Op woensdag later in de middag bereikte ik het magische aantal van 60.000 woorden voor het manuscript van Midsommar. Het is een door mezelf opgelegd minimum aantal woorden voor een boek. Oké, De onbeschoft aantrekkelijke man heeft er 57.000, maar dat was ook mijn eerste selfpub. Nee, ik ben nog niet klaar met schrijven, want het verhaal is nog niet af. Hoe grappig is het dat mijn laptop op het moment dat ik de foto maakte, aangaf dat de zon onderging. Met Zonsondergang ben ik deze week namelijk ook druk bezig geweest. Inmiddels heb ik acht hoofdstukken ingesproken voor het luisterboek. Daar gaat enorm veel tijd inzitten. Ieder hoofdstuk verdeel ik in kleinere stukken, omdat het onmogelijk is (voor mij dan) om het foutloos voor te lezen. Over sommige stukken doe ik wel een keer of zeven, want ik blijf struikelen over mijn eigen tong. Neemt niet weg dat het geweldig leuk is om te doen en ik geniet tijdens het voorlezen van het verhaal.

 

 

Vorige week vertelde ik al dat ik samen met een andere auteur onze krachten ga bundelen. Die auteur is... tromgeroffel... Saskia M.N. Oudshoorn, gaaf hè! Saskia brengt ook een nieuwe feelgoodroman uit met de titel Zomer met jou. Het nieuws dat ik deze week met jullie wil delen, is dat Saskia en ik samen Zomer met jou en Midsommar gaan presenteren. Waar en wanneer, dat horen jullie op een later tijdstip. 

 

Op dinsdag heb ik gezellig bijgekletst met Ineke in De Drukkerij in Middelburg. Natuurlijk moet ik dan even kijken naar mijn boeken. Ik kan vertellen dat er nog maar één exemplaar van God Jul! op voorraad is. Een andere lieve lezer waar ik superleuk contact mee heb, is Sandra. Zij stuurde me op dinsdagavond een foto van Pencarrow met daarbij de tekst:

Hoi Esther. Half december bracht je me, via je blog, op een schitterend idee. Een hele leuke challenge. Elke maand een boek van jou (her)lezen. Daar sta ik uiteraard voor open. En voor januari voorbij is, ga ik er vlug voor. Met uiteraard deze om te beginnen. 

De Esther Stui Reading Challenge is geboren! Eigenlijk komt deze bij Elke vandaan. Zij heeft vorig jaar haar eigen reading challenge gedaan met mijn boeken. Op woensdag kreeg ik nog een berichtje van Sandra: Lees ik hier Pencarrow voor de zoveelste keer (ben de tel kwijtgeraakt) en kan hem weer niet wegleggen... Daar gaat mijn huishouden weer. 

Ik heb nog aangeboden om bij haar te gaan dweilen... Van zulke berichtjes van lezers kan ik zo intens genieten! Dank je wel, lieve Sandra!

 

Liefs,

Esther