Zaterdagmorgen zijn we om zeven uur weggereden uit Zeeland om mooi op tijd in Landgraaf te zijn voor het Koukleum Boekenevenement. Onderweg hebben we in Vaals Ryanne nog opgehaald, zodat haar man en jongens lekker op het vakantiepark konden blijven. Ryanne kan qua leeftijd makkelijk mijn dochter zijn en toch hebben we veel overeenkomsten. Dat wisten we natuurlijk al, maar op die dag werd het opnieuw bevestigd. Van de organisatie had ik een heel mooie plek toegewezen gekregen in de centrale hal. Perfect om iedereen binnen te zien komen. Omdat we heel vroeg waren, hebben Ryanne en ik in de bibliotheek naar onze boeken gezocht en Gewoon puur Emma gevonden. Het blijft bijzonder om zo'n bibliotheekboek vast te houden.

 

 

Wat heb ik veel collega-auteurs gezien die ik al eerder had ontmoet, de ene nog enthousiaster dan de andere, en veel auteurs een hand kunnen geven die ik nog nooit had ontmoet en waar ik veel respect voor heb zoals Chantal van Gastel. Voordat ik haar boek Zwaar verliefd ging lezen, las ik alleen maar chicklits (zoals ze toen nog werden genoemd) van Engelse auteurs. Nadat ik al haar toen uitgegeven boeken had verslonden, ben ik aan de boeken van Jackie van Laren begonnen. Deze twee dames hebben mij de inspiratie gegeven om zelf te gaan schrijven.

 

Qua hoeveelheid bezoekers viel het evenement mij eerlijk gezegd een beetje tegen. Het is natuurlijk ook een heel eind naar Limburg voor de meeste Nederlanders. Het hoogtepunt van de dag was voor mij het moment dat ik met Sandra en Ilona aan het kletsen was en achter hen iemand ontdekte. Ik kon mijn ogen niet geloven en twijfelde nog even of hij het echt was. 'Rudi?' heb ik hardop gezegd en knikkend kwam hij dichterbij, waarna ik hem een dikke knuffel gaf en Sandra en Ilona helemaal vergat. Het was zo'n enorme verrassing om de kunstenaar van de tekeningen boven de hoofdstukken van Sprookje of luchtkasteel?, Zonsondergang en God Jul! in levenden lijve te ontmoeten, nadat we al jaren via de socials bevriend waren. Ik kon het ook niet laten om gelijk de twee foto's waaruit ik wil gaan kiezen voor de cover van Midsommar aan Rudi te laten zien en naar zijn mening te vragen. Ik denk dat ik er uit ben.

 

Over Midsommar gesproken, vanmorgen heb ik met een andere auteur leuke plannen gemaakt om onze krachten te bundelen. Wie die auteur is, zeg ik nog niet. En wat we van plan zijn, daar moeten jullie ook nog even op wachten. Deze auteur heb ik ook gevraagd of ze (ja, het is een dame) Midsommar wil proeflezen en dat wil ze.

 

Met het manuscript gaat het goed. Nadat ik vorige week een stuk tekst had weggegooid, ben ik nu toch alweer op de 56.000 woorden. Morgen is Quiten vrij en gaan we een begin maken met het luisterboek. Eigenwijs als ik ben, heb ik voor Zonsondergang gekozen.

 

Liefs,

Esther