Op zondag 14 augustus kwam voor mij een droom uit. Twee zielen, één gedachte werd als leestip gegeven op Fabulous Feelgood van Hebban. Het artikel is geschreven door Amarins.

Het is weer zondag en dus tijd voor een leestip! Deze week mag ik voor de eerste keer voor Fabulous Feelgood mijn leestip delen. Lang hoefde ik niet na te denken over een tip. Vorig jaar las ik mijn eerste boek van Esther Stui en sindsdien ben ik fan. Dus het zal jullie niet verrassen dat ik een boek van haar heb gekozen.

De boeken van Esther Stui heb ik vorig jaar leren kennen. Het eerste boek wat ik van haar las was Gewoon puur Emma. Sinds het lezen van dat boek ben ik fan en heb ik inmiddels alle boeken van haar hand gelezen. Het zijn er zeven stuks en een korte novelle. Deze laatste is het vervolg op haar boek Pencarrow.

Mijn leestip is ... Twee zielen één gedachte

De boeken van Esther lees ik echt heel graag. Ze staan allemaal in de kast en geen enkel boek viel tegen. Ik kijk er elke keer weer naar uit als er een nieuw boek verschijnt. En ik heb het geluk dat ik elke keer het boek mag recenseren dus heb het ook nog eens snel in huis.

Esther is wat mij betreft een schrijfster die het feelgood genre op een geweldige manier neerzet. Alle ingrediënten die naar mijn idee bij dit genre horen zitten in haar boeken verweven. Alle boeken sla je met een glimlach op je gezicht dicht.

Over Twee zielen één gedachte

Nena van der Zee is de hoofdpersoon in deze feelgood. Ze hoort vaak de vraag waar denk je aan bij de naam Nena? Juist, dat van die 99 luftballon dat hoort Nena haar hele leven al. Op haar achtendertigste vindt ze het niet erg meer en is ze zelf gek op ballonnen. Na het overlijden van haar man Casper, vier jaar geleden, is Nena gaan schrijven. Haar eerste boek met de titel Tremayne Manor wordt, tot haar verbazing, verfilmd als miniserie voor de BBC en ze is gevraagd om als consultant een aantal weken op de set in Cornwall aanwezig te zijn. Wat ze daar moet gaan 'consulent' is haar een raadsel, maar ze voelt zich gevleid en ze gaat. Dan kan ze tegelijkertijd mooi haar boeken promoten aan de andere kant van het Kanaal. Op de set zijn al snel twee mannen in haar geïnteresseerd, acteur Richard en landgoedeigenaar en beurshandelaar Graham. Helaas heeft Nena alleen vriendschappelijke gevoelens voor beide heren. Maar dan verschijnt Adam Cartwrigth op het toneel........

Mijn mening

Twee zielen één gedachte is het nieuwste boek van Esther en deze maand uitgekomen. Ook in dit boek weet ze weer precies de gevoelige snaar te raken zoals ze dat in al haar boeken doet. Wat heb ik weer genoten! De personages zijn zoals altijd warm, meelevend en spreken je meteen aan. Datzelfde geldt voor de thema's die Esther elke keer aan haar boeken weet toe te voegen. Het zijn thema's zoals jaloezie, verdriet, rouw, vriendschap, familiebanden en vooral liefde en romantiek. Alles is goed gedoseerd en hierdoor krijgt het verhaal een hele mooie diepgang. Het verhaal is vol vaart en wanneer je begint te lezen MOET het boek uit. Regelmatig heb ik zitten lezen met een lach op mijn gezicht. Maar er zitten ook scėnes in het boek die me raakten en waar een zakdoek geen overbodige luxe is. Nena, Adam en vooral het dochtertje van Adam, Isa, hebben me weten te raken.

Dat is ook elke keer wat ik zo fijn vind aan de verhalen van Esther. Personages worden levensecht neergezet en weten me elke keer te raken. Dat is elke keer optimaal genieten!

Ik hoop dat jullie dit mooie boek, misschien ook wel haar andere boeken, gaan lezen om te ontdekken hoe fijn ze schrijft.

Hebben jullie wel eens een boek van Esther gelezen? Zo ja, welke en wat vond je er van?
Het belooft een snikhete dag te worden vandaag. Hopelijk kunnen jullie wat verkoeling vinden en wie weet kruip je dan lekker in een fijn boek. Een hele fijne zondag!