019. Mijn man en ik waren voor vakantie onderweg naar Zweden. In de buurt van Hamburg kwamen we in een file terecht en haalden we een SQ7 in. Ik vroeg aan Bert wat voor Audi dat was en toen begon het verhaal spontaan in mijn hoofd te vormen. Alle puzzelstukjes met ideeën waar ik over wilde schrijven vielen op hun plek.

Nu manuscript nummer zes wordt geredigeerd door Marieke en Veri ben ik aan de slag gegaan met manuscript nummer zeven. De ideeën daarvoor stonden al op mijn laptop. Ik schatte dat het zo'n drieduizend woorden zouden zijn in het Word-bestand. Het blijken er al meer dan dertigduizend te zijn...

Liefs, Esther


Read more

Bibliotheek

In Goes hebben we een nieuwe bibliotheek gekregen, vanmorgen ben ik er gaan kijken. Dat hebben ze goed gedaan. Veel zitjes, zelfs een bar waar je koffie etc. kan bestellen, mooie boekenkasten en goed licht. Maar daar kwam ik natuurlijk niet voor. Het Rubens meisje is een paar maanden geleden geaccepteerd door NBD Biblion en ik had het boek nog niet als bibliotheekboek gezien. Ik ben lid van de Zeeuwse Bibliotheek maar puur om de bieb te sponsoren, ik ben namelijk een kopende boekenfanaat ;-). Zoals jullie op de collage kunnen zien is het een echte hardcover, wauw, dat ziet er prachtig uit! Dan heb ik het in handen en krijg ik de neiging om het boek boven mijn hoofd te houden en heel hard te roepen: 'Dit heb ik geschreven!' Dat doe ik uiteraard niet, het ligt niet in mijn karakter om dat te doen. Misschien zou ik het moeten doen...

Nu ik het toch over bibliotheken heb, de korte omschrijving van de boeken op de website van de Zeeuwse Bibliotheek vind ik geniaal. Hieronder de zinnen per boek.

Pencarrow: Een schrijfster in de dop reist naar Cornwall om inspiratie op te doen en krijgt daar een baan aangeboden in een landhuis.

Gewoon puur Emma: Hoofdpersoon Emma brengt een Audi vanuit Vlissingen naar het Zweedse Småland waar ze de zeer begeerlijke eigenaar ontmoet. (Dit klopt heel strikt gezien niet. Emma brengt de Audi vanuit Rotterdam naar Småland, maar een kniesoor die daarop let.)

Het Rubens meisje: Een studente kunstgeschiedenis ontmoet de liefde van haar leven, een rockster, maar wil haar baan bij een museum niet voor hem opgeven als hij op tournee gaat en haar mee vraagt.

De onbeschoft aantrekkelijke man: De gescheiden Charlotte, met zoon wonend in het buitengebied op Zuid-Beveland, heeft op haar laatste werkdag een one night stand met een aantrekkelijke man.

Een klus voor twee: De in Middelburg woonachtige Iris heeft het gehad met mannen, maar heeft wel een kinderwens. Brengt de komst van een nieuwe buurman daarin verandering?

Volgens de website van de ZB liggen er in Middelburg twee exemplaren van Een klus voor twee bij de afdeling "binder", ik kan zien dat er al drie reserveringen op het boek staan. Echt heel gaaf!

Nog leuk nieuws. Op woensdag 20 oktober is er in Westkapelle van 10:00 tot 18:00 uur een letterenmarkt. Young Adult en Feelgoodauteur Jacodine van de Velde heeft gevraagd of ik zin heb om mee te gaan om onze boeken te verkopen en signeren. Natuurlijk heb ik zin! Zodra ik meer info heb zal ik het delen.

Liefs, Esther


Read more

Het Rubens meisje

Gisteren deelde Mary haar leescollage van de maand september. Geweldig om te zien dat een lezer door middel van Het Rubens meisje kennismaakt met mijn schrijfstijl. Het boek is mijn derde boek en uit de titel blijkt al mijn liefde voor de schilderijen van Peter Paul Rubens. Man wat was ik blij toen ik de titel bedacht, hij past perfect bij het boek. Veel lezers denken dat Het Rubens meisje een historische roman is, niets is minder waar. Het is een echte feelgoodroman die naast mijn liefde voor Rubens doorspekt is met geweldige wereldsteden als Amsterdam, Wenen en New York. In New York ben ik nog nooit geweest, de stad staat uiteraard wel op mijn wensenlijstje. Omdat mijn zussen in Amsterdam gewoond hebben, heb ik er als tiener vrijwel iedere vakantie doorgebracht. In Wenen woont mijn achternicht Irene, zij is met de Oostenrijkse Heinz getrouwd, bij hen hebben wij al meerdere keren gelogeerd en Wenen verkend. In het Kunsthistorisches Museum, dat een belangrijke rol speelt in het boek, ben ik pas in 2017 geweest. Op dat moment herbergde het museum de tentoonstelling Kraft der Verwandlung over de werken van Peter Paul Rubens. Van het een kwam het ander... Nog een kleine tip voor de lezers die dit boek nog niet kennen, op de laatste pagina's van het boek is pas duidelijk waarom ik per se het schilderij van Clara Serena Rubens op de cover wilde.

De tweede foto in de collage is een afbeelding die vandaag werd gedeeld op de Facebook-pagina van Het Rubenshuis in Antwerpen. Het is een schilderij van Rubens dat ik nog nooit eerder heb gezien, maar dat ik wel beschreven heb in Het Rubens meisje als zijnde de plafondschildering in de slaapkamer van Dan. Nee, toeval bestaat niet. Verbazingwekkend, niet? Het Rubens meisje is ook het best verkochte boek tot nu toe. Dat komt doordat een flink aantal bibliotheken het boek hebben ingekocht.

Vanmorgen heb ik de laatste correcties, die Marieke heeft doorgeven, voor manuscript nummer zes verwerkt. Het manuscript is nu voor de tweede controleronde bij Veri. Ik heb er weer leuke blunders en typefouten in gemaakt. Zo omschrijf ik een keukentje in een vliegtuig als panty i.p.v. pantry, ben ik onnoemelijk veel t's vergeten in woorden als trekt, staat, hebt en brandende wangen kunnen ook niet door de beugel.

Liefs, Esther

Read more

Vier sterren!

Deze blog moet ik natuurlijk beginnen met hoe blij ik ben met de vier sterren van recensente Sonja van hét boekenblog onder Nederlandse en Vlaamse vlag: Perfecte Buren. Een aantal zinnen uit de recensie zal ik hier delen:

Esther Stui heeft met Een klus voor twee weer een fantastisch verhaal neergezet. Het is een boek met een goede opbouw naar het hoofdonderwerp, waarbij regelmatig de nieuwsgierigheid van de lezer wordt gewekt met de vraag hoe het zal lopen en of het Iris gaat lukken om haar doel te bereiken. Het verhaal heeft een positieve insteek, leest prima en bevat een hoog feelgood gehalte.

Esther heeft ervoor gezorgd dat het boek een zeer geëmancipeerde 'touch' bevat door het personage Iris. Dit zorgt voor een origineel en krachtig element door heel het boek heen. Al snel sluit je Iris in je hart.

Door de beeldende omschrijvingen van de natuur ervaar je een relaxed gevoel tijdens het lezen.

Natuurlijk geeft Sonja in de recensie ook wat tips waar ik van kan leren, ze doet dat op een positieve en opbouwende manier, echt top! Voor de hele recensie kun je de volgende link kopiëren: https://perfecteburen.nl/review/een-klus-voor-twee-esther-stui/

Vandaag keek ik nog op de site van Perfecte Buren en zie ik dat Niet zonder ons van Wendy Brokers ook vier sterren heeft gekregen en De Nachtdienst van Esther Verhoef drie. Wendy zou wat mij betreft absoluut vijf sterren krijgen (en heeft deze ook van mij gekregen in mijn recensie voor Kobo). Voor mij is het een gigantische eer om op dezelfde pagina als Wendy en mijn naamgenoot, waarvan ik heel wat thrillers in de kast heb staan, met vier sterren voor Een klus voor twee te worden genoemd.

Afgelopen week is de longlist voor de Zeeuwse boekenprijs bekend gemaakt. Gewoon puur Emma staat er niet bij. Dat verwachtte ik ook niet, het is puur voor de publiciteit dat ik meedoe. Met een andere Zeeuwse schrijfster had ik het over de longlist. Zij vindt het ook maar een saaie boel, heerlijk! Volgend jaar doe ik ook niet meer mee. De zes boeken kan ik veel beter aan boekenbloggers weggeven. Mocht een boekenblogger mijn blog heel toevallig lezen en nog wel zin en tijd hebben om een recensie voor mij te schrijven, dan houd ik mij aanbevolen. Mail alsjeblieft naar info@estherstui.nl, app of vul het contactformulier in.

Liefs, Esther


Read more

Kobo

Sinds kort heb ik een e-reader. Er beginnen nu een aantal mensen hardop te lachen. Waarom? Laat ik zeggen dat ik me niet altijd even postief over e-books heb uitgelaten. In één van mijn boeken heb ik er zelfs een opmerking over geplaatst. Wie weet in welk boek en wat de zin is, be my guest, ik kan het namelijk niet meer vinden, haha. Het wordt nog erger: ik heb namelijk ook een Kobo Plus abonnement... Van verschillende kanten hoorde en las ik veel moois over de Eindeloos-serie van Wendy Brokers, dit is een Kobo original en dus op dit moment niet als "echt" boek leverbaar. Tja, ik wilde deze drie boeken zo graag lezen... En wat kan ik zeggen, nou het bevalt best goed. Je kunt van alles uit proberen, vind je een boek niet leuk dan ga je gewoon verder in een andere. Een "echt" boek lees ik, zelfs als ik er weinig aan vind, altijd uit. Soms denk ik daarna: zonde van mijn tijd. De Eindeloos-serie is inmiddels verslonden, man man wat kan Wendy schrijven! Een absolute aanrader! Toch ben ik wel zo'n enorme boekenwurm dat als ik een boek erg mooi vind, ik het ook nog als echt boek koop.

Mijn e-reader heeft, tot groot vermaak van manlief Bert, een roze hoesje. Ja, ik heb iets met roze en dat brengt mij gelijk bij het zesde manuscript dat vandaag met Marieke is meegegaan. De kleur roze komt daar ook meerdere keren in voor. Er is natuurlijk ook een boek met roze letters op de cover: De onbeschoft aantrekkelijke man. Afgelopen weekend las ik informatie over Kobo Writing Life en ben mij daar meer in gaan verdiepen met als resultaat dat ik De onbeschoft aantrekkelijke man op Kobo en Kobo Plus heb gelanceerd. Nu kunnen veel meer mensen kennismaken met mijn schrijfstijl. De lezer die mij vijf sterren heeft gegeven voor het boek: heel veel dank!

Ook heb ik mijn boeken toegevoegd aan Goodreads.com en probeer ik actiever te zijn op Hebban.nl. Ja, ik probeer het, er gaat namelijk veel tijd inzitten. Mijn blog ga ik voortaan ook iedere week delen op Hebban.

Liefs, Esther


Read more

Kaartje

De leukste belevenis van afgelopen week was het kaartje dat ik op mijn werk kreeg. In de vakantieperiode hebben wij er twee jonge collega's bij gekregen: Sebastiaan en Sophie. Sophie is een meisje naar mijn hart, intelligent, leert enorm snel, is net zo opruimerig en poetserig als ik ben, houdt van lezen, heeft gevoel voor humor en ze is erg lief. Het is dat ze te jong is, anders zou ik haar koppelen aan een van mijn beide zonen. Grapje hoor! Van haar kreeg ik het kaartje dat geschreven is door haar moeder. De complete tekst ga ik niet met jullie delen, die hou ik lekker voor mezelf. Wel wil ik er een paar zinnen uithalen, die mij echt geraakt hebben:

Als "boekenwurm" wilde ik wel eens een boek van jou lezen. Dit werd een wekelijks uitje naar de Bruna voor weer een ander boek van jou. Echt superleuk! Je schrijft leuk, herkenbaar, maar ook erg boeiend. Alle vier de boeken die ik tot nu toe heb gelezen hebben "iets". Erg afwisselend en niet gelijk voorspelbaar. Maar vooral "feelgood". We kunnen wel zeggen dat je er fans bij hebt gekregen :)

Het blijkt dat Moniek de boeken eerst leest, dan volgt Sophie en dan gaan ze ook nog door naar oma! Drie generaties die van mijn boeken genieten, dat vind ik een geweldig mooi compliment! Het kaartje hangt bij mij thuis op het prikbord en zal daar nog heel lang hangen. Dank jullie wel!

De komende dagen staan in het teken van het afronden van manuscript nummer zes. Aanstaande donderdag heb ik met vriendin en corrector Marieke afgesproken en dan wil ik het af hebben. Momenteel sleutel ik nog aan het einde en het is nu nog één lang stuk tekst, de hoofdstukindeling en de namen van de hoofdstukken ga ik een dezer dagen verwerken. De titel is weer echt een dingetje... daar ga ik, als zij het manuscript hebben gelezen, ook de hulp van Marieke en Veri voor inroepen. Nog een leuk feitje: in het manuscript komen zowel een Sophie als een Sebastian voor, die namen heb ik al meer dan een half jaar geleden verzonnen en nee, ik ga ze niet veranderen :-0

Liefs, Esther
Read more

De Bode

Twee weken geleden schreef ik in mijn blog over het artikel in de lokale krant De Bode. Het artikel verscheen toen alleen op de internetversie van de krant, jammer maar niet getreurd. Vanmorgen kwam ik mijn buurman tegen en die vertelde dat ik deze week wel in de papieren versie van De Bode sta. Het is maar goed dat hij er mij op attent maakte, want de krant was al bijna richting het oud papier verdwenen ;-).

Afgelopen week had ik een gezellig app-contact met een lezeres. Miek schreef na het lezen van De onbeschoft aantrekkelijke man: "Gisteren je boek in 1 ruk uitgelezen, ben zelfs niet met man en hond een rondje bos gaan doen. Alles heb ik overgeslagen, is me nog nooit gebeurd. Dus 1 woord voor dit boek: WAANZINNIG. Ik heb genoten van het verhaal en je schrijfstijl!" Inmiddels heeft Miek ook Gewoon puur Emma gelezen en zijn we heel wat appjes verder. Echt super leuk. Vooral ook haar opmerkingen over de kinderen: "Ik vind de humor ook leuk die erin verwerkt zit. Vooral Roos in De onbeschoft aantrekkelijke man vond ik heerlijk. En Vincent is een lief ventje. In Gewoon puur Emma vind ik Laura zielig en Jonathan geweldig." Ik kan het dan niet laten om te appen: "Laura krijgt het aardig voor haar kiezen en mini-Marcus is inderdaad geweldig." Tijdens het schrijven van Gewoon puur Emma vond ik de ingeving om Emma Jonathan de bijnaam mini-Marcus te geven zo ontzettend leuk. Net als Thijs, Theun en Thies, de drieling uit Een klus voor twee die heel consequent "Iris van de Stroom!" blijven roepen.

Nog twee details uit Een klus voor twee die leuk zijn om te vermelden: meneer Dingemanse, waar het boek mee begint, heet niet voor niets zo. Het is de achternaam van een dorpsgenote én lezers van het eerste uur. Oud-collega Jolanda Louman wilde heel graag een rol spelen in een boek. Over de naam van het echtpaar dat in het gele pand woont met de geveltuin in Middelburg, hoefde ik dus niet lang na te denken.

Op de website van Perfecte Buren zie je in de banner Een klus voor twee inmiddels langskomen, ik ben zo benieuwd naar wat recensente Sonja van het boek vindt. Geduld is een schone zaak en dat blijft bij mij toch echt een dingetje...

Liefs, Esther


Read more

Passend lezen

Mijn lieve oud-collega Diana attendeerde mij op iets heel leuks. Haar moeder is slechtziend en zij luistert naar boeken via de bibliotheek. Op de website www.passendlezen.nl heeft Diana voor de gein mijn naam in de zoekmachine ingegeven en wat blijkt: van Het Rubens meisje wordt een luisterboek gemaakt! Hoe gaaf is dat! Op de site wordt aangegeven dat het "in productie is, voorlopige datum 16-01-2022". Uiteraard ben ik navraag gaan doen bij Boekscout. Zij geven aan dat het, zoals ik al vermoedde, via NBD Biblion verloopt. Wanneer NBD Biblion een boek in hun collectie opneemt, krijgen ze ook het recht om een audioboek te verzorgen. Dit gebeurt echter niet altijd en Boekscout wordt hiervan niet op de hoogte gesteld. Dank je wel, Diana voor je speurwerk!

Op mijn website onbrak nog een recensie voor De onbeschoft aantrekkelijke man, door het hele "eigengemaakte e-book en daarna echte boek verhaal" is het boek een beetje tussen wal en schip terechtgekomen (aan welk boek denken jullie nu?). Aan wie zal ik vragen of hij/zij een recensie wil schrijven? Aan Yvonne natuurlijk! Zij is zo lief geweest om de recensie op de website van Boekscout te delen, zodat ik het weer kan kopiëren naar mijn website. En wat is het een mooie recensie geworden, dank je wel, Yvonne! Voor mij is het extra bijzonder omdat ze graag, wat ik noem, "echte" literatuur leest en mijn boeken ook waardeert. O, ik begrijp het al, jullie willen de recensie nu lezen en hebben geen zin om te zoeken op de site. Haha, nou vooruit dan maar:

Reviews

2021-08-25 Door: Yvonne van der Wal | Waardering: *****
Dit is een echte feel-good-roman zoals we van Esther gewend zijn. De gescheiden Lotte ontmoet bij een pubquiz de eveneens gescheiden Lucas, de ‘onbeschoft aantrekkelijke man’. Ze hebben een one-night-stand en daarmee lijkt voor Lotte de kous af. Niets is minder waar. Het boek leest als een trein, bevat humor en ontroerende momenten. De hoofdpersoon Lotte is stoer, maar ook gevoelig. Zij heeft een hoveniersbedrijf. Esther weet de tuinen en de omliggende natuur heel beeldend te beschrijven. Een mooi detail is dat de beschreven plaatsen echt bestaan. Bij mij roept dat het verlangen op om al dat moois te gaan bekijken…en natuurlijk om het volgende boek van Esther te lezen!

Nu we het toch over de Bruna hebben, als een klant een boek wil bestellen dat niet in de winkel op voorraad is, bestellen wij dat via CB, vroeger bekend al het Centraal Boekhuis. Omdat Boekscout een printing on demand uitgever is, ligt er geen voorraad van de uitgegeven boeken bij CB. Toch was ik erg nieuwsgierig naar wat er tevoorschijn zou komen als ik mijn naam ingaf, dus dat heb ik stiekem gedaan. Nou alle vijf de boeken komen naar voren met foto en al, alleen staat er dan dat ze niet leverbaar zijn.

Tot volgende week.

Liefs, Esther

Read more

Feelgood Books op Facebook

Vandaag heb ik lopen dubben over welke foto ik deze week bij de blog zou plaatsen. Een foto van de prachtige recensie van Amarins over Gewoon puur Emma , de foto die schrijfster Jacodine van de Velde heeft gemaakt van onze boeken samen op één plank bij The Read Shop in Domburg of de foto van het artikel in lokale krant De Bode. En toen kwam de recensie van beheerder Karin van de Feelgood Books groep op Facebook... Omdat het een besloten groep is, kan ik niet alles delen, dat wil ik ook niet. Ik ben Karin heel dankbaar voor haar mooie woorden en complimenten! Hou je van feelgoodromans dan moet je echt lid worden van de groep. Er komt zoveel moois langs. Mijn "die-wil-ik-ook-nog-lezen-lijst" wordt steeds langer. Maar dat is niet het enige, er hangt een hele fijne sfeer in de groep. Veel bekende Nederlandse schrijvers zijn ook lid en geven ons als leden een seintje wanneer er een nieuw boek aankomt. Echt top!

Maar nog even terugkomend op de recensie van Amarins over Gewoon puur Emma, daar was ik me toch een partijtje stil van. Ik zal haar woorden hier delen:

Vanmorgen begon ik in dit boek! Het greep me meteen, zat er helemaal in en nu is het boek uit! Maar waaaauw wat een boek! Het grijpt je letterlijk bij je strot! Wat begint als heerlijke feelgood verandert in een levensecht verhaal waar je het niet meer droog bij houdt! Vijf sterren: prachtige warme personages, fantastische hoofdpersonen, een geweldige verhaallijn, vol van emoties, liefde, romantiek maar ook van verdriet. Echt een prachtig verhaal wat je gelezen moet hebben!

Heel veel dank, Amarins! Begrijpen jullie dat ik er stil van werd?

Heel blij ben ik ook om te kunnen melden dat de verkoop van Een klus voor twee supergoed gaat, ik ga zo nóg meer boeken bestellen bij Boekscout omdat ik bijna door mijn voorraad heen ben. Afgelopen zondag heb ik voor de tweede keer in één week boeken gebracht bij The Read Shop in Domburg, fantastisch! Bedankt Martin en Miranda! Vanmiddag kreeg ik van Yvonne een appje dat ik de voorraad bij de Bruna ook weer mag aanvullen, geweldig! Nu moet ik echt stoppen met de uitroeptekens... haha.

Wanneer je het artikel uit de Bode nog niet gelezen hebt, ik heb het toegevoegd aan het tabje "Media" op de website.

Vanavond gebeurde er nog iets grappigs, de lokale hovenier stopte hier voor de deur en belde aan. Hij heeft vanaf morgen vakantie en wil graag twee boeken meenemen, de laatste twee. Voor de lezers die De onbeschoft aantrekkelijke man nog niet gelezen hebben: hoofdpersoon Charlotte werkt als hovenier. Kortom: ik geniet met volle teugen! Oeps, weer een uitroepteken.

Liefs, Esther

Read more